SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Trabzon Galibiyeti Bir Başarı Öyküsü"

0
Güncellendi - 2017-10-22 20:20:59
A- A+ PAYLAŞ

TRT Spor yorumcusu, Beşiktaş eski futbolcusu Ali Gültiken, Stadyum programında, Evkur Yeni Malatyaspor’un Trabzon karşısında aldığı galibiyeti ‘başarı öyküsü’ olarak değerlendirdi.

Ersin Düzen’in sunduğu ve Evkur Yeni Malatyaspor – Trabzonspor maçının değerlendirildiği TRT Spor Stadyum programında, Yeni Malatyaspor’un galibiyetini yorumlayan Ali Gültiken, "Yeni Malatyaspor’u kutluyorum, dönüm noktası niteliğinde bir maçı kazandı. Trabzonspor’u kendi sahasında yendi. Yeni Malatyaspor’un Trabzonspor galibiyeti bir başarı hikâyesidir. Ama bundan sonra deplasmanda da puan üretmesi lazım artık” diye konuştu.

TRT Spor yorumcusu Ali Gültiken, bundan sonraki süreçte Yeni Malatyaspor’un deplasmanda puan üretmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Lige yeni çıkan bir takım olarak, çoğu ilk defa birlikte oynayan oyunculardan oluşan bir takım olarak, süper lig kapasitesini henüz yakalayabilmiş bir takım değil. Bu da normaldir zaten. Bu iş zaten böyle olur. Bu maçı kazandı, Trabzonspor’u kendi sahasında yendi. Yeni Malatyaspor’un Trabzonspor galibiyeti bir başarı hikayesidir. Ama bundan sonra deplasmanda da puan üretmesi lazım artık. Çünkü içerdeki maçlar bundan sonra daha zor geçecek Malatyaspor için. Bunu ilerleyen haftalar içinde göreceğiz. Puan toplama başarısını deplasmana taşıyabilirse ligde kendi adına bir denge yakalamış bir Malatyaspor izleyebiliriz. Malatya için güzel bir akşamdı. Trabzonspor gibi bir rakibin 60 dakika 10 kişi oynaması Malatyaspor için büyük şanstı”.

“Adem çok zorlayıcı bir oyuncu, Pereira final paslarını doğru yapabilse çok net pozisyonlar üretecek”

Yeni Malatyaspor’un etkili oyuncuları konusundaki bir soruyu cevaplandıran Gültiken, Adem Büyük, Pereira, Boutaib ve Barazite’ye vurgu yaptı. Gültiken şöyle konuştu:

"Adem Büyük çok zorlayıcı bir oyuncu, her gittiği takımda aynı şeyleri tekrar ediyor ve bu yüzden vazgeçilmez oluyor. Barazite, Boutaib, Pereira etkili oyuncular. Özellikle Pereira final paslarını doğru yapabilse, çok önemli çıkışları oldu oyun içinde, biraz egoist davrandı. Egoist davranmasa bence maçın içinde en net pozisyonu üretecek futbolcu olarak onu gördük, üretti de zaten. Yani 3-4 defa vurmaya çalıştı, onları asist olarak içeriye çıkarabilse doğru yer tutan oyuncular vardı ceza sahası içinde. Süratli, çabuk, dinamik, birebir yakaladığında adam eksilten bir oyuncu”.

Mustafa Denizli: “Gole gidilen anlarda Adem’in hareketleri harikaydı”

Programın diğer yorumcusu, Tenik Direktör Mustafa Denizli de, Adem Büyük’ün golün hazırlanmasında büyük katkısı olduğunu ve bu esnada harika hareketler yaptığına dikkat çekti. Pereira için de, “Süratli bir oyuncu,etkili bir adam” değerlendirmesini yaptı.

EYMS Teknik Direktör Erol Bulut: Hedefimde hep teknik direktörlük vardı

TRT Spor muhabirinin stadyumda yaptığı söyleşilerde ise, Teknik Direktör Erol Bulut, Sadık Çiftpınar ve Adem Büyük konuştu.

Teknik Direktör Bulut, maç değerlendirmesinden sonra TRT muhabirinin sorusu üzerine, “20 yıl futbol oynadım, 5 yıl teknik direktör yardımcılığı yaptım. Hedefimde hep teknik direktör olmak vardı. Doğru bir karar aldım ve Yeni Malatyaspor’a geldim. Kafamdaki vizyonu burada gerçekleştireceğime inanıyorum” dedi

Sadık Çiftpınar: Erol hocamızın inanılmaz taktiksel bilgisi var

Sadık Çiftpınar ise, söyleşisinde Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un 3 hafta içinde takıma büyük katkılar yaptığını vurguladı.

Sadık Çiftpınar, “ Trabzonspor ülkemizin güzide takımlarından biri. Rakibimizin 10 kişi kalması bize avantaj sağladı. Bu maça çok iyi hazırlandık. Erol hocamızla 3 haftadır birlikteyiz ve inanılmaz taktiksel bilgi ve vizyonu var. Erol hocanın inanılmaz katkısı var bize. Güzel bir skorla bu galibiyeti hak ettik. Özellikle hafta içi çalışma ve analizde çok iyi konsantrasyon sağladık. Bugün de birkaç pozisyon dışında şans vermedik Trabzonspor’a. Türkiye çok değerli bir hoca kazanıyor. Taktiksel bilgisi, duruşu, karakteri ile Erol hocamız Türk futboluna çok şey kazandıracaktır” diye konuştu.

Ersin Düzen: Rıza Çalımbay 2005’de başardı ama bugün yapamadı

Program sunucusu Ersin Düzen de, bir hatırlatmada bulunarak, “Rıza (Çalımbay) hoca, 2005 yılında Beşiktaş’ın başına geçtiğinde ilk maçını yine Malatyaspor’la oynamıştı. O tarihte Malatyaspor’a karşı kazanmıştı, ama bugün Trabzonspor’un başına geçtikten sonraki ilk maçında Malatyaspor’a karşı kaybetti” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- TRT Spor

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ALİBABA (6 yıl önce)
    ERMAN TOROĞLU HARİÇ MALATYA'NIN HAKKINI SAVUNAN YOK MUSTAFA DENİZLİDE KUYRUK ACISI VAR HER HALDE HER ŞEYİN TESADÜF OLDUĞUNU SÖYLÜYOR KUYRUK ACISI VAR HER HALDE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Mustafa Denizli yıllardır futbolun içerisinde olmasına rağmen Burak Yılmaz'ın altı pasın içinde vurduğu topu kaleci Ertaç'ın muhteşem bir refleks ile kurtarmasını " şans " olarak değerlendirmesini kendisine yakıştıramadım.
    0
    0
    Yanıtla