SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor, Giresunspor'u 2-0'la Geçti..

A- A+ PAYLAŞ

Fortis Türkiye Kupası'nda A grubunda mücadele eden Malatyaspor, 5. haftada kendi sahasında karşılaştığı Giresunspor'u, ikinci yarıda oyuna giren Senkerik'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Malatyaspor-Giresunspor karşılaşması güneşli bir havada, uygun bir zeminde oynandı. Karşılaşmayı 5 bin civarında taraftar izledi. Özellikle maraton tribününde bulunan ve öğrencilerden oluşan taraftarlar karşılaşma boyunca susmak bilmedi.

Maçı açık tribünde ellerinde bayrak ve kaşkolle sadece 2 Giresunspor taraftarı da izledi. Bu tribünde rutin olarak 10 civarında polis görev yaptığı için, seyirciden çok güvenlik görevlisi göze çarptı. 2 taraftar skor 2-0 olduktan sonra, maçın bitmesini beklemeden tribünleri terk etti.

Lig maçlarında çok sayıda fırsat bulmasına karşın golle buluşamayan Zdenik Senkerik, 2. yarıda Malatyaspor formasıyla ilk kez bir resmi maçta gollerini attı. Senkerik, gollerden sonra büyük mutluluk yaşadı, attığı taklalarla sevincini yansıttı..

Taraftarlar, ilk yarı Erciyes maçının hakemi Yunus Yıldırım ve Malatyaspor maçlarını yayınlamamakta ısrar eden TRT’ye tepki sloganları attılar.

Malatyaspor, 10 puanlı grup lideri Galatasaray'ın ardından, aynı puanla ve averajla ikinci olarak çeyrek final grubuna yükseldi.

..

STAD: İnönü

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz, 4. hakem Hüseyin Altıntaş.

MALATYASPOR: Taylan, Bilal, Toth Balazs, Serdal, Jiri Homola, Volkan, Aytaç, Jiri Masek (Dk. 46 Senkerik), Hakan Söyler, Ergun (Dk. 46 Sertan)(Dk. 62 Hakan Aslantaş), Serkan Bensol.

YEDEKLER: Bora Körk, Ömer Erdoğan, Sebastian Johansson, Evren Turhan, Hakan Aslantaş, Zdenik Senkerik, Sertan Eser.

GİRESUNSPOR: Harun, Hicabi, Merthan, Emre,
Şerif, Dursun (Dk. 58 Muttalip), Muammer Koçak, M. Uğur (Dk. 20 Cihan), , Temel (Dk. 79 Cemre), Mutlu, Fırat.

YEDEKLER: Ersoy Uçtu, Cihan Gökal, Ali Küçükbayrak, Cemre Atmaca, Okan Çebi, Muttalip Kutun, Gürkan Yarar.

SARI KARTLAR: Serdal, Sertan, Hakan Söyler(Malatyaspor), Merthan, Mutlu, Şerif (Giresunspor)

MAÇTAN DAKİKALAR..
8. dakikada soldan ceza alanına giren Mutlu'ya Aytaç müdahale edip pozisyonunu bozdu. Bu oyuncu penaltı itirazında bulunurken, hakem devam işareti verdi.

14. dakikada Masek topla ceza alanına girdi, uygun durumda şutunu kaleci çıkardı.

15. dakikada Bilal kaleye çapraz ve yaklaşık 25 metre mesafede, kaleci Harun'un ileride olduğunu görüp sert vurdu, top uzak direk dibinden dışarı çıktı.

19. dakikada Masek topla ceza alanına girdi, Şerif'in darbesiyle kendini yerde buldu, penaltı bekledi, pozisyona yakın olan hakem devam işareti verdi.

24. dakikada Bilal'dan aldığı pasla hareketlenen Toth, rakibinden sıyrıldı, kaleciyle karşı karşıya kaldı, vurdu, kaleci çıkardı.

48. dakikada Malatyaspor 1-0 öne geçti. Sağ kanatta kazanılan serbest atışı Bilal ortaladı, ön direğe gelen Senkerik kafasıyla topu uzak direk dibinden filelerle buluşturdu.

57. dakikada Cihan'ın korner atışına yükselen Emre'nin kafa vuruşunu iyi yer tutan Taylan yumruklayıp mutlak bir gole izin vermedi.

59. dakikada Sertan, Bilal'ın korner atışını kafayla içeri çevirdi, Homola kafayla tamamladı, Harun son anda parmaklarıyla dokunup golü engelledi.

64. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Toth Balazs savunmanın hatasından yararlanıp topu aldı, ceza alanına fırlayan Senkerik'i kaçırdı, bu oyuncu rakibinden sıyrılıp kalecinin sağından plase bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

68. dakikada Temel ceza alanına girmeden sert vurdu, topu dışarı attı.

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız