SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Bizi Daha da Bütünleştirdi..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Avrupa Sorumlusu Halil Üstündağ, Almanya kampı ve başta bu ülke olmak üzere Avrupa’daki ‘Malatya potansiyeli’nin nasıl harekete geçirilebileceğine ilişkin açıklamalar yaptı. Üstündağ “Hedefimiz Malatyaspor’u Avrupa’da bir marka yapmak. Çünkü hedefler koyduk, 40. yılda UEFA, 44. yılda şampiyonluk, dedik. Bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

"ALMANYA KAMPI İYİ GEÇTİ.."
Bolu kampında futbolcuların belirli bir alışma ve tanışma geçirdiklerini anımsatan Üstündağ “Almanya kampı takımın kendi arasındaki uyumunu daha geliştirme, oyun anlayışlarını fiili olarak gösterme bakımından iyi geçti. Turnuvadaki maçlarda yeni katılan futbolcu kardeşlerimizin güzel bir kardeşlik havasını yönetim olarak görmüş olmamız bizlerin arzu ettiği bir olaydı. Oyuncular, takımın bünyesine uygun olduklarını ispat ettiler” dedi.

Üstündağ şöyle devam etti:

“Bu tür temasların Avrupa’daki ikili ilişkilerimizi geliştirmek, ileriye dönük çalışmalarımızın daha faydalı olması açısından önemi var. Malatyaspor’un buraya gelmesi gurbetçi kardeşlerimizin bütünleşmesine sebep oldu. Almanlar, Malatyaspor diye bir kulübün varlığından haberdar oldular. Malatyaspor’un neler yapmak istediğini sordular. İleriye dönük ilişki içerisine girmek istediler. Bu tür organizasyonlara katılmanın Türkiye’nin tanıtımına, ekonomisine de katkısı oluyor. En büyük amacımız Malatyaspor’u Avrupa’da tanıtmak, kalıcı olmasını sağlamak”

"İYİ Kİ MALATYASPOR GELMİŞ"
Almanya’nın 4 kentinde (Berlin, Hamburg, Mannheim ve Köln) Malatyalılar Derneği bulunduğunu belirten Üstündağ, derneklerle bir araya gelineceğini ve Malatyaspor için koordineli olarak nasıl çalışılacağının görüşüleceğini söyledi. Üstündağ, Malatyaspor’a üye kaydı, gelir sağlama gibi hedeflerinin olduğunu belirtip “İlk kez böyle bir organizasyon oldu. İyi ki Malatyaspor gelmiş, iyi ki bunlar yapılmış. Malatyaspor’a maddi açıdan sağlanan faydadan ziyade hemşerilerimizin gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. İleriye dönük yararı olacağına inanıyorum” dedi.

Malatyaspor’un turnuvada karşılaştığı FC Zenec ve Kickers Offenbach kulüpleri, Malatyaspor’a ileri tarihte maç teklifinde bulundular. Üstündağ, Malatyaspor’un Alman 1. Ligi Bundesliga’da mücadele eden güçlü ekiplerle maç yapabilmesi için girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

ALMANYA'YA NASIL GELİNDİ?
Malatyaspor’un Almanya’da kamp yapması iki yıl önceki bir ilişkiye dayanıyor. Aschaffenburg’da oynayan Türk futbolcu Kemal Çelikkıran dedesiyle birlikte 2 yıl önce Malatya’ya gelip seçmelere katılmış. Beğenilince transferi gündeme gelmiş. Ancak Almanya’ya dönüşünde sakatlanmış ve transfer gerçekleşmemiş. Malatya’da gösterilen ilgiden mutlu olan Dede Çelikkıran, Kemal’ın babası Kastamonulu işadamı oğlu, Kemal’ın babası Mehmet Çelikkıran’a “Malatyalılarla irtibatı koparma” demiş. Yönetici Üstündağ’ı defalarca telefonla arayan Mehmet Çelikkıran, takımın bu ülkeye kampa gelmesine öncülük etmiş.

Malatyaspor’un Almanya kampının masrafları, turnuvayı organize eden SV Viktoria Aschaffenburg Kulübü’nce karşılandı.

44 TUTKUSU..
Fotoğrafta, Üstündağ “4444” plakalı aracının önünde görülüyor. Üstündağ, araba ve telefon alırken Malatya’yı anımsatan rakamlardan şaşmıyor.

Şu dönemde Malatya'da; gerek Türkiye'nin çeşitli illerinden, gerekse yurt dışından gelen "yabancı" plakalı "Malatyalı" otomobillerinde ortak özellik olarak, plakalarında "44", "444" veya "4444" gibi Malatya'yı çağrıştıran rakamları taşıyanların çokluğu dikkat çekiyor.

Malatya'nın trafik plaka kodu olan "44" ve sonrasındaki "4"lü rakamlar, Malatyalıların otomobillerinin ve hatta telefonlarının "özel"liğini yansıtıyor.

İşte, Almanya'da çekilen bu fotoğrafta; yönetici ve Avrupa Sorumlusu Üstündağ'ın otomobili ile yine bir Malatyalı hemşehrimize ait olduğu belirtilen "4444" plakalı iki araç görülüyor.

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin kullandığı cep telefonu numarasının son dört rakamı da "..4444"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız