SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Son 10 Bin Yılı.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:40:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu organizasyonunda “Malatya’nın Kentsel Gelişim Tarihi” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Ali Evren,  kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Oda Başkanları, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlenen fotoğraf sergisinin kentin binlerce yıllık tarihini günümüze taşıyarak geçmişten ders çıkarma ve geleceğe taşıma adına güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Yaşadığımız kentin tarihini yeterince bilmediğimizi ve bu alanda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Çakır, “Bir milleti geleceğe taşıyan, geçmişten gelen değerlerdir” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin kente değer katan çalışmalara imza attığını söyleyen Çakır, Genel Sekreterlik bünyesinde faaliyet gösteren meclislerin ve çalışma gruplarının bu anlamda çalışmalar yapmaya özen gösterdikleri belirterek, Genel Sekreterliği ve çalışma gruplarını tebrik etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın var olan değerlerini sergilemek adına “Kent Müzesi” projesinin hazırlıkları içersinde olduklarını söyleyen Çakır, ayrıca Kent Kütüphanesi, Bilim Merkezi ve Engelliler Sarayı projelerinin de hazırlık aşamalarında olduğunu söyledi. 

Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca bu sergi ile amaçlarının son on bin yıllık geçmişi fotoğraflarla sergilemek olduğunu belirtti. Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma grubunun Malatya Tarihi ile ilgili olarak düzenlemiş olduğu projelere de değinen Tuğrulca, “Amacımız Malatya’nın geçmişine dikkat çekmek” dedi. Malatya’yı diğer şehirlerden ayıran en önemli özelliğin kentin mekansal bir değişime uğramış olduğunu belirten Tuğrulca, “Malatya kendi tarihi coğrafyasını tüketen bir şehir konumundadır” dedi. 

Malatya’yı çeşitli evrelere bölerek fotoğrafladıklarını söyleyen Tuğrulca, “ Bu çalışmamızda bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a ve fotoğraflanma aşamasında yardımcı olan ressam Hasan Demirbağ’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Sekreterlikten yapılan açıklamaya göre “Malatya’nın Kentsel Gelişim Tarihi” konulu fotoğraf sergisi 14 Şubat Cumartesi gününe kadar Malatya Büyükşehir Sanat Galerisinde vatandaşların ziyaretine açık olacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız