SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Bol Kepçe Puanevi'':2-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde "çok kritik" puan kayıplarını sürdürüyor. Aynı mücadele içindeki rakiplerinin Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı yendiği haftada Malatyaspor, Kayseri Erciyes'i de kendi sahasında yenemedi. Her iki tarafın açık futbol oynaması nedeniyle tempolu geçen, heyecan dolu maça damgasını takımlardan ziyade orta hakem Yunus Yıldırım’ın kararları vurdu. Malatyaspor, her 2 yarıda 1’er golünün sayılmadığı gerekçesiyle; hakeme büyük tepki gösterdi. Malatyaspor'da, hafta içerisindeki antrenmanda sakatlanan kaptan Mert yeralmıyor ve kaleci Fevzi Malatyaspor'un kaptanı olarak sahada. Karşılaşmanın başlamasından bir süre sonra tribünlerde rahatsızlanan yaşlı bir taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Bu arada Malatyaspor'un eski futbolcusu, Kayseri Erciyes'in kaptanı Timuçin de, karşılaşmanın 18. dakikasında eski sakatlığı nüksedip aksamaya başlayınca yerini Mutlu'ya bıraktı. Öte yandan, Orduzu Pınarbaşı'nda oynanan PAF takımlar maçını ise Malatyaspor, 3-2 kazandı.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Cemal Gemici, Hüseyin Fidan, Hakan Özkan (4. Hakem)

MALATYASPOR: Fevzi Tuncay, Ömer Erdoğan, Evren Turhan, Zdenik Senkerik, Tomas Michalek, Bilal Kısa (Dakika 74 Volkan), Toth Balazs, Jiri Homola, Emrah Eren, Hakan Aslantaş (Dakika 61 Mustafa Özkan), Jiri Masek (Dakika 66 Ergun).

YEDEKLER: Bora, Mustafa Özkan, Sebastian Johansson, Volkan , Hakan Söyler, Ergun, Serkan Bensol.

KAYSERİ ERCİYESSPOR: Khaled Fadhel, Serge Die, Ömer (Dakika 74 Halit Güven), Timuçin (Dakika 18 Mutlu Kızıltan), Riadh Bouazizi, Ali Akdeniz, Gökhan, Cenk İşler, Şenol, İlhan, Devran(Dakika 90 Burhan).

YEDEKLER: Zafer Özgültekin, Ömer Ateş, Burhan Coşkun, Mutlu Kızıltan, İlkem Özkaynak, Halit Güven Kocabal, Soares De Melo.

GOLLER: Dakika 31 Bilal Kısa, Dk. 85 Mustafa Özkan (Malatyaspor), Dakika 50 ve 90+3 Cenk İşler (Erciyes).

SARI KART: Toth Balazs (Dk. 74- Malatyaspor)
KIRMIZI KART: Yok..

İLK YARI..
7. dakikada Serge Die'nin uzaktan attığı şutta top autla sonuçlandı.

8. dakikada Bilal’ın pasıyla ceza yayı önünde buluşan Toth Balazs, tribünleri ayağa kaldıran bir şut çıkardıysa da top üstten dışarı çıktı.

11. dakikada Bouazizi, Malatyaspor kalesini yokladı. Şutu yandan aut.

18. dakikada Kayseri Erciyes'te eski sakatlığı nükseden Timuçin'in yerine Mutlu oyuna dahil oldu.

30. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağdan şık hareketlerle inen Emrah’ın ortasını Senkerik altı pas içinde yakaladı, sırtı dönük pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu üstten dışarı attı.

31. dakikada Malatyaspor öne geçti. Bilal sağdan ortaladı, altı pas ağzında Senkerik ayağını uzattı, ancak dokunamadı, bu hamle kaleciyi de yanıltınca top direğin dibinden ağlarla kucaklaştı 1-0.

35. dakikada Kayseri Erciyes atağında cezaalanında topla buluşan Mutlu'yu, araya giren Homola engelledi ve önemli bir tehlikeyi önledi.

Hakem ilk yarıya 4 dakika ek süre gösterdi.

45+2. dakikada Michalek sağdan ceza alanına girdi, ortaya çıkardı, Senkerik geriden hızla gelip gol vuruşunu yaptı. Ancak yan hakem Hüseyin Fidan’ın bayrağıyla gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

45+3. dakikada Malatyaspor mutlak bir golden oldu. Kazanılan serbest atışı Bilal doldurdu, Ömer kafayla altı pasa indirdi, bu topa kimse dokunamadı.

45+4. dakikada Toth Balazs orta alanda şık bir hareketle rakiplerinden sıyrıldı. Kalecinin önde olduğunu görünce sert vurdu, Fadhel ancak yumrukla karşılayabildi.

İlk yarı Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI..
47. dakikada Michalek vurdu, Erciyes kalecisinde kaldı.

48. dakikada Bilal'ın cezaalanı dışından kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta çıktı.

50. 49. dakikada Erciyes eşitliği sağladı. Mutlu’nun getirdiği topu Malatyaspor defansı adeta seyredince, Cenk ceza alanı girişinde bekletmeden vurdu. Top, Fevzi’nin solundan filelerle buluştu: 1-1

52. dakikada Malatyaspor atağında cezaalanı çizgisi üzerinde Senkerik ve Şenol'un mücadelesinde Şenol'un müdahalesi esnasındaki ters vuruşta top Kayseri ağlarıyla buluştu. Malatyaspor gol sevinci yaşarken, hakem bu pozisyonda Senkerik'in Şenol'a faul yaptığı gerekçesiyle golü vermedi ve Kayseri Erciyes lehine faul atışıyla oyunu başlattı. Bu karar tribünlerden büyük tepki gördü.

57. dakikada Malatyaspor çok önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. Bilal’ın hazırladığı bir pozisyonda Masek’den seken top Senkerik’in önüne düştü. Bu oyuncu 5 metreden topu ayakla dışarı attı.

85. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Evren kullandı. Gelen topu Mustafa Özkan kafayla kaleye yöneltti. Mustafa Özkan, kaleciden dönen topu bu kez ayakla filelere gönderdi: 2-1

87. dakikada Malatyaspor maçı tamamen bitirebileceği bir pozisyonda sonuç alamadı. Emrah sağdan hızla indi. Ortada arkadaşları boş beklerken kötü bir vuruşla topu üstten auta attı.

Karşılaşmada hakem 4 dakika ek süre gösterdi.

90+3. dakika oynanırken skora eşitlik geldi. Kaleye 25 metre mesafede kazanılan serbest atışı Cenk sağ ayağıyla yerden filelere bıraktı: 2–2

Maç bu skorla son buldu.

FOTOĞRAF: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız