SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Sorunu Aldığı Göç..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber.com'un bir süre önce başlattığı ve "Size göre Malatya'nın en önemli sorunu hangisi?" sorusunu sorup, 5 seçenek üzerinde yanıt istediği anketini tam 6 bin 938 okur tıkladı.. Çıkan sonuç; Malatya'nın en önemli sorunu olarak "Dışarıdan alınan göç"ün görüldüğü..

ANKET VE RAKAMLAR..
Malatyahaber.com'un anket sorusuna;

-Dışarıdan alınan göç,

-İşsizlik,

-Alt yapı yetersizliği (Trafik, İmar, Sağlık, Eğitim vs.),

-Özelleştirme,

-Kamu hizmet kalitesi (Denetim, Sağlık, eğitim, Güvenlik vs.) diye, 5 yanıt seçeneği sunulmuştu.

Anket, toplam 6 bin 938 kez tıklandı.

İLK SIRADA DIŞARIDAN ALINAN GÖÇ:Ankete katılanların; yüzde 37,2'sini oluşturan 2 bin 586'sı Malatya'nın en önemli sorunu olarak dışarıdan alınan göçü gördüğünü yansıtırken, bu yanıt ilk sırayı aldı.

İKİNCİ SIRADA ALT YAPI YETERSİZLİĞİ: Ankete katılanların yüzde 30,5'ini oluşturan 2 bin 120 okur ise, en önemli sorun olarak "Alt Yapı Yetersizliği"ni gördüğünü yansıttı.

ÜÇÜNCÜ SIRADA İŞSİZLİK: Anketi tıklayan okurlardan 1.066'sı, yani yüzde 15,4'ü ise Malatya'da işsizliğin en önemli sorun olduğunu değerlendiriyor.

DÖRDÜNCÜ SIRADA KAMU HİZMET KALİTESİ: 715 okur, yani yüzde 10,3'lük bir kesim de en önemli sorun olarak Kamu Hizmet Kalitesi'ni, daha doğrusu kalitesizliğini gördüklerini belirtti.

BEŞİNCİ SIRADA ÖZELLEŞTİRME: Malatya'da özelleştirmeyi sorun olarak gören, ankete katılanların yüzde 6,6'sı, yani 451 okur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız