SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyaspor da Şike Mağduruydu"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyaspor'un eski başkanı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, şikeyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Bir açılış nedeniyle Malatya'ya gelen Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, gündemdeki şike olayları hakkında gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulundu. 
 
Tanırverdi, "Ortada bir takım suçların olduğu da gözüküyor. Suç çıkar, çıkmaz, çok önemli değil. Ama Türk futbolu adına bir milat olacağını düşünüyorum. Yani bundan sonra insanlar, kim olursalar olsun, dokunulacağını hisseceler ve bu işlerden daha uzak duracaklar. Çünkü yarın, öbür gün bu işlerin bahis konusu da var, iddiaa konusu da çıkabilir. Yani artık bu sektörün kesinlikle temiz olarak gözükmesi lazım. Bunu da bir milat olarak kabul edip, bundan sonra beyaz bir sayfa açmak lazım" diye konuştu. 
 
Malatyaspor'un 2006 yılında şikeden dolayı mağdur olduğunu iddia eden Hikmet Tanrıverdi, "Bizde Malatyaspor olarak mağdur olduk. 2006 yılında ortaya bir takım belgeler koymamıza rağmen, maalesef o günkü şartlarda federasyon kararı ile hiç bir şey yapamadık. Ama geriye dönük inceleme olacağını zannetmiyorum. Keşke bugünkü belge ve şartlar olsa da 2006 yılı ile ilgili, Malatyaspor'da o zaman gerçek olayları ortaya çıkarabilse" iddialarında bulundu. 
 
Malatyaspor'un geçmişte kanıtlanmış şike olayının ilk mağduru olduğunu ve o zaman Malatyaspor'a para yardımı yapıldığını hatırlatan Tanrıverdi, "2006 yılında da aynı şekilde, bir takım farklı yapılan çalışmalarla Malatyaspor, küme düşürüldü" ifadelerini ileri sürdü. 
 
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, bugüne kadar tarafsızlığını ve dürüstlüğünü ispat etmiş bir insan olduğunu belirten Tanrıverdi, "Federasyonun başında olması çok büyük bir şans. Gelir gelmez elinde bir bomba patladı. Çok talihsiz. Ama bunun altından kalkacağını ve tarafsızlığı ile sürdüreceğini düşünüyorum. Onun taraf olacağını zannetmiyorum. Tarafsızlığı ile 3-4 yıl sonra tahmin ediyorum Türk halkının gönlünde taht kuracak" dedi. 
 
Tanrıverdi, Malatyaspor için yapılan şike olaylarını yakından takip ettiğini belirterek, "O günkü şartlar bugün olsaydı, Malatyaspor küme düşmezdi" dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız