SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyaspor Devam Etmeli..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatya Belediyesi ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Malatya Spor Vakfı" konulu bir toplantı yapıldı. Toplantı esnasında bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatyaspor'un sağlıklı bir şekilde yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Şelale Restaurant da yapılan toplantıya AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Malatya Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Ömer Faruk Öz, vakıflaşmanın güzel bir olgu olduğunu söyledi. Öz, vakıfların paraları hiçbir bedel gözetmeksizin bir gaye uğruna hibe etmesi olduğunu ifade ederek, "Paran var, bir evin var veya bir malın var bunu hiçbir karşılık beklemeden Allah rızası için hibe ediyorsun. O yüzden vakıf müessesesi çok önemli bir müessesedir. Tabi burada bir spor vakfından söz ediliyor. Biz, vakıfın kurulmasına karar verilirse elimizden gelen her türlü desteği veririz. Ancak spor denilince akla sadece Futbol gelmemeli. Birçok spor branşı bulunmaktadır. Ama futbol kulüplerinin artı
bir yönü var. Futbol kulüpleri ülkelerin ve şehirlerin tanıtımında önemli bir rol üstlenmişlerdir" dedi.

Malatyaspor'un içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Öz, "İlk önce şunu söylemeliyim ki Malatya Belediyespor, Malatyaspor'un alternatifi olamaz. Vekillerin Malatya Belediyespor'u destekleyip, Malatyaspor'un yerine geçmesini sağlayacağı düşüncesi doğru değil. Biz, Malatyaspor'un sağlıklı bir şekilde yürümesini, Malatya Belediyespor'un da alt yapı işlevinde bulunmasını istiyoruz. Malatyaspor farklıdır. Malatyaspor kurulduğu günden bu yana her zaman farklı bir misyon üstlenmiştir. Bu nedenle Malatyaspor aynen devam etmelidir. Tabi takımın geçmişten gelen bir borcu var. SSK ve vergi borçlarıyla ilgili yapılan taksitlendirmede, taksitlerin zamanında ödenmemesinden kaynaklanan bir sıkıntının da varlığı söz konusu. Ben inanıyorum ki, eski kulüp başkanları alacaklarından vazgeçerlerse, bizde SSK ve vergi borçlarıyla ilgili mecliste yeni bir düzenleme yapılması konusunda çalışmalara başlayacağız. Bunun yanında futbolcu alacakları da makul bir seviyeye indirildiği takdirde, Malatyaspor yoluna devam eder. Yok, bunlar olmazsa kulüpteki sıkıntılı süreç devam eder. Ben, eski kulüp başkanlarının alacaklarından vazgeçeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Öz, Malatyaspor'a para yardımı yapılması yanında verilen paranın denetiminin de sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyerek, "Parayı vereceksin ama denetleyeceksin. Parayı veren, denetlemeyi de yapacak. Malatya Belediyesi geçmiş dönemde 10 milyon TL para vermiş daha sonra parayı veren yöneticiler yuhalanmış. Paranın takibi yapılmalıdır. Bunun yanında futbol piyasasını iyi bilen kişilerin görev alması gerekiyor. Ben, kulüp yöneticilerinin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Ama 100 bin TL'lik futbolcuya 500 bin TL verilmemeli. Futbol piyasasını iyi bilen, şeffaf bir yönetim görevi alıp, devam etmelidir. Malatyaspor hepimizin ortak paydası bu nedenle de farklı bir konuma sahip. Malatyaspor'un içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtarmak herkesin boynunun borcudur. Bu iş sadece belediyeye yüklenemez, herkesin bu konuda destek vermesi gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım" ifadesine yer verdi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Biz spora nasıl kaynak oluşturabiliriz ve bu kaynakları nasıl takip edebiliriz bununla ilgili görüş alış verişi yapıyoruz. Malatya'da Malatyaspor ve diğer spor branşlarını konuşacağız. Ortaya alınması gereken güzel kararlar çıkacaksa bunu hep birlikte yaparız. Spora sadece belediyenin sahip çıkması değil bütün Malatya kamuoyu ile birlikte destek çıkılması gerekiyor. Malatya Belediyespor'un kongresini yaptık. Biz yeni bir takım kurmadık. Hazır olan takımımızın kongresini yaptık. Biz, hiçbir zaman Malatya Belediyespor'u, Malatyaspor'un alternatifi olarak düşünmedik, düşünmeyiz. Bizim amacımız Malatya'da futbola hizmet edecek bir takımımız olsun ve gençlerimizi bu takıma kazandıralım. İlerde genç kadronun oluşmasını amaçlıyoruz. Amatör de oynayan genç futbolculara da destek vermek amacıyla Malatya Belediyespor takımı var. Amatör spora bundan sonraki süreçte de her türlü desteğimiz sürecek" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz de, sportif faaliyetlere kaynak sağlamak amacıyla "Malatya Spor Vakfı"nı kurmak istediklerini söyledi. Deniz, takımlara verilen kaynakların çarçur edilmemesi için sportif bir vakıfın oluşmasının büyük yarar sağlayacağını ifade ederek, "Oluşturulacak vakıfta üst düzey mülki amirlerimiz kaynakların kullanımı hakkında söz sahibi olacak. Bu konuda vakfın başkanı Malatya Valisi, başkan yardımcısı Belediye Başkanı olacak ve sivil toplum kuruluşları da vakıfa destek verecek. Böylece sportif faaliyetlere aktarılan kaynakların denetimi sağlanacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız