SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Emniyet Müdürü

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ali Osman Kahya, 1958 Antalya doğumlu. Bu arada, son kararname ile merkeze alınan Emniyet Müdürü Orhan Savaş ise 5 yılı aşan görev süresi ile Malatya'da en uzun süre görev yapan Emniyet Müdürlerinden biri oldu.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ KİMDİR?
Malatya'nın yeni Emniyet Müdürü Kahya'nın özgeçmişi şöyle:

1958 yılında Antalya'da doğdu. 1980 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Sırasıyla, çeşitli rütbelerde Polis Koleji, Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yaptı.

Ali Osman Kahya; Şereflikoçhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Horasan İlçe Emniyet İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Şube Müdürü ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü görevlerinde bulundu.

Edirne Emniyet Müdür yardımcısı iken, Aralık 2003'de Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. 2 Mayıs 2006 tarihinde onaylanan kararname ile Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Kahya, evli ve 4 çocuk babası. 1 yıl süre ile İngiltere'de mesleki çalışmalarda bulunan Kahya, iyi derecede İngilizce biliyor.

SAVAŞ KİMDİR?..
Malatya Emniyet Müdürü iken merkez Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Orhan Savaş, Malatya'da en uzun süre görev yapan emniyet müdürleri arasına girdi.

Savaş'ın özgeçmişi de şöyle:

30/12/1953 tarihinde Adapazarı'nda dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Adapazarı'nda tamamladıktan sonra 1969 yılında Polis Kolejine girdi, 1972 yılında Polis Kolejini, 1975 yılında da Polis Akademisini bitirerek sırası ile;

1975-1983 yılları arasında Ankara, 1983-1988 yılları arasında Diyarbakır, 1988-1996 yılları arasında İçel İllerinde görev yaptıktan sonra birer yıl da İzmir ve İstanbul İllerinde görev yaparak 1998 yılı Ağustos ayında Ağrı İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

1981 yılında "Modern Sorgulama Kursu"na, 1986 yılında ABD Oklahama'da " Petroleum Facilitles Security Course"na katıldı.

Görevi esnasında yaptığı çalışmaların karşılığı olarak bir çok maaş taltifi ve üstün başarı belgeleri aldı.

1998 Ağustos ayında Ağrı İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Ağrı'da görevli iken Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Savaş, bu görevine 20 Şubat 2001 tarihinde başlamıştı. Savaş, evli ve 2 çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız