SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor İçin Galibiyet Duası!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın renkli simalarından Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, cuma namazına gelen vatandaşlara vaazında Malatyaspor'un bu hafta Galatasaray'ı yenmesi için dua ettirdi.

Malatya'nın renkli simalarından olan ve camide vaazlarını laptop bilgisayarını önüne alarak veren Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, cuma namazı için camiye gelen vatandaşlara yaptığı vaazda Malatyaspor'u ön plana çıkardı. İmam Celal Tilgen, cuma vaazındaki konuşmasında, "Geçen hafta dedim ki, dua ediyoruz ya, 'Allah müslümanlara yardım etsin. Allah devletimizi ve milletimizi korusun'. Siz amin demediniz. Ben de dedim ki, 'Bu amin demeyenlerin tuttukları takımlar yenilsin, hatta kümeye düşsün. Aldıkları dövizler sahte çıksın'. Herhalde bu beddua tuttu mu ne oldu? Bizim takım yeniliyor. Demek ki siz Malatyasporlular dua etmediniz. Yeni takım, daha yeni lige çıkan takım Malatyaspora 5 tane gol attı. Galatasaraylılar ister kızsın, ister kızmasın, bu hafta inşallah yeneceğiz. Malatyasporumuza nazar değdi" dedi.

Dinin özünde de spor olduğunu söyleyen Tilgen, vaazında, "Gidip kahvede pişpirik oynamaktansa, maça gitmek daha iyi değil mi? Orada deşarj olmak, bağırmadan küfür etmeden maçı seyretmek daha iyi değil mi?" diye sordu.

Cuma vaazında ağırlıklı olarak Malatyaspor üzerinde duran Tilgen, "Malatya'nın tanıtımı için milyarlar harcasanız, bu kadar tanıtım yapamazsınız. Durum böyle iken takımınıza dua etmiyorsunuz. Her şey dua iledir. Her şeyin başarısı dua iledir. Allah, Malatyasporumuzu nazardan korusun inşallah. Allah, bütün sporcularımıza kaza bela vermesin, kırmızı kart göstermesin. Hakemlerimizi böyle iyi idareler nasip etsin. Bir de maça gidenler küfür etmesin. Bu da çok günah" şeklinde konuştu.

Cemaate sorusu olup olmadığını soran İmam Celal Tilgen, "Allah önce hocanızı ıslah etsin" deyince, cemaatin yüksek sesle, "Amin" demesi üzerine imam "Allah cemaati de ıslah etsin" diye dua etti.
Vaazının sonunda cemaate dönen İmam Celal Tilgen, "Bu konuştuklarımı kabul edenler, etmeyenler "diyerek oylama yaptırdı. Cemaat ellerini kaldırarak, imamın konuşmalarına destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız