SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Potansiyeli Yüksek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:22
'Malatya'nın Potansiyeli Yüksek'
A- A+ PAYLAŞ

Turizm Haftası, Kalegöl Otel’de düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinlikte konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya’nın turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu ifade etti. 

İnönü Üniversitesi'nin Kale ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kıyısında bulunan Kalegöl Oteli’nde düzenlenen yemekli toplantıya katılan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, toplantı sonrası basın mensupları ve toplantıya iştirak eden protokol üyeleri ile otel içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra İnönü Üniversitesi Kale Turizm Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okuluna geçerek, burada düzenlenen Turizm Haftası açılış törenine katıldı. Sinevizyon gösterisi ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Topluğunun müzik dinletisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış muhteşem bir coğrafyada bulunmaktayız. Her köşesi ayrı bir güzellik taşıyan, dört mevsimi dolu dolu yaşama imkânı sunan, üç kıtanın merkezi ve bağlantı noktası konumunda olan ülkemiz, turizm zenginliği bakımından dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden birisidir. Milletimiz adına gurur verici olan da, turizm alanında ülkemizde her geçen gün daha büyük adımlar atılıyor ve turizm potansiyelimizin hızla artış gösteriyor olmasıdır. Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan ve ‘Bacasız Sanayi’ olarak adlandırılan turizm, ülke ekonomisine katkı sunmakla birlikte, farklı kültürlerin birbirini tanıyıp kaynaşmasının ve evrensel barışın tesis edilmesinin de en kestirme yoludur. Çünkü turizm sadece kıyı şehirlerine ve arkeolojik değeri olan bölgelere mahsus bir seyahat eylemi değildir. Sağlık, inanç, sanat, spor gibi alanlar da turizmin önemli sacayaklarıdır ve bunlar, milletlerarası ilişkilerin geliştirilmesinde son derece önem taşımaktadır” dedi.

Malatya’nın turizm açısından potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Kamçı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Turizmi ayrıcalıklı kılan şey, ekonomik yararlılığını diğer sektörlere nispetle daha kısa sürede gösterebiliyor olmasıdır. Bir turizm yatırımının getiri sağlamadan önceki hazırlık dönemi, diğer sektörlerdeki yatırımlara oranla çok daha kısadır. Dolayısıyla turizm, başarılı bir tanıtım süreci ile çok kısa vadede gelir ve istihdam artışı oluşturabilen bir sektördür. Malatya doğa, arkeoloji, sağlık ve inanç turizmi potansiyeli yüksek bir ilimizdir. İnanıyorum ki ilimiz yeterince tanıtıldığında önemli bir cazibe merkezi olacak ve turizmden hatırı sayılır bir gelir elde edecektir. Bu vesileyle, Malatya halkına önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyor, Turizm Haftanızı kutluyor ve hepinizi sevgi ile selamlıyorum.”

Konuşmalardan sonra “Malatya’da Turizm” konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Kamçı’da kompozisyon dalında birinci olan Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Sefa Gök ve resim dalında birinci olan Battalgazi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Bihter Karagöz’ün ödüllerini verdi. 

Ödül töreninin ardından okulda incelemelerde bulunan Vali Kamçı, yetkililere teşekkür ederek buradan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız