SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Potansiyelini Biliyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-29 00:38:38
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali, MSB Bakan Yardımcısından, Malatya'da savunma sanayi tedarikçi firmaları oluşması  için destek istedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Savunma Sanayi KOBİ’lerle Büyüyor’ Malatya Buluşması”na katılmak üzere Malatya'ya gelen Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki heyet Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Vali Toprak, Bakan Yardımcısı Alpay, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. Demir ve beraberindeki Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinden oluşan heyeti Malatya'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkürlerini ilettikten sonra “Malatya gelişiyor, ilerliyor hem kadim medeniyetin unsurlarını üzerinde barındırıyor. Bir taraftan da sanayileşmesi, ticari hayatının geliştirilmesi, gıda, tarım ve hayvancılığın daha da ilerlemesi noktasında üzerine düşeni yapmaya çalışıyor.

Özellikle cazibe merkezleri projesi programına Malatya'nın dâhil edilmesi önemli bir sinerji yarattı. 134 tane firmanın Kalkınma Bakanlığı'mıza direkt ya da bizim buradaki ofislerimiz aracılığıyla müracaatta bulunduğunu biliyoruz. Burada önemli bir istihdam sağlanacağını düşünüyoruz. Bunlardan desteklenebilir olanların desteklenmesi suretiyle hem Malatya hem Organize Sanayi Bölgemiz hem de ülkemiz, hem istihdam hem üretim açısından kazanacaktır.

Bu anlamda sizlerin teşrifi çok önemlidir. Özellikle Malatya'nın üretiminin daha katma değerli ileri teknoloji, bilginin teknolojiye dönüştürülmesi ve onun da üretimle sonuçlandırılması ile burada patentlerin, buluşların, bilgi ile buluşturulması ve onun savunma sanayi gibi çok önemli bir alanda katma değer üreten yüksek teknoloji alanlarına da mümkünse yönlendirmesi çok önem arz ediyor.

Özellikle son projelerin Organize Sanayi Bölgelerimize gelmesinde yapmış olduğumuz değerlendirmede Kalkınma Bankası'nın da o noktada bakacağı ifade ediliyor. Sanayileşmenin teknoloji yönlü alanlara da fırsat verilmesi amacıyla Organize Sanayi Bölgemizde bir taraftan yer oluştururken bir taraftan da yeni düzenlemelerle altyapıyı oluşturuyoruz. Sizlerin buraya tüm heyetle birlikte gelmeniz bizler için önemlidir.

İstiyoruz ki burada da savunma sanayi noktasında tedarikçi firmaların olabildiğince yerleşebilmesi bugünün meselesi değil bu biraz da bir süreç yönetimidir. Bu anlamda burada Ticaret Sanayi Odası'ndaki toplantı hem savunma sanayi müsteşarımızın, hem genel müdürlerimizin buradaki sanayicilerimize bu anlamda vereceği mesajlar önemlidir. Fabrika ziyaretleri önemlidir. Tekrar katkılarınız için teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Bakan Yardımcısı Alpay da ”Sizin de ifade ettiğiniz gibi savunma sanayi teknolojilerinin geliştiği ülkeler aynı zamanda diğer teknolojilerinde geliştiği anlamına geliyor. Böyle bir potansiyeli barındırdığı anlamına geldiği için çok değerlidir. Teknolojik bağımsızlık önemli ama teknolojik bağımsızlığın gerçekleştirilmesi için savunma sanayinin yerliliğinin artırılması, yeteneklerinin geliştirilmesi gerekiyor ve dışa bağımlılığın azaltılması gerekiyor.

Malumunuz bölgemizde çok büyük tehditler ile karşı karşıyayız. Ulusal güvenliğimiz açısından risk analizleri yapıldığında tehdit sayısı ve yoğunluğu artıyor. Dolayısıyla öncelikle çok güçlü bir model ve güçlü silahlı kuvvetlere sahip olmanın gerekliliğini biliyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. Hem ona sahip olacağız hem de bu güçlü orduyu, model orduyu kendi kaynaklarımızla idame ettirecek imkânları araştıracağız. Bu çalışmamız iki temel üzerine yürüyor. Bütün gayret ve çabalarımız bunun üzerinedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle bu konuda Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin gayretleriyle bu çaba yerlilik ve millilik oranlarının artırıldığı bir alana doğru gidiyor. Bütün çaba da budur.

Burada çok kıymetli bir ekiple bugün Malatya'dayız, arzumuz Anadolu'nun diğer taraflarında da kümeleme çalışmaları olsun, savunma sanayi bu noktada gelişsin. Türk savunma sanayinin tasarımını yaptığı geliştirdiği önemli işler var. Burada da bunların değerlendirilmesini istiyoruz.

Kritik şey şudur bir ürünün bize ait olması, olabilmesi gerçek manada milliliğinden bahsedilmesi için kritik parçaları da bizim yapıyor olmamız gerekiyor. Teknolojileri bizim yapmamız lazım. Bu taraftan bakıldığında bir parçanın yüzde 95'i yerlidir diyebilirsiniz ama yüzde 5'i kritik parça size ait değilse burada farklı bir şey var demektir. Dolayısıyla bu yaklaşım üzerinden bakıldığında şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımızın talimatlarıyla bu prensip dâhilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Sanayicilerle bir araya gelişimiz buradaki potansiyeli ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar bu bahse konu anlayışın hayata geçirmesinin belki bir imkândır. Onun için çaba ve gayretlerimiz devam ediyor. İnşallah buradaki çalışma çok verimli bir çalışma olacak Malatya'nın potansiyelini biliyoruz. Bu potansiyeli savunma sanayi alanında ne tür ete, kemiğe bürünen şeyler görmek istedik.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • SELÇUK (7 yıl önce)
    Malatya'mızın potansiyeli biliniyor da bir tek çivi çakılmış değil. Bol bol binalaşan ve boş organize sanayi arsalarından başka ne yapıldı.? Oysa Kayısı, Kiraz, tütün, pancar, ceviz başta olmak üzere tekstilde de söz sahibiyiz. Bol vaatler, iyi niyet söylemleri? Biraz icraat gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla