SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyaspor Gecesi' Sahipsiz!

A- A+ PAYLAŞ

Zor günler geçiren Malatyaspor'un kadrosunu güçlendirebilmek için yapması gereken transfere kaynak oluşturması planlanan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 14 Kasım'daki Malatya ziyaretinde gündeme gelen ve Erdoğan'ın da destek vereceğini belirttiği "Malatyaspor Gecesi" projesi sahipsiz kaldı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin açılış töreni için 14 Kasım'da Malatya'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın, aynı akşam Anemon Oteli'nde katıldığı yemekte, bazı yöneticiler ile taraftarlar, Malatyaspor'un yaşadığı zor günleri Başbakana iletmişler, İstanbul'da bir gece düzenlenmesi o zaman gündeme gelmişti.

2. Lig 4. grupta sondan ikinci sırada yeralan ve 3. lige düşme tehlikesini büyük ölçüde yaşamaya başlayan Malatyaspor'un "yetersiz" olan mevcut kadrosunun takviyesi için Ocak ayındaki ara transferde mutlaka yeni oyuncu alınması gerektiği belirtilirken, bu girişim için umutlar büyük çapta da "Malatya Gecesi"ne kalmıştı.

O gecede Başbakanın konuyu görüştüğü eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Genel Başkanlığı görevinden de ayrıldığı için, böylesine bir gece organizesi için herhangi bir sıfatının olmadığını, bu işe milletvekillerinin önayak olması halinde kendisinin de gücü yettiğince destek vereceğini söyledi.

Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık da, geçtiğimiz günlerde TV Malatya'da katıldığı yayında, Malatyaspor Gecesi için kendilerinin herhangi bir söz vermediklerini, düzenlenmesi halinde destek olacaklarını dile getirdi.

Bu konuşmalar, gece sözünün ortada kaldığı yorumlarına yolaçarken, gece için milletvekillerinin önayak olması gerektiği belirtiliyor.

O GECE NELER OLMUŞTU?
Malatyaspor'a destek için İstanbul'da bir gece düzenlenmesi fikrinin konuşulduğu, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı "o gece" malatyahaber.com'da 15 Kasım'da yeralan aşağıdaki haberle kamuoyuna duyurulmuştu:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, katıldığı yemekte Malatyaspor taraftarlarınca forma hediye edildi.

Malatyaspor Birleşik Taraftarlar Derneği yöneticilerinden 'Moris' lakaplı Murat İpekten'in “Sen bizim babamızsın..” diye yardım istediği Başbakan Erdoğan, Hikmet Tanrıverdi’ye dönerek “Hikmet Baba, ne olacak bu Malatyaspor? Ne yapmak lazım?” diye sordu. Bu diyalogların ardından, İstanbul’da Başbakanın da katılacağı, Malatyaspor’un ihtiyacı olan paranın sağlanması için bir toplantı düzenlenmesi görüşü ortaya çıktı.

Yoğun bir açılış ve toplantı programı gündemiyle Malatya’ya gelen Başbakan Erdoğan, Cumartesi akşam İnönü Üniversitesi’ndeki toplu açılış töreninin ardından Anemon Oteli’nde işadamları ve “kanaat önderleri” ile düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Yemeğin sonuna yaklaşırken, Birleşik Malatyaspor Taraftar Derneği yöneticisi, “Moris” lakabıyla tanınan Murat İpekten, milletvekili Öznur Çalık’la görüşerek, Başbakan Erdoğan’a Malatyaspor forması verip, sıkıntıları anlatmak istediklerini söyledi.

“Sen bizim babamızsın..” diyerek Erdoğan’ın yanına giden ve Malatyaspor forması veren İpekten, takımın küme düşme tehlikesinin bulunduğunu, kötü gittiğini, sorunların çözümü için 3 trilyon liralık bir maddi desteğe ihtiyaç olduğunu anlattı. Bu görüşmede Malatyaspor yöneticilerinden Veysel Karaçay ve Faysal Elkoca da hazır bulundu.

Bunun üzerine mikrofonu alan Erdoğan, “Bana formayı verdiler. Bir de para istiyorlar. Malatyalılar nerede?” dedikten sonra, karşı çaprazında oturan Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi’ye dönüp, “Hikmet Baba.. Ne olacak bu Malatyaspor? Ne yapmak lazım?” diye sordu.

Tanrıverdi, Başbakanın bu sorusu üzerine “Biz de sizin desteğinizi bekliyoruz.” yanıtını verince, Erdoğan’dan “Bizim para verme yetkimiz yok!..” deyip, daha sonra “Sen ne yaptın peki?” diye bir soru daha yöneltti. Tanrıverdi de, bu sezon takımın forma ve malzeme ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Erdoğan daha sonra, “Malatyalılar para vermiyor mu?” diye sorunca, Tanrıverdi “Yok efendim, vermiyorlar? Siz bir talimat verirseniz ve siz de gelirseniz İstanbul’da toplantı düzenleriz, işadamlarımızı çağırırız. Destek olursanız, parayı toplarız” diye konuştu.

Başbakan da, İstanbul’da yapılacak bir toplantıya destek vereceğini söyledi.

Bu toplantının Vali ve Milletvekilleri ile Belediye Başkanının girişimiyle, kısa sürede organize edilmesi, Başbakanın katılımı için onun bir İstanbul gezisine rastlatılması gerektiği salonda konuşulurken, bu tarihin en kısa sürede belirlenmesi gerektiği, bunda sorumluluğun özellikle milletvekillerinde olduğu ifade edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız