SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Yüzde 70'i Plansız'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal, yerel seçimler öncesi ziyaretlerine devam ediyor.

Seçim ziyaretleri kapsamında Ziraat Mühendisleri Odası ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasını ziyaret eden Şarapnal, kentin yönetiminde mühendislerin etkin bir rol oynadığını ve yönetime geldikleri takdirde oluşturulacak bir komisyon ile kentin gelişmesinde mühendisleri de söz sahibi yapacaklarını söyledi.

İlk olarak Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek'i ziyaret eden Şarapnal, Malatya'nın en büyük değeri olan kayısının geliştirilmesi için yeni projeler oluşturulması gerektiğini söyledi. Şarapnal, Sivil Toplum Örgütleri ve meslek gruplarının toplumun akıl dostları olduğunu belirterek, "Akıl dostu dediğimiz insanlar Malatya'nın sorunlarını, meselelerini, sıkıntılarını mantık çerçevesi içerisinde değerlendiren kurumlardır. Ben Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarına şunu söylüyorum, sizler temsil ettiğiniz zümrelerin politikalarını ortaya koyacaksınız biz de yönetime geldiğimiz takdirde sizlerin fikirlerini değerlendireceğiz" dedi.

Özellikle Malatya'nın önemli bir tarım şehri olduğuna değinen Şarapnal, "Kayısı da ham değerlendirmesinin ötesinde ortaya bir şeyler koyamadık. Siyasi söylemler söylendi. Kayısı ortaya konuluyor ama Malatya kayısı kenti olarak anılmaktan öte ben şöyle bir değişime uğratıyorum, Malatya Cumhuriyet kentidir. Kayısı ürünümüzü entegre tesisler ile bezememiz gerekiyor. Ben de tarımdan gelen bir ailenin çocuğuyum. Malatya kayısısını farklı bir noktaya getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, mühendislik dallarının ayrı ayrı alanlarda birbirlerini tamamladıklarını ifade ederek, "Bizim için en önemli konu kayısı. Maalesef kayısı siyasi bir slogan olmaktan öteye gitmedi. Malatya'da iyi bir Ar-Ge çalışması yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Malatya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasını da ziyaret eden Şarapnal, şehrin fiziki koşullarının iyileştirilmesinde Harita Mühendislerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Harita Mühendislerinin üstlendikleri ciddi görevi bildiklerini ifade eden Şarapnal, "Harita Mühendislerini şehrin görünümünü olumlu yönde değiştirdikleri için destekliyorum. Bu arkadaşlarımızın mesleklerindeki ciddiyeti ve hassasiyeti biliyorum. Malatya'nın yüzde 70'i plansız yapılardan oluşuyor. Bu noktada sizlerin de göreve geldiğimiz takdirde oluşturacağımız komisyon içinde yer alarak, kentin yönetiminde söz sahibi olmanızı istiyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız