SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Haksız Yere Düştü..''

A- A+ PAYLAŞ

ATV'de Pazartesi gecesi yayınlanan "Santra" adlı programda, hakem yorumcusu Ahmet Çakar'la, şike suçlamalarında adı geçen eski MHK Başkanı Bülent Yavuz "fena" kapıştı.. Yavuz, Çakar"a "Şımarık" diyince, Çakar'dan "Terbiyesiz" yanıtını aldı.

Vatan Gazetesi Televizyon Yorumcusu Memet Güler, 2 Ağustos Çarşamba günü "Vatan'ın Haberi Santrayı Fena Karıştırdı" başlığıyla yazdığı yazıda, o geceki diyaloğun bir bölümünü okurlarına aktardı.

Güler'in yazısı şöyle:

"VATAN'ın haberi Santra'yı fena karıştırdı

Atv'nin yeni sezona merhaba diyen programı Santra'ya, Vatan'ın şike haberleri damgasını vurdu. Spor müdürümüz İbrahim Seten'in kaleme aldığı ve merkezinde eski Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Bülent Yavuz'un yer aldığı şike iddiaları yüzünden, Santra'nın sürekli yorumcusu Ahmet Çakar ile programın bu haftaki konuğu Bülent Yavuz, canlı yayında birbirlerine girdi. Ne yazmıştı İbrahim Seten, önce onu bir hatırlayalım. Samsunspor Başkanı Adnan Ölmez şu açıklamayı yapmış ve pandoranın kutusu da bu sözlerle açılmıştı: "Futbol Federasyonu Asbaşkanı M. Kemal Ünsal ile Bülent Yavuz, 31. haftadaki Samsun-Ankaragücü maçı öncesi benimle pazarlık yaptı. Ünsal, Cemal Aydın adına konuştuğunu söyleyip şike yapmak için benden 500 bin dolar istedi. Paranın 30 milyarı da Bülent Yavuz'un olacaktı."

İşte bu açıklama üzerine, programda önce Süper Kupa finalini daha sonra da dört büyüklerin transferlerini konuşan Santra ekibinden Ahmet Çakar, sonunda sözü Bülent Yavuz hakkındaki iddialara getirdi. Bundan sonra taraflar arasında yaşanan söz düellosunu aynen naklediyorum. Buyrun okuyun, Bülent Yavuz'un şike meselesinin neresinde durduğunun cevabını kendiniz bulun.

BÜLENT YAVUZ: Ahmet Çakar, doğru söyleyeceğine inanmadığı birini, bu programda yanına oturtmaz.

AHMET ÇAKAR: Ben, kendimden başka kardeşim dahil hiç kimseye kefil olmam. Sen Bülent Yavuz, Türk futbolunun en kirlendiği dönemde üst düzey idareciydin. Söyle bakalım şimdi, Türkiye'de şike var mı?

KAZIM KANAT: Bülent Hoca, ya şimdi burada her şeyi konuş, ya da sonsuza dek sus. Nutuk atma!

BÜLENT YAVUZ: Ben bu konuda açıklama yaptım ve çalıştığım Akşam gazetesi de bunu sürmanşetten verdi.

AHMET ÇAKAR: Ne yapacaktı yani? Ya seni kovacaktı ya da açıklamalarını sürmanşetten koyacaktı.

BÜLET YAVUZ: Evet, habere konu olan otelde Adnan Ölmez'le karşılaştım. Ama üç kişilik değil, dört-beş kişilik gruplar halinde oturduk. Adnan Ölmez Samsun Başkanı ve ben de Samsun'da oturuyorum. Kabul ediyorum, Adnan Bey'le beraber oldum ama yazıldığı gibi bir konuşma olmadı.

AHMET ÇAKAR: Peki eğer Adnan Ölmez sana düşman değilse, neden böyle bir çamur atsın?

BÜLENT YAVUZ: Onu Adnan Bey'e sormak lazım.

AHMET ÇAKAR: Şimdi Kazım çıkıp benim için programdan sonra kokain çekiyor dese, ben ona açar sorarım. Adnan ölmez neden sana böyle bir iftara attı?

KAZIM KANAT: Haksız yere Malatyaspor küme düştü. Daha önce de Bursaspor düşmüştü. Tekrar soruyorum, Türkiye'de şike var mı Bülent Yavuz?

AHMET ÇAKAR: MHK Başkanı'yken bir seminerde hakemlere "Dikkat edin, telefonlarınız dinleniyor" dediniz. Peki bunu neden söylediniz?

BÜLENT YAVUZ: Ben onu, umuma açık yerlerde telefonla konuşmayın, sağınızdaki, solunuzdakiler duyar, dinler mânâsında söyledim.

KAZIM KANAT: Hocam yapma yahu! Gel biz senle programı bırakalım, bir kahve içelim.

BÜLENT YAVUZ: Ama siz de bana hep beraber saldırıyorsunuz.

KAZIM KANAT: Sen de hırsızı koruyorsun Hocam!

AHMET ÇAKAR: Beş yıl MHK Başkanlığı yaptın. Hiçbir kulüp başkanı açıp senden herhangi bir konuda ricacı olmadı mı?

BÜLENT YAVUZ: Hayır, olmadı. Vallahi de olmadı, billahi de olmadı.

AHMET ÇAKAR: Kızma ama doğruyu söylemiyorsun.

KAZIM KANAT: Bülent Hoca, sen bildiklerini söylesen Türkiye Futbol Ligi'nin son yedi yılı yeniden oynanır.

BÜLENT YAVUZ: Peki Ahmet Çakar, ben sana soruyorum. Hiç kimse senden ricacı oldu mu?

AHMET ÇAKAR: Evet, burada açıklıyorum. Bülent Yavuz, sen telefon açıp "Hakemler çok yıprandı. Ne olur bu hafta onlara fazla yüklenme" diye ricacı oldun.

BÜLENT YAVUZ: Ahmet, sen niye böyle şımarık konuşuyorsun?

AHMET ÇAKAR: Sen bana şımarık dersen, ben de sana terbiyesiz derim. Her geçen dakika kontrolü kaybediyorsun. Amacım seni yıpratmak olsaydı çoktan tefe koyup oynardım. Bana kimse şımarık diyemez.

KAZIM KANAT: Evet artık bu program burada bitsin. Yoksa oturup dost olarak karşılıklı kahve içemeyeceğiz.

AHMET ÇAKAR: İstiyorsanız programdan sonra biriniz bana şımarık deyin de nasıl cevap vereceğimi görün! Kazım sen de burada beni yalnız bıraktın. Bundan sonra bu masada hiç kimse benim dostum değil...

GERGİNLİKLER..
Bu diyaloğların olduğu programda ayrıca, Çakar'la programın yöneticisi Ersin Düzen ve daimi katılımcısı Kazım Kanat arasında da gerginlikler oldu.

Çakar, Bülent Yavuz'la aralarında geçen "Şımarık- Terbiyesiz" tartışmasına müdahale eden ve kendisini eleştiren Kazım Kanat'a da sert bir şekilde çıkıştı ve programın kulis odasında, Yavuz'un olmadığı bir ortamda, onun aleyhine sözler söylediğini hatırlattı. Çakar'la, gerginliğe müdahale etmeye çalışan program yöneticisi Düzen arasında da tartışma çıktı ve Çakar, bulunduğu ortamdaki kimsenin arkadaşı olmadığını, kendisinin profesyonel bir iş gereği programda bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız