SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor CAS'a Gidecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Genel Koordinatörü Süleyman Tekgül, Malatyaspor’un eski futbolcusu Ahmet Yıldırım ile arasındaki ihtilafın aleyhlerine sonuçlandığını belirterek, bu dosyayı Uluslararası Spor Mahkemesine (CAS) taşıyacaklarını söyledi.

Tekgül, konuya ilişkin bir açıklama yaparak futbolcu Yıldırım’a tepki gösterdi. Tekgül “Hukukun verdiği karara saygılıyız. Dava, CAS oturumunda aleyhimize veya lehimize çıkabilir. Bu karara da saygı duyarız. Ancak bizim kabullenemediğimiz bir şey var: Karar hukuka uygun olsa bile vicdani değildir. Ahmet Yıldırım gibi Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim, nasıl olur da bu kadar ucuz çıkar hesapları peşinde olur, hak etmediği bir paraya göz diker? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Tekgül açıklamasında şöyle dedi:

“Ahmet Yıldırım, Türk futbolunun büyük kulüpleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın formasını giymiş, efendiliğiyle tanınmış bir oyuncudur. Biz, Ahmet Yıldırım’ın kariyerine, kişiliği ve imajına yakışmayan böyle bir davranış içerisine gireceğini asla tahmin etmiyorduk. Birilerinin yönlendirilmesiyle mi başka bir nedenle mi bilemiyoruz, Yıldırım, hak etmediği bir parayı almak için harekete geçti ve şu ana kadar yaşanan hukuki süreç Malatyaspor’un aleyhine sonuçlandı.

Tekrar tekrar hukuka saygılı olduğumuzu belirtiyoruz. Ama Ahmet Yıldırım’ın yaptığı vicdani kanaatlere uygun değildir. Bu düşünceyle buradan Ahmet Yıldırım’a seslenmek istiyoruz:

- Talep ettiğiniz bu paranın alnınızın teri olduğunu, helal olduğunu düşünüyor musunuz?

- Bu parayı vicdani huzur içerisinde çocuklarınıza yedirebilecek misiniz?

-Malatyaspor’a hizmet verdiğiniz dönemde emeğinizin karşılığını madden fazlasıyla almadınız mı?

-Kulüp bulamadığınız bir dönemde Malatyaspor’un size kucak açmış olmasını ve bunun karşılığında sizin yaptığınızı ahde vefa ilkesiyle bağdaştırıyor musunuz? Size ekmek uzatan eli suistimal ettiğinizi düşünmüyor musunuz?

-Yaşadığı ekonomik sıkıntılarla boğuşan Malatyaspor’dan çıkacak bu parada yetimlerin bile hakkının olduğunun farkında mısınız?

-Sizin futbol anlayışınız sadece ve sadece paradan mı ibarettir? Ahlaki değerlerin önemli olduğunu, sizin de bu değerlere önem verdiğinizi biliyoruz. Öyleyse buna uygun hareket etmeniz gerekmez mi?

-Telefonlarımıza dahi çıkmıyorsunuz. Acaba bu sizin kararı vicdanınıza sindiremediğinizin bir belirtisi olabilir mi? Yarın hangi Malatyalının yüzüne bakacaksınız?

-Hak etmediğiniz bir parayı almanız halinde sadece Malatyaspor camiasının değil futbol camiasının da bu yanlışınızı unutacağınızı mı sanıyorsunuz? Yarın futbolda antrenör ve/veya teknik direktör olarak iş aradığınızda bu hareketinizin insanların aklından çıkacağını mı sanıyorsunuz?

Son olarak şunu söylemek istiyorum:

Eğer sen bizlerin bildiği Ahmet Yıldırım isen, kimsenin oyununa gelme. Bu camia senden, senin gibi, yani gerçek Ahmet Yıldırım gibi davranmanı bekliyor. Unutmayın ki para bir şekilde kazanılabilir. Bu, senin için de Malatyaspor için de geçerlidir. Dolayısıyla sen bu parayı ileride yapacağın bir transferle kazanabilirsin, Malatyaspor’da bir kaynaktan bu parayı temin edip ödeyebilir. Ancak para kadar kolay kazanılamayacak, her türlü maddi varlığın üzerinde olan bir şey varsa o da insani değerlerdir, vicdandır, çocuklarımızın kursağından helal kazanç geçirmektir.”

Aleyhte Karar

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Malatyaspor’un eski futbolcusu Ahmet Yıldırım ile arasındaki ihtilafa ilişkin olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 4 Nisan 2008 tarih ve 2008/23 sayılı kararına karşı yaptığı E.2008/214 numaraya kayıtlı dosyasını incelemiş. Yapılan müzakereler sonucunda; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 4 Nisan 2008 tarih ve 2008/23 sayılı kararında yasa ve talimatlara bir aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından Malatyaspor Kulübü'nün başvurusunun oybirliğiyle reddine karar verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız