SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Davasına Devam

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:32
Malatyaspor Davasına Devam
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’da, “Dernekler Kanununa Muhalefet, Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma” iddiasıyla ilgili olarak açılan kamu davasına devam edildi. 

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bir dönem Malatyaspor’da kulüp müdürlüğü ve menajerlik yapan Atilla Kapkıner tanık olarak dinlendi.

Kapkıner, kendisinin görev yaptığı dönemde herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, “1988 yılından Aralık 2004 yılına kadar Malatyaspor kulübünde muhasebe ve kulüp müdürlüğü görevini yürüttüm. 2004 yılının Aralık ayından 2005 yılı Ağustos ayına kadarda kulüp menajeri olarak görev yaptım. Daha sonra bu tarihte görevimden ayrıldım. 2006 yılı Temmuz ayından 2007 yılının Mayıs ayına kadar Haşim Karadağ başkanlığı döneminde kulüp menajeri olarak tekrar görev aldım. Bunun haricinde kulüpte resmi bir görev yapmadım. İddianamede yer alan ve bana sorulan 01 Mayıs 2005-24 Haziran 2006 tarihlerinde yapılan tüm mali hareketler yani para giriş ve çıkışları Hikmet Tanrıverdi ile İlhan Kavuk’un direktifleri tarafından yapıldı. Bunun dışında yönetimde kimseden parasal konularda herhangi bir emir almadım. Kendi başıma da herhangi bir işlem yapmadım. Yine bana sorulan 24 Haziran 2006-05 Kasım 2006 dönemlerinde Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulu kurulmuştu. Bu dönemde parasal işler ile ilgili emir ve direktifleri sadece Haşim Karadağ’dan alırdım. Haşim Karadağ dışında kulübün mali yapısı ile ilgili ilgilenen kimse yoktu. Parasal harcamalar tamamen başkan Haşim Karadağ’ın bilgi ve rızası ile yapılırdı. Kulübe giren ve çıkan paraların tamamı Haşim Karadağ’ın bilgisi dahilinde idi. onun dışında parasal işlerle ilgili bana talimat veren olmadı. Bende kendi başıma harcama yapmadım” dedi.

Kendinin görev yaptığı dönemde kulüp harcamalarının bankalar aracılığıyla yapıldığını ifade eden Kapkıner, “Benim görev yaptığım 2004 yılı Aralık ayına kadar kulüp harcamalarının tamamı bankalar aracılığıyla yapılıyordu. Ancak ben muhasebe görevinden ayrıldıktan sonra muhasebe işlemlerinin ne şekilde yapıldığını bilmiyordum. Daha sonra bilirkişiler ile birlikte yaptığım incelemelerde Aralık 2004’ten sonra kulüp giriş ve çıkışlarının tamamının bankalar aracılığıyla yapılmadığını fark ettim. Şahıslar adına para aktarımları vardı. Bu dönemde kulübün mali yapısı bozulmuştu. Kulübe gelen paraların icra dosyalarına gitmemesi için şahıs hesaplarına paralar geliyordu” diye konuştu.

Duruşmada, sanık Muhammed Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarılmasına, sanıklar Ali Zengin ve Orhan Kaya hakkındaki yakalama emirlerinin infaz edilmesinin beklenilmesine karar verildi.

Malatyaspor'da son 10 yılda görev yapan başkanlarla, yönetici ve çalışanların yargılandığı dava, 10 Ocak 2014 tarihine ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız