SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yayla Koşulları

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:59
Malatya'nın Yayla Koşulları
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği, 2012 yılı Malatya Dahilinde Göçer ve Sürü Sahiplerinin Uyması Gereken Hususları içeren İl Otlatma Planını yayımladı. 
     
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Malatya'da bulunan ihtiyaç fazlası mera, yaylak, kışlak ve otlakların her türlü kiralama işlemlerinin İl Mera Komisyonumuzca yürütüldüğü hatırlatıldı. 
     
Kanunen alınacak güvenlik önlemlerine uyulmak kaydıyla yasaklanan alanlar hariç mera, yaylak, kışlak ve otlakların göçer sürü sahiplerine kiralanabileceği ve bu alanlardan faydalanabilecekleri belirten açıklamada, bu çerçevede Malatya'da mera, yaylak, kışlak ve otlakların bazı esaslara uyulmak suretiyle sürü sahipleri ve göçerlerin istifadelerine sunulabileceği kaydedildi. 
     
Buna göre, kiralama talebinde bulunacak göçerler, otlatma mevsimi başlamadan önce kiralamak istedikleri yeri, hayvan cins ve miktarını dilekçe, sabıka kaydı ve ikametgah belgesiyle İl Mera Komisyonu'na müracaat edecek. 
     
Kimlik Bildirme Kanunu gereğince haklarında işlem yapılmayan şahıslar çoban olarak tutulmayacak. Geçmişte terörle ilgilerinin olduğu anlaşılan göçer ve sürü sahiplerinin yaylaya çıkmalarına izin verilmeyecek. Yaylaya çıkan göçer ve sürü sahiplerinden herhangi birinin teröristlerle ilişkisi tespit edildiğinde, sürüleriyle birlikte güvenlik kuvvetleri marifetiyle yayladan çıkarılacak ve bu göçer ve sürü sahipleri kiralamayla ilgili herhangi bir hak talebinde bulunmayacak. 
     
Hijyenik mevzuatına uygun peynir üretimi için Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlükleri ile peynir tüccarlarının katılımı sağlanarak çalışmalar yapılacak. 
     
Otlatma Planı olarak Merkez, Battalgazi, Yazıhan ve Kale ilçelerinde 1 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında, Darende, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinin tamamı ile Akçadağ, Doğanşehir, Arguvan, Arapgir, Yeşilyurt, Kuluncak ve Hekimhan İlçelerinin yüksek kesimlerinde 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında otlatma yapılabilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız