SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Darmadağın!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da sular durulmuyor. Belediye başkanı Cemal Akın'ın bu sabah ziyaret ettiği futbolcular, toplam 100 milyar lira tutarındaki harçlığı kabul etmedi ve antrenmana çıkmayacaklarını bildirdiler. Bu arada, Akın'ın ziyaretine ilişkin olarak belediye tarafından gönderilen bültende de paranın verildiği ifadeleri yeralırken, Kaptan Taner "Kabul etmedik" dedi.

ALMADILAR..
Malatyaspor'da haftalardır idari ve mali olarak süren kriz Teknik Direktör Metin Yıldız ve yardımcılarının Çarşamba günü istifalarını açıklamalarının ardından, takıma da sıçradı. Yıldız'ın istifa edip Malatya'dan ayrılmasının ardından, kendilerine ödeme yapılmayan futbolcular aynı akşam antrenmana çıkmamışlardı. Bazı futbolcuların Malatya'yı terkedecekleri belirtilirken, ilk terkeden isim kaleci Fevzi oldu ve bu oyuncunun sabah İstanbul'a gittiği öğrenildi.

Pazartesi günü lider Sakaryaspor'la maçı bulunan Malatyaspor'da, haftalardır "bağıra bağıra" gelen ve sonunda takıma da sıçrayan krizin ardından, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Perşembe sabahı tesislere giderek futbolcularla görüştüğü ve bayram öncesi toplam 100 milyar lira para dağıtılacağını bildirdiği öğrenildi. Bu teklifin takım kaptanı Taner tarafından futbolcularla değerlendirildiği, daha sonra Taner'in bu parayı kabul etmediklerini, antrenmanlara da çıkmayacaklarını, takımdan ayrılabilecek isimler olduğunu söylediği bildirildi.

YILDIZ İKNA EDİLEMEDİ..
Bu arada, Çarşamba günü istifasını açıklayan Teknik Direktör Metin Yıldız'ın, aynı akşam Polisevi'nde Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'la görüştüğü, bu görüşmede istifa kararından vazgeçmesi için yapılan ısrarlara karşın, kararının kesin olduğunu söylediği öğrenildi.

Görüşmede; kayyum heyetinde yeralmaları beklenen Naci Şavata, Feyyaz Bursalı ve Atilla Kantarcı'nın da bulundukları haber alındı.

İstifasından vazgeçmeyen Yıldız, Perşembe sabahı Malatya'dan ayrıldı.

BELEDİYENİN BÜLTENİ..
Belediyenin Perşembe günü 16.45'de basın kuruluşlarına fotoğraflı olarak gönderdiği aşağıdaki bültende ise Akın'ın ziyareti ve 100 milyar ile ilgili konu şöyle anlatıldı:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın Ramazan Bayramı arefesinde Orduzu Pınarbaşı’ndaki Malatyaspor Nurettin Soykan Tesislerini ziyaret ederek futbolcularla bir araya geldi.

11 Ekim 2007 Perşembe günü gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın; “Daha önce Metin hocamla yapmış olduğumuz görüşmede Bayramdan önce sizlere bir nebzede olsun katkı sağlamak amacıyla 100 milyar vereceğimizi belirtmiştim Bugün bu konudaki katkımızı sunmak için geldik.

Başkan Akın, bu sıkıntılı sürecin kısa bir süre içerisinde biteceğini ümit ediyorum. Kulüp Başkanı yok, Hocamız şu anda ayrılmış durumda. Önümüzdeki hafta oynayacağınız maçı da bu sıkıntı içerisinde de olsanız bu azimle alacağınıza inanıyorum.

Metin hocamın gayreti, hocamızın sizin gibi güzel insanları bir araya getirmesi, zannetmiyorum ki başka bir takım daha bu kadar uyum içinde olsun. Bundan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’nın 100 milyar liralık yardımından sonra Malatyaspor kaptanı Taner Demirbaş yaptığı konuşmada “Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Malatyasporu seviyorum diyen herkes gücü yettiği kadar Malatyaspor’a destek vermelidir. Dışarıda konuşmaktansa artık bunu icraata döküp bu takımın sorunlarını kendi sorunu addedip ellerinden gelen desteği versinler. Bu sıkıntının biran evvel halledilmesi için herkes elinden geleni biran önce yapmalıdır” dedi.

Malatyalıyım diyen Malatyaspora gönül veren herkesin Malatyaspora destek ve sahip çıkmasını iseteyen Belediye Başkanı H. Cemla Akın “Özellikle ekonomik durumu iyi olan arkadaşlarımız Malatyaspora katkıda bulunurlarsa Malatyaspor’un bu sıkıntıyı aşacağına inanıyorum. Malatyaspor, Malatya’nın ismini yaşatacak, Malatya’yı tanıtacak, Malatya’nın sosyal ve ekonomik hayatına, Malatya’daki birlik beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunacaktır” dedi."

Belediyenin bu açıklamasına karşın Kaptan Taner, parayı kabul etmediklerini söyledi. Aldıkları ortak karar sonucu futbolcular Perşembe akşamı 19.30'da yapmaları gereken antrenmana da çıkmadılar.

PERDE ARKASI..
Malatyaspor'da aylardır süren kaosun mimarı olan Haşim Karadağ yönetiminin ve devamı olan 4 günlük Şevket Küçükaslan yönetiminin görevden ayrılmalarının ardından kayyum oluşturulması için girişimlere başlanırken, Altay maçı öncesi Teknik Direktör Metin Yıldız Belediye Başkanı Akın'ı ziyaret ederek, maç öncesi personele ve futbolculara harçlık olarak dağıtılmak üzere "hiç değilse" 100 milyar verilmesini istedi. Belediye başkanı bunu kabul etti, ancak ödemenin maçtan sonra olabileceğini söyledi. Bunun üzerine takım Altay deplasmanına gitti. Geçtiğimiz Salı günü söz konusu 100 milyar liranın gönderilmesi beklenirken, bu parayı talep eden Yıldız muhatap alınmadı ve kayyumda yeralacağı belirtilen eski teknik direktörlerden Özkan Akbulut, tesislere giderek bu parayı dağıtacaklarını söyledi. Yıldız da, kendisinin talebi olan paranın kendisi devre dışı bırakılarak ödenmesi girişimine tepki gösterip, bu olayı "bardağı taşıran son damla" olarak nitelendirdi ve istifa etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız