SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Finlandiya'da İyi Başladı...

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Finlandiya’daki ilk maçın ı Süper Lig ekiplerinden FC Lahti ile oynadı ve 2-1 kazandı. Lahti’nin antrenman sahasında oynanan karşılaşmayı 200’e yakın ev sahibi takım taraftarı izledi. Malatyaspor’u izleyen Malatyalı taraftar sayısı sadece 2 idi. Bu ülkede lokanta işleten Akçadağlı Haydar ve Hüseyin Aydın maçta Malatyaspor’a destek verdiler.

Lahti Teknik Direktörü Harri Kampmann maç öncesi yaptığı açıklamada, takımının son dönemde 3 maç oynadığını, sakat oyuncuları bulunduğunu ve bu nedenle ideal kadroyla çıkamayacaklarını söyledi.

Balazs’ın attığı ilk golü Lahti taraftarları alkışladı.

Karşılaşmayı yöneten hakem Salo, ev sahibi takımın sert oyununa prim tanıyan, ancak Malatyaspor oyuncularına “taviz vermez” bir yönetim tarzı sergiledi, kartlarını kullanmakta tereddüt etmedi.

Geçen sezon oynanan Konya maçında sakatlanan Ömer Erdoğan, bu maçın 67. dakikasında oyuna girdi. Ömer, kritik müdahaleleriyle rakip takımın beraberlik golünü atmasını engelledi.

...

HAKEMLER: Mika Salo, Teijo Kotnurmi, Henri Takala.

FC LAHTİ: Mikko Ikonen (Dk. 45 Lahitie), Mikko Hauhia, Jarkko Koskinen (Dk. 57 Sami), Toni Jarvinen, Tommi Kautonen, Rafael, Jonas Siikala (Dk. 57 Oksanen), Niko Leppanen, Jonne Kemppninen (Dk. 45 Savolanien), Anti Pehkonen, Mikko Kottila.

MALATYASPOR: Bora Körk, Hakan Aslantaş, İbrahim Kargbo, Aytaç Ak (Dk. 67 Ömer Erdoğan), Eren Aydın, Güngör Tuğcu, Toth Balazs, Hakan Söyler (Dk. 75 Bülent Akın), Ramazan Kahya (Dk. 59 Taner), Okan Yılmaz (Dk. 59 Mustafa Özkan), Mehmet Albayrak (Dk. Ergun Cengiz).

YEDEKLER: Taylan Aydoğan, Bülent Akın, Ömer Erdoğan, Mustafa Özkan, Vedat Taşdemir, Ergun Cengiz, Taner Demirbaş.

GOLLER: Dk. 23 Balazs, Dk. 28. Mehmet Albayrak (Malatyaspor), Dk. 66 Savolanien (Lahti)

6. dakikada Rafael’in ceza alanı dışından attığı şut üstten auta çıktı.

13. dakikada Okan’ın pasında Mehmet Albayrak kaleciyle karşı karşıya kaldı, sol ayağıyla vuruşunu yapıp, topu üstten auta attı.

23. dakikada Malatyaspor öne geçti. Kaleye 25 metre mesafede topla buluşan Balazs, Ikonen’in ileri çıktığını görünce, havadan bir vuruşla topu filelere bıraktı.

28. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Koskkinen topu takım arkadaşına aktarmak isterken pası kısa düştü. Araya giren Mehmet Albayrak topu kapıp plase bir vuruşla golü attı.

64. dakikada Jarvinen kendi çabasıyla orta alandan hareketlenip ceza alanına girdi, savunma dengesini bozunca istediği vuruşu yapamadı, Bora kolayca topu kontrol etti.

66. dakikada ev sahibi takım golü buldu. Rafael’in pasıyla savunmanın arkasına kaçan Savolanien Bora ile karşı karşıya kaldı, plase bir vuruşla topu filelere yolladı.

68. dakikada Hakan Aslantaş’ın sağdan ortasına iyi yükselen Taner uzak direğe kafayla vurdu, top az farkla auta çıktı.

75. Rafael 20 metreden sert vurdu, iyi yer tutan Bora rahatça topu kontrol etti. Maç 2-1 sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız