SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Valisi Aydın Baruş

0
Güncellendi - 2018-10-30 06:06:42
Malatya'nın Yeni Valisi Aydın Baruş
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine alınan Ali Kaban'ın yerine Malatya Valiliği görevine Bolu Valisi Aydın Baruş getirildi.

13 Haziran 2017 tarihli kararname ile merkeze alınan Mustafa Toprak'ın yerine Zonguldak Valisi iken Malatya Valiliği görevine getirilen ve son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine alınan Ali Kaban'ın yerine atanan Aydın Baruş'un, Bolu'dan sonra ikinci Valilik görevi Malatya olacak.

AYDIN BARUŞ'UN ÖZGEÇMİŞİ..

1968 yılında Edirne'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Edirne'de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Sakarya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken aynı yıl Bursa Kaymakam adayı olarak atandı.

1996-2008 yılları arasında sırasıyla; Demirköy Kaymakam Vekili, Hisarcık-Azdavay-Çağlayancerit Kaymakamı, Ardahan Vali Yardımcısı ve İncesu Kaymakamı olarak görev yaptı.

2007-2008 yıllarında Bakanlıkça gönderildiği İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi "Avrupa Çalışmaları" bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

2008-2010 yılları arasında Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü, 2010-2014 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu.

Son olarak, 2014-2015 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve İçişleri Bakan Danışmanı olarak çalıştı.

19 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bolu Valisi, 27 Ekim 2018 günkü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valisi olarak atandı.

İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • has malatyalı (5 yıl önce)
    hoş gelesin gelesinde inşallah adalet ile tarafsızlığın ile gündemde yer alasın
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (5 yıl önce)
    sayın valim rabbim hayırlı etsin.inşallah malatyamıza güzel hizmetler verırsınız .,halkın içinden biri olursunuz.kapılarınızı açarsınız.rabbim başarı ihsan etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • nazif kaya (5 yıl önce)
    sayın valim resmi kurumlar sizi bekliyor ,gelin görün kimler atanmış liyakat ehliyet yok, disiplin yok, birde siyasilerden uzak olun, vekillerle mesafeli olun ,malatyamıza hoş geldınız.,sefa getirdınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazif bey çok doğru söylüyor sabah saat 8 de kurumlara baskın yapın hizmet alımından başka kimse yok caycilar bile Vali beyden sonra geliyor birde ise gelmeyin yerine imza atan şebekeler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Sn. valim hayırlı olsun. Sn. Mustafa TOPRAK valimizden kalan ve öylece duran işler, sizi bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    şelalecileri ve yaptıklarını Erdoğana söyleyin sayın valim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözcü (5 yıl önce)
    Şelaleciler ile gerekli mücadele yi edecek devlet terbiyesi görmüş bir valiye kavuşmuşturuz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (5 yıl önce)
    AMAN SAYIN VALİM KAPTIRMAYASIN ELİNİ BİZİM VEKİLLERE AMAN DİYİM, PİŞMAN OLURSUN DEMEDİ DEME
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika dogru soze ne denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezmi Yıldırım (5 yıl önce)
    Malatya mıza hoş geldiniz . Malatya mıza güzel ve hayırlı hizmetlere vesile olur inşallah . Yeni görevinde başarılar diliyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (5 yıl önce)
    Malatyamiz için hayırlı olsun, inşallah güzel hizmetleri olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BAYRAKTAR (5 yıl önce)
    Hakkari’ye de Malatyalı vali İdris Akbıyık atandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Akdeniz (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun sayın valimize malatyadaki boş gidişata dur der inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan KARDES (5 yıl önce)
    Hayirli olsun basarilar dilerim..Malatya'ya cok guzel faydalari olacagina inaniyorum...sayin vali uzun sure aslinda mahalli idare konusunda uzman olmus birisi..boyle donanimli,tecrubeli bir valinin malatyamiza cok guzel katkilari olacaktir...goreceksiniz efsana vali olarak malatya tarihine adini yazdiracaktir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ercan (5 yıl önce)
    Yeni valimize hayırlı olsun, kurumlardaki amirleri siyasilere göre değilde liyakata göre değerlendirir inşallah, hayırlı olsun sayın valim hoşgeldin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Mustafa toprak, Izmirden grlmisti. Zonguldaktan gelen Ali Kaban
    0
    0
    Yanıtla