SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Talihsizliği Bitecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:20
'Malatya'nın Talihsizliği Bitecek'
A- A+ PAYLAŞ

Eski Tekel Fabrikası önünde değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da ne kadar üretim yapan fabrika varsa birilerine peşkeş çekildiğini, üreten bir tek kurum kalmadığını söyledi.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimleri öncesi ziyaretlerine devam eden  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ve partili yöneticilerin de katıldığı ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Ağbaba, herkesin milletvekili olduğunu ifade ederek, 'Mecliste herkesin sesi oldum" dedi. 

Eski Tekel Fabrikası önünde açıklamalarda bulunan Ağbaba, Malatya'da ne kadar üretim yapan fabrika varsa, buraların birilerine peşkeş çekildiğini söyledi. Malatya esnafının ve çiftçisinin kan ağladığını dile getiren Ağbaba, "Malatya'da maalesef üreten bir tek kurum kalmadı. Arkamızda eski Tekel Fabrikası duruyor. Burada esnafta, çalışan da ekmek yiyordu. Şimdi kapatıldı, alışveriş merkezi yapılıyor. Geçmişte Sümer Fabrikası kapatılmış ve o alan satılmıştı. Orada da bir alış veriş merkezi kuruldu. Maalesef Malatya'ya bir faydası yok" diye konuştu. 

Ağbaba, Malatya'nın durumunun ortada olduğunu belirterek, göreve geldiklerinde düzeni değiştireceklerini ifade etti.  Üretmeyen, farklı yollardan insanların para kazandığı var olduğu düzeni değiştireceklerini dile getiren Ağbaba, "İnsanlar aç, esnaf aç, taksici aç, atanamayan öğretmenin durumu kötü. Herkes psikolojik bunalım yaşıyor. Bu dönemde hem Malatya'da hem de Türkiye'de bu düzeni değiştireceğiz. Malatya'nın bu talihsizliğini de sona erdireceğiz" dedi. 

Malatya'nın her seçimde iktidar partisine oy verdiğini ancak karşılığını alamadığını,belirten  Ağbaba, "4 yıldan beri CHP'li, MHP'li, HDP'li AKP'li herkese hizmet ettim. Hiç kimseyi ayırmadan hizmet ettim ve mecliste sesi oldum. 4 yıl sonra buradayım ve herkesten oy istiyorum. CHP'de seçilecek milletvekilleri bu makus talihi yok edecek" dedi.

PORGALI DA ESNAF GEZİSİNDE..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında gezilerini sürdürüyor. Porgalı, emekliler parkını, işçiler kahvesini ve Fuzuli esnafını ziyaret etti. 

Vatandaşlar, “Ak Parti bu seçimde gününü görecek, ithal milletvekili adayı getirmek ne olurmuş, bizim ithal milletvekiline ihtiyacımız yok, Ak Parti’ye, özellikle Öznur Çalık’a dersini vereceğiz” şeklinde konuştu.  

Emekliler parkında bulunan vatandaşların tek tek elini sıkan Porgalı, daha sonra işçiler kahvesine geçerek gezisini sürdürmeye devam etti. 

İşçiler kahvesi ve çevresindeki vatandaşlarla sohbet eden Porgalı, SRC Belgesinin Elazığ’dan alınmasından şikâyetçi olan bir şoförlerin sorunlarını dinleyerek, “ Bu nasıl Büyükşehir olmak. Malatya’nın sadece adı Büyükşehir oldu. Arkadaşlarımız bu belgeyi alabilmek için neden Elazığ’a gitsin” dedi.  

Son olarak Fuzuli Caddesi esnafını ziyaret eden Porgalı, esnaflara hayırlı, bol kazançlar diledi. 

Fuzuli caddesindeki vatandaşlarla sohbet eden Porgalı, vatandaşlardan dua ve destek istedi. 

Porgalı, Fuzuli caddesinde Hulisi Efendi Vakfı tarafından açılan “Hayır Çarşısı Kermesini” ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız