SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Bİ-Tİ-YOR!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un, transfer yapabilmek için görüştüğü, çoğu eski futbolcusu ve teknik sorumlusu olan 42 alacaklısından 41'inden "onay" alınırken, yedek kaleci Eray Serbes'in (fotoğraftaki) "muvaffakatname" vermemesi yüzünden ara transferde anlaşılan futbolcularla sözleşme yapılamadığı bildirildi.

Haşim Karadağ'ın başkanlığındaki yönetimin görevde olduğu önceki transfer sezonunda alınan ve geçen sezon sadece 20 dakika forma giyen Adanalı Eray Serbes'in, 120 milyar tutarındaki alacağı için temlik koydurduğu Futbol Federasyonu'na, bu alacağını ertelemek için muvaffakatname vermediği, bu nedenle transferin kilitlendiği bildirildi.

Malatyaspor Kulübü yöneticilerinin, sorunu çözebilmek için gösterdiği tüm çabalara karşın, kendisiyle görüşen yöneticilere Malatyaspor'a yeniden transfer olma isteğinde bulunan ve bu nedenle Cuma günü Malatya'ya gelen Eray Serbes'in, daha sonra belirlenemeyen bir nedenle kenti terkettiği ve kendisine ulaşılamadığı öğrenildi.

Malatyaspor Kulübü'nden Cumartesi günü saat 21.45'te konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bugün İtibariyle kulübümüzün transferine engel teşkil eden 42 alacaklının 7.671.000 TL tutarındaki temliklerinin, 41 alacaklıya ait 7.551.000 TL’lik kısmı yönetimimizin üstün çabalarıyla Türkiye Futbol Federasyonunda yasal çerçevede çözümlenmiştir. Gerekli bilgiler Türkiye Futbol Federasyonuna başvurularak teyit edilebilir. Şuan bir futbolcuya ait 120.000 TL tutarındaki temlik transfer yapmaya engel teşkil etmektedir.

Adı geçen Eray Serbes geçmişte bir sezon boyunca sadece toplam 20 dakika forma giymiş son 2 yıldır hiçbir takımda yer almamıştır. Bu futbolcuya alacağını ertelemesi karşılığında, Malatyaspor’da tekrar oynaması için transfer teklifi yapılmış, taraflarınca transfer teklifi kabul edilmiştir. Cuma günü sözleşme imzalamak için Malatya’ya gelmiş ancak çeşitli bahanelerle yönetimle konuşmayı reddetmiş, kendilerine ulaşılabilecek tüm telefonları kapatmıştır. Ancak Cumartesi günü avukatı aracılığı ile ulaşılmış toplam alacağına çok yakın miktarlarda klüple ilgisi olmayan kendi yakınlarımıza ait çek ile ödeme yapılacağı taahhüt edilmiştir. Ancak bu teklifler ret edilmiştir. Hafta sonu olmasına binayen nakit ödeme şansı bulamayacağımız ya da Türkiye Futbol Federasyonuna banka teminatı veremeyeceğimiz bu kişilerce bilinmektedir.

Dolayısıyla bu olay Malatyaspor’un transfer yapmasına engel olmak isteyen bir takım kişi veya kişilerin manüplasyonu olduğu izlenimi yaratmaktadır. Bu olayları mütakiben Malatyaspor’a transferi kabul etmiş sözleşme imzalamak için kulüpte bekleyen 11 futbolcumuzdan biri olan Volkan Çekiç bu olayları neden göstererek kampı ve şehrimizi terk etmiştir. Geriye kalan diğer futbolcularımızda hafta başında şehri terk edeceklerini bize deklare etmişlerdir. Bizlere bu tavrı almasındaki en önemli nedenlerden birinin de kendilerine transfer için vaat edilen peşinatların Malatya Belediyesince verilecek 2 aylık çeklerle ödeneceğini öğrenmeleridir. Tüm spor kamu oyununda bildiği gibi 3 hafta önce milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Malatyaspor destek komisyonunca yapılan toplantıda vaad edilenler tam olarak yerine getirilmemiştir. Peşinat için gerekli meblağ tüm futbol camiasınca bilinmektedir. Bu saatten sonra 7 aydır gece gündüz Malatyaspor’un kapanmaması için mücadele eden Yönetim Kurulumuz ve Yönetimimize destek olanların misyonunu tamamladığını düşünmekteyiz.

Kulübümüz 120.000 TL nakit para bulunamadığı için küme düşme ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Dolayısıyla pazartesi günü kulübün anahtarını Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza takdim etmeyi düşünüyoruz. Bu konudaki nihai kararı tüm Malatyaspor kamuoyunun vicdanına sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız