SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Davası

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:39
Malatyaspor Davası
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’a, “Dernekler Kanununa Muhalefet, Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması başladı. 

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Malatyaspor'da son 10 yılda görev yapan başkanlar, yönetici ve çalışan 130 kişiden 21'inin ifadeleri alınıyor. Mahkemede 21 sanığın kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi.

Malatyaspor Kulüp Eski Başkanı İlhan Kavuk, iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili olarak yaptığı savunmada, kulüp eski başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde başkan vekili olarak görev yaptığını kaydederek, “Biz 5 yıl Süper Ligde görev yaptık. Bizim dönemimizde en ufak bir evrak sıkıntımız olmadı. Takımı, Süper Lig’de götürmeye çalıştık. O dönemki kulüp başkanımız Hikmet Tanrıverdi, kulübe 2,5 milyon dolar para verdi. Biz Malatyaspor’dan menfaat sağlamadık, tam aksine kulübe maddi katkıda bulunduk. Yaptığımız tüm iş ve işlemler ise düzenliydi. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Kendi başkanlığı dönemiyle ilgili de savunmasını yapan Kavuk, takımı kayyumdan devraldıklarını, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle takımın amatör kümeye düştüğünü söyledi.

Kavuk, takımı dönemin Malatya Valisi’nin telkiniyle kayyumdan devraldıklarını kaydederek, “Kulübün birçok yere borcu vardı. Dolayısıyla hesaba para yattığında, borçlara gidiyor ve elde para kalmıyordu. Bu nedenle para, Valiliğin açtığı hesaba aktarılıyordu. Dolayısıyla banka ile defter kayıtları arasındaki uyuşmazlık bundan kaynaklanıyor olabilir” diye konuştu.

Kulübü en iyi sistemle idare ettiklerine dikkat çeken Kavuk, “Malatyaspor Kulübü, Süper Lig’den amatör kümeye kadar düşmüşse bunda kulüp idarecilerinin suçu olduğunu sanmıyorum. Anadolu'da spor kulüplerinin birçoğu yerel idarecilerin destekleriyle ayakta durmaktadır. Yerel idareciler desteklerini çekerse, kulüpler ayakta duramaz. Yerel idarecilerin desteklerini çekmesinden dolayı kulübün kan kaybettiğini sanıyorum” şeklinde konuştu.

Kavuk, Malatyaspor’a, Hikmet Tanrıverdi döneminde 450 bin TL, kendi başkanlığı döneminde ise 600 bin TL para verdiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Malatya Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden Malatyaspor’un Kulüp 2. Başkanı Muharrem İmik (fotoğraftaki), adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. İmik, Malatyaspor Kamu Davası’ndan iyi bir sonuç çıkacağını ümit ettiklerini belirterek, eski yöneticilerin ceza almasının kendilerini sevindirmeyeceğini ancak dosyanın karara bağlanması ve Malatyaspor’un önünün açılmasının kendilerini mutlu edeceğini kaydetti.

Duruşmaya 10 Mayıs’ta devam edilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız