SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Suç Haritasını Çıkarıyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya; Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de hazır bulunduğu, muhtarlarla yapılan toplantıda 1.5 aylık görev süresi içerisinde Malatya'da emniyet ve asayiş açısından sorunlarını 5 ana başlıkta belirlediklerini bildirdi ve bunlara karşı alınması planlanan önlemleri anlattı. Kahya, Malatya'nun suç haritasının da çıkarılmakta olduğunu kaydetti.

Polisevi'nde düzenlenen toplantıya; Vali Daşöz, Emniyet Müdürü Kahya, Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği başkanı Aliseydi Yücekaya ile birlikte çok sayıda muhtar ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı şube müdür ve birim amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü, Malatya'daki görevine 1.5 ay önce başladığını hatırlatarak, “Geldiğimden beri gözlemliyorum, tahlil ediyorum. Malatya’nın emniyet ve asayiş yönünden sorunlarını bizzat gözlemlemiş bulunmaktayım.

Sorunları; Trafik sorunu, Asayiş sorunu, Cezmi Kartay konusu, Şire Pazarı, Sokakta çalışan çocuklar olmak üzere 5 ana başlık altında toplamış bulunuyoruz."dedi.

Malatya'daki asayiş sorunu konusunda, "Bununla ilgili suç haritası çıkarıyoruz. En çok hangi cadde ve sokaklarda suç işleniyor? Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor." diyen Emniyet Müdürü şöyle devam etti:

"Asayiş ile ilgili ilimizde çok sayıda hırsızlık olayı var. 2006 yılında büyük bir artış var. Bununla ilgili suç haritasını çıkarıyoruz. Bir kampanya başlatarak suç işlenen civardaki ailelere tek tek ulaşarak neler yapmaları gerektiğini anlatacağız.

Bunun için toplum destekli çalışmalarımız sürüyor. Toplum Destekli çalışma nedir? Polisin tek başına suçlarla mücadele de başarılı olması zor. Onun için başta muhtarlar olmak üzere halk desteği gerek. En basit örneğini vereyim. 155’i kullanmaktır. Halkımızda bu kültür oluşmadığı gibi üzülerek söyleyebilirim ki Polisimizde de bu kültür yok. Mahallenizde/sokağınızda gezen yabancı, kavga edenler, kaçan bir suçluyu anında 155’i arayarak bilgi verebilirsiniz. Şu ana kadar gözlemlediğimiz kadarı ile kendi polislerimiz bile 155'i kullanmayı bilmiyorlar. Bir araç bir çocuğa çarpmış kaçıyor aracın plakasını almak aklına gelmiyor.

Cezmi Kartay'daki eğlence yerlerinin il dışına taşınması gerekiyor. Beylerderesi vs. civarına.. Ama, bu 1-2 yıl sürebilir. Bizim yapacağımız bir konu değil. İlgili kurumlar ile görüşeceğiz. Biz bu arada boş mu duracağız? Hayır. Cezmi Kartay’a özellikle ekipleri yönlendiriyorum. Vukuatlara bakarsanız, gazetelerde takip ettiğiniz kadarıyla, Cezmi Kartay’da olay sayısı azalmıştır, daha da azaltacağız. Rutin kontrollerimizi artırıyoruz. O bölgedeki denetimlerimiz devam edecek."

Kahya, diğer konularla ilgili de "Trafikle ilgili şimdiye kadar bir takım güzergâh düzenlemeleri, otobüs durakları ile ilgili çalışmalarımız var. Sokakta çalışan çocuklar ili ilgili olarak şu anda 200 çocuk tespit ettik. Bunları dört grup halinde ayırdık. İlk grubu 56 kişi olarak çocuklar ile birebir görüşerek, ne yapmaları ve nasıl davranmaları konularında, kendilerini bilgilendirdik. İl sosyal hizmetler müdürlüğü ve belediye ile müşterek çalışarak bu çocukların emsalleri gibi sokakta çalışmadan nasıl çalışacakları konusunda kendilerine anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Vali Daşöz ise, "Polis teşkilatımız görev bakımından halka hizmet veren bir teşkilatımız. Özellikle Malatya'mız da mala karşı işlenen suçlar var. Bilhassa muhtarlarımız ile emniyet teşkilatımız arasında, çok güvenilir bir iletişim ağı kurulursa, bu konularda çok daha başarılı olmamız mümkündür. Emniyet teşkilatımız toplum destekli polis anlayışıyla, bundan sonraki dönemlerde de başarılı çalışmalar üretecektir" dedi.

Huzur ve Tanışma toplantısında ayrıca, Kaçakçılık ve Organize suçlar Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Madde bağımlılığı ile Mücadele de Kurumlarla İşbirliği” ve Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hırsızlık” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı, ilgililer açıklamalarda bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız