SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor 34, Gidenler 29!..

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligden düşen Malatyaspor, bu sonuçla karşılaştığı 2005- 2006 futbol sezonunda, ligde toplam 34 gol kaydetti. Bu gollerden birini rakip oyuncu (Ankaragücü- Sedat) kendi kalesine atarken, 7'sini devre arasında Malatyaspor'dan gönderilen Okan Yılmaz ve Effa kaydettiler. Malatyaspor'un bir sezon boyu attığı 34 gole karşın, devre arasında Malatyaspor'dan gönderilen Taner, Okan Yılmaz, Mehmet Albayrak, Ramazan Kahya ve Güngör ise gittikleri takıma "yarım sezonda" tam 29 gol kazandırdılar. Bu arada, Malatyaspor takımında, "en golcü" futbolcu da, 4'ü penaltıdan olmak üzere attığı 5 golle takım kaptanı Mert Korkmaz oldu.

FORVET UYUDU, ORTASAHA- DEFANS GOL ATTI..
Malatyaspor'un, lig boyunca kazandığı 34 gol ve bunları kaydeden futbolcular şunlar:

5 Gol Mert Korkmaz (Defans-4'ü penaltıdan)
4 Gol Evren (Orta saha)
4 Gol Okan Yılmaz (Forvet- devre arasında gittiği Konyaspor'a da 4 gol kazandırdı.)
3 Gol Effa (Forvet- devre arasında gönderildi)
3 Gol Senkerik (Forvet- devre arasında geldi, ayrıca kupa maçlarında da 3 gol attı)
3 Gol Ömer Erdoğan (Defans- ayrıca 1 gol de kendi kalesine attı)
2 Gol Mustafa Özkan (Orta saha)
2 Gol Homola (Defans- 1 gol de kupa maçında attı)
1 Gol Sertan (Forvet- ikinci yarıda geldi)
1 Gol Bülent Akın (Orta saha- 1 gol de kupada attı)
1 Gol Volkan (Defans- ikinci yarıda geldi)
1 Gol Bilal Kısa (Orta saha- 1 gol de kupada attı)
1 Gol Toth (Orta saha- 1 gol de kupada attı)
1 Gol Johanson (Defans- 1 gol de kendi kalesine attı)
1 Gol Michalek (Orta saha- ikinci yarıda geldi)

Malatyaspor'un 34 golünün 22'si orta saha ve defans oyuncularından gelirken, sarı-kırmızılı takım adına 1 gol de, ikinci yarıda Ankara'da Ankaragücü'yle oynanan maçta, Sedat'ın kendi kalesine atmasıyla, hanemize yazıldı.

GÖNDERİLENLERDEN 29 GOL..
Malatyaspor'da, devre arasında dönemin teknik direktörü Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda satılan ya da kiraya verilen 5 futbolcu ise, gittikleri takıma "yarım sezonda" tam 29 gol kazandırdılar.

Bu futbolculardan Taner Demirbaş, Süper Lige yükselen Sakaryaspor'un bu başarısına, 4'ü penaltıdan olmak üzere attığı 20 golle katkı sağladı.

Malatyaspor'un devre arasında Konyaspor'a sattığı santrforu Okan Yılmaz ise yeni takımı Konyaspor adına 4 gol attı.

Malatyaspor'un yine Karşıyaka'ya kiraya verdiği Mehmet Albayrak da, yeni takımında 3 gol attı.

Malatyaspor'un Alanyaspor'a kiralık verdiği Güngör ve Sakaryaspor'a kiralık verdiği Ramazan Kahya ise 1'er gol kaydettiler.

TANER DEMİRBAŞ'IN MALATYASPOR KARNESİ..
Sakaryaspor'un Süper Lige yükselmesine attığı gollerle büyük katkı sağlayan Taner Demirbaş, geçtiğimiz yaz transfer sezonunda Malatyaspor'a Kayseri Erciyesspor'dan alınmıştı.

Taner Demirbaş, hazırlık kampındaki performansına karşın, lig başladıktan sonra 4 hafta takımı yöneten Feyyaz Uçar ve daha sonra takımı devralan Ziya Doğan'ın ilk yarıdaki 13 haftalık yönetiminde takımda pek fazla yer bulamadı. Taner, ligin ilk yarıdaki toplam 1530 dakika olan 17 maçlık maratonunun ancak "bölük-pörçük" 209 dakikasında, o da sonradan oyuna alınmak kaydıyla sarı-kırmızılı formayı giyebilmişti.

Taner, Malatya'da 5-0 mağlup olduğumuz Vestel Manisa maçının 65. dakikasında oyuna girdi. Taner, yine Malatya'da 2-1 yenildiğimiz Diyarbakırspor maçının 49. dakikasında oyuna dahil oldu. Taner, Ankara'da Ankaraspor ile oynanan ve 2-1 kazandığımız maçın 63. dakikasında oyuna girdi ve Okan'ın attığı golün asistini yaptı.

Taner Demirbaş, Malatya'da ilk yarıda Beşiktaş'la oynanan maçın 66. dakikasında oyuna girdi ve Effa'nın attığı golün pasını verdi. 1-0'dan sonra "defans" futbolunu tercih eden Ziya Doğan, 88'de Taner'i tekrar oyundan aldı ve defans oyuncusu soktu. Bilindiği gibi bu maç 90+1'de Ahmet Dursun'un attığı golle 1-1 bitmişti.

Taner, deplasmanda Kayserispor'a 2-0 yenildiğimiz maçın 59. dakikasında oyuna alındı.

Taner, Konyaspor'u Malatya'da 1-0 yendiğimiz maçın 62. dakikasında oyuna dahil oldu.

Taner Demirbaş, Ankaragücü ile Malatya'da oynanan ve 0-0 sonuçlanan maçta da, 55. dakikadan itibaren forma giydi.

Taner Demirbaş, Malatyaspor forması altında son maçını, ilk yarının son haftasında Malatya'da Gaziantepspor'a karşı oynadı. Oyuna 46. dakikada giren Taner, 2-0 kazandığımız bu maçta, Okan'ın gollerinden birinin de asistini yaptı.

Taner ayrıca Malatya'daki Türk Telekom, Diyarbakır'daki Diyarbakırspor kupa maçlarında 90 dakika forma giydi. Bu iki maçı da Malatyaspor kazanırken, Taner gol atamamıştı.

Görüldüğü gibi, hiçbir lig maçında ilk 11'de yeralamayan, bazı maçlarda sonradan oyuna giren, Beşiktaş maçında da sonradan oyuna sokulup tekrar geri çıkarılan Taner Demirbaş, Sakaryaspor'a gittikten sonra ele geçirdiği formanın hakkını tam 20 golle verdi ve bu gollerle de, Malatyaspor'un kendisini gönderen teknik heyetini ve bu transfere onay veren yönetimini selamladı!..

FOTOĞRAF: Üstteki fotoğraf, Taner ve Okan Yılmaz ikilisinin, Malatyaspor forması altındaki son maçlarındaki gol sevinçlerini yansıtıyor. Bu maç 17 Aralık 2005 günü Malatya'da oynanmış ve Malatyaspor Gaziantepspor'u 2-0 mağlup etmişti. Golün pasını veren 9 numaralı Taner Demirbaş, golü atan 10 numaralı Okan Yılmaz'la sevincini böyle paylaşmıştı. Bu maç, ikilinin Malatyaspor forması altındaki son maçları oldu. (Mehmet GÖRESİYE- GÖRÜŞ Arşivi)

DERLEME: GÖRÜŞ Gazetesi (ÖZEL)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız