SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Umudu Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:43
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Paylaşım sitesinde başlatılan "Malatya’nın Umudu var" kampanyası ile hastanede tedavi gören Lösemili çocuklara oyuncak ve benzeri ihtiyaçları alınıyor. 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gören Lösemili çocuklar için 2014 yılında sosyal paylaşım sitesinde bir proje başlatıldı. ‘Malatya’nın Umudu var’ isimli proje ile tedavi gören çocukların istekleri, paylaşılarak bu sayede hayırseverlerin yardımı ile Lösemili çocuklar bir nebzede olsa mutlu oluyor. Türkiye’de benzer kampanyaları gördükten sonra Malatya’da da bunu hayata geçiren Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Göçer, ‘Malatya’nın umudu var’ kampanyası ile lösemili çocukların hayalleri gerçekleşiyor.

Bu yıl mezun olarak çocuk pediatri olan Özge Göçer, tedavi gören çocukların büyük moral kaynaklarına ihtiyacı olduğunu söyleyerek en ufak bir oyuncağın bile çocukları çok mutlu etmeye yaradığını söyledi. 2014 yılında hayata geçirdikleri bu kampanya ile Lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını belirten Göçer, “ilk başlarda tek başından bu işin altından kalkabilir miyim? diye çekindim. Ancak bu tür kampanyaları internette görünce serviste çalışan arkadaşlarla görüştüm ve neden olmasın dedim. Burada istekler 3’ e ayrılıyor. Bizim istediğimiz çocuklara trombosit kan. Ailelerin istediği sağlık ve kan ihtiyacı. Çocukların istediği ise bir şeker veya bir balon. Onların mutlu olmasına yetiyor” dedi.

Lösemi hastalığının her çocuğun başına gelebilecek bir şey olduğunu söyleyen Göçer, “Çocuk denilince hepimizin bir yanı sızlıyor. Bu hastalıkta en önemli destek trombosit kanı. Bu biraz daha uzun süreyle alınan bir kan. Bunun için insanların kan bankasına isim ve kan gruplarını yazdırarak gerekli durumlarda kan vermeleri gerekiyor. Buradaki çocuklar için en büyük ihtiyaç kesinlikle bu” şeklinde konuştu.

Bu yıl son senesi olması nedeniyle başka bir ile atanabileceğini belirten Göçer, kendisinden sonra da bu kampanyanın devam ettirilmesini istediğini söyledi. Facebook’ta kurdukları ‘Malatya’nın Umudu var’ isimli grupta ihtiyacı olan çocukları paylaştıklarını belirten Göçer, yardım etmek isteyen hayırseverlerin gerek sosyal paylaşım sitesinden gerek hastaneye gelerek onkoloji ve hematoloji servisinde destek verebileceklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız