SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Yeri Farklı'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali için davetli olduğu Malatya'ya ilk kez geldiğini belirterek, "Malatya'nın yeri Türkiye'de çok farklı" dedi.

Topbaş, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret etti.

Topbaş'ın Belediye ziyareti ile ilgili olarak Beledye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beraberinde Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Sultanbeyli Belediye Başkanı Dr. Alaattin Ersoy ve Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile beraberinde kalabalık bir heyetle Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Belediye’ye gelişi sırasında Mehter Takımı Konseriyle karşılanan Kadir Topbaş, Belediye önünde bir süre Mehter Takımı’nın konserini izledi.

16 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, misafirleri Malatya’dan ağırlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, Malatya ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Malatya’nın Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde ülkeye önemli şahsiyetler kazandırdığını belirten Başkan Akın, Malatya’nın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da teveccühüyle daha da geliştiğini söyledi.

Malatya Belediyesi’nin kurulduğu 1924 yılından 2004 yılına kadar 120 bin dönümlük imarlı alanının bulunduğunu, kendi dönemlerinde ise Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanın imara açılarak Malatya’nın yüzde 50 büyüdüğünü söyleyen Akın, “Bu dönemde yine hükümetimizin desteğiyle bizler, iki araç alt geçidi, yeşil alanlar yaptık. 1924 yılından 2004 yılına kadar düzenlenen yeşil alanların 3 katına çıkarmak bize nasip olmuştur. Belediye hizmetlerini yaparken çoğu kez biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini örnek alıyoruz. Akbil uygulamasını İstanbul’dan sonra Anadolu’dan uygulayan tek şehir Malatya. Sizlerin tecrübelerinden bu şekilde istifade ederek Malatya insanına hizmet etme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Malatya’ya ilk kez geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Malatya’nın Türkiye’de çok farklı bir yerinin olduğunu söyledi.

İstanbul’un Anadolu’nun özeti olduğunu ve burada birçok kentte insanların yaşadığını söyleyen Topbaş, “Malatyalılar da İstanbul’da ağırlıklı dokusu olan bir kentimizdir. Ayrıca dostlarımda da Malatyalıların ağırlıklı olduğunu ifade etmek istiyorum. Malatya’nın yeri Türkiye’de çok farklı. Sadece kayısısı değil, yetiştirdiği insanlarla da dünyada ve Türkiye’de öne çıkmış bir kentimiz. Gerçekten kaliteli, düzgün, işadamlığı konusunda başarılı birçok insan var. İstihdam oluşturup, insanlara ufuk açan güzel müteşebbisleri var” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile birlikte İçmesuyu Kaptajını gezdiklerini belirten Topbaş, “Gerçekten buraya hayranlık duydum. Malatyalıların şanslı olduğunu düşündüğüm bir kaynak suyu var. Tüm Malatyalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Herkese güzellikler ve mutluluklar diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ziyaret sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a figür işlemeli porselen tabak ile Kültür Başkenti İstanbul kitabı hediye ederken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise Kristal Kayısı Maketi, kuru kayısı, Malatya Şairleri kitabı ile Malatya 2007 kitabını hediye etti.

Ayrıca ziyaret sırasında Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de Başkan Akın’a, Bir Dünya Başkenti Eminönü isimli kitabı hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız