SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Potansiyeli Yeterince Kullanılmıyor"

0
Güncellendi - 2016-03-04 17:49:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen Turizm Master Planı ile ilgili olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın var olan potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığını belirterek “Var olan turizm değerlerimizi nasıl yukarı çıkarabiliriz? Bütün ilçelerimizle birlikte bu çalışmanın içerisine neler katabiliriz diye Nisan ayında Geniş Katılımlı bir Çalıştay yapacağız” dedi.

Altın Kayısı Ramada Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ilçe Belediye Başkanları, kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, bazı kamu kurumlarının müdürleri,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

a2Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit,   bir yandan kentin alt ve üst yapı çalışmaları ile uğraşırken diğer yandan şehrin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik bir takım projeleri yapmaya başladıklarını söyledi. 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ihalesinin yapıldığını, Çevre Düzeni Planı çalışmalarına sektörel öncelikler verecek ve altlık oluşturacak olan Ulaşım, Tarım ve Turizm Master Planları da bu alanda yapılmış özgün çalışmaları inceleyerek ihale ettiklerini kaydeden Yiğit, “Turizm Master Planından Büyükşehir belediyesi olarak beklentimiz; bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla bölge kalkınmasında eksikliği hissedilen turizm gelirlerinin artırılmasını sağlayacak stratejileri oluşturmak, Malatya'da bu alanda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarının elbirliği ile ilimizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Çakır: Kente yeni bir bakış açısı getirmek istiyoruz

a6Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya için önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının büyükşehirden sonra kente yeni bir bakış açısı getirmek, yeni bir vizyon yakalamak olduğunu söyledi.  Bu kapsamda bir çok çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Çakır “Bunlar master planlar, ana planlar, temel planlar. Netice itibariyle uzun vadeli planlar. Kentin bütün detayları düşünülerek uzun vadede yapılması gereken planlar.  Büyükşehir ile birlikte yeni bir takım imkan ve fırsatlar doğdu. Geleceğe yönelik her alanda daha sağlıklı büyüyen, daha stratejik planlar yapabilen, bütün kurumlarıyla bu yapıya kavuşmak temel amacımız.

Bu tür projelere destek veren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Turizm Çalıştayı başta olmak üzere diğer yapacağımız tüm çalışmalarda bütün kurumlarımızla birlikte yürümek temel hedefimiz " ifadelerini kullandı.

Çakır:  Türkiye'de Jeolojik etüd çalışmalarını yapan ikinci belediye biziz

 İmar Planları ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini aktaran Başkan Ahmet Çakır, "Jeolojik etüt çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmayı Türkiye’de Büyükşehirler olarak yapan ikinci belediyeyiz. Bizden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıştı. Bununla birlikte bizim devam eden Ulaşım Master planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planlarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde bilgiler verdi.

Malatya’nın potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığı bir gerçek

Ayrıca, Turizm, Ulaşım, Sürdürülebilir Kentler, Madencilik ve Yenilenebilir Enerji Çalıştaylarını da bir takvim çerçevesinde önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Başkan Çakır, "Yine Tarım Master Planı ve Kayısı Master Planı konularında çalışmalarımız devam ediyor.  Malatya’nın var olan potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığı bir gerçek. Varolan turizm değerlerimizi nasıl yukarı çıkarabiliriz? Bütün ilçelerimizle birlikte bu çalışmanın içerisine neler katabiliriz diye Nisan ayında Geniş Katılımlı bir Çalıştay yapacağız. Bu Çalıştayımıza Turizm Bakanımıza da davet ettik ve programımızı kendilerinin programına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerçekten her ilçemizin kendisine özgü büyük değerleri var. Bunların hem yerli turizm hem de yabancı turizme açılması çok çok önemli. Darende’de, Arapgir’de, Hekimhan’da, Battalgazi’de çok güzel kanyonlarımız var" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan slayt eşliğinde Turizm Master Planı, Planlama Yöntemi, Temel Amacı ve Master Planının Hedefleri hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan ve Mimar Aykut Ülkütekin katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a4a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ESAD (8 yıl önce)
    AHMET BEY ÇOK DOĞRU BİR HUSUSA DİKKAT ÇEKMİŞ.HAKİKATEN MAHALLE ARALARINDAKİ OTO YIKAMA CİHAZLARININ ÇIKARDIĞI SESLER ARŞ-I ALAYA ÇIKIYOR.HADİ GÜNDÜZ NEYSE, GECE GEÇ SAATLERE KADAR GÜRÜLTÜ IZDIRABI DEVAM EDİYOR.KIŞ AYLARINDA PENCEREYİ KAPATIYORUZ AMA YAZIN ÇARESİZLİK İÇİNDE GÜRÜLTÜYE MARUZ KALIYORUZ.BELEDİYENİN ALO ŞİKAYET HATTINA ÇOK ŞİKAYETTE VE İHBARDA BULUNDUK AMA HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI.TURİZM İÇİN İLİMİZİN ÖNCE HAZIR OLMASI GEREKMEZ Mİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (8 yıl önce)
    GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDE MALATYA OLARAK BİRİNCİ SIRADAYIZ BIRAKIN BOŞ LAFLARI ŞU MAHALLE ARALARINDAKİ OTO YIKAMALARI KALDIRIN DA OLMASI GEREKEN YERE SANAYİYE GÖNDERE BİLİYOR MUSUNUZ MİLLETİN ANASI AĞLIYOR ........
    0
    0
    Yanıtla