SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyaspor İçin Yapacağımız..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyaspor konusu ile ilgili basın toplantısı yaptı. Malatyaspor'a duyarsız kalmadıklarını ifade eden Çakır, bundan sonraki süreç için 1 trilyon lira nakit yardımı yapacaklarını, 5 deplasman masrafını karşılayacaklarını söyledi.

Çakır'ın açıklamaları şöyle:

"Son zamanlarda Malatyasporu gerekçe gösteren bazı çevrelerce belediyemiz ile ilgili bazı iddialar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu iddialar sonrası, yönetime geldiğimizden bugüne kadar Malatyaspor ile ilgili yaptığımız görüşmeleri ve yardımları saygıdeğer kamuoyu ile paylaşma gereği hissettik.

Öncelikle Malatyaspor yönetimine seçilen yeni arkadaşlarımızı tebrik ediyor, oluşturulan bu yönetimin Malatyaspor için, Malatyamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Malatyaspor bütün Malatyalılarındır ve bütün Malatyalıların olduğu kadar da bizimdir. Biz yönetime geldiğimizden bugüne kadar Malatyaspor yönetimine talip olan herkesle defaaten görüşmeler yaptık, arkadaşlarımızın hiçbir görüşme talebine olumsuz cevap vermedik.

Son zamanlarda saygıdeğer Malatya kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, Malatyaspor yönetimi tarafından sporun asıl maksadı olan centilmenlik, kardeşlik, huzur ve barış ortamına katkı sunmayacağına inandığımız açıklamalar yapılmak suretiyle kamuoyu yönlendirilmeye çalışılmaktadır.

Hepinizin malumu, Malatyaspor bir bütün olarak Malatyalılarındır. Bundan dolayı Malatyasporla ilgili yegane sorumluluk makamı Malatya Belediyesi değildir. Tabii ki biz Belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz, ama bütün Malatyalı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın, işverenlerimizin topyekun olarak Malatyaspor’a destek çıkması gerekiyor. Bir kez daha ifade edeyim ki; Biz hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık ve kaçmayız. Ama taşın altına biz ne kadar elimizi koyuyorsak gönlünde Malatya sevgisi olan her kişi, kurum ve kuruluş da bir o kadar taşın altına elini koyabilmelidir.

Malatyaspor’a sadece 2009 yılında 712.000 TL lik çek verilmiştir. 461.000 TL si de bugüne kadar bizzat bizim tarafımızdan ödenmiş ve geriye kalan 127 milyarlık çek de 15 gün içinde normal vadesi süresinde ödenecektir. Bu ödemeyle birlikte göreve geldiğimiz süre içerisinde toplam 588.000 TL ödeme yapmış olacağız. Bütün bunlara rağmen Belediyemizi Malatyaspor’a duyarsız kaldığını iddia etmenin ve bundan hareketle saygıdeğer kamuoyumuzu yanlış yönlendirmenin anlaşılabilecek hiçbir tarafının olmadığını söylemek istiyorum.

Bundan sonraki süreç için, tüm kamuoyu önünde, Malatyaspor’a parkometre gibi uygulamalar bir tarafa bırakarak, 1 trilyon nakit ve 5 deplasmanın masraflarını karşılayacağımızı taahhüt ediyoruz. Fakat biz bu yardımı yaparken Malatya kamuoyunun güvenini kazanmış bir istişare heyeti oluşturulacak ve yapılan bütün yardımlar bu heyetin denetimi ve kontrolüne vereceğimizi, verdiğimiz her kuruşun doğru kullanılması hususunda takipçi olacağımızı beyan etmek istiyorum.

Bütün bu yaşanılanlar, konuşulanlar kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmektedir. Takdir tabi ki saygıdeğer kamuoyumuzundur.

Bir kez daha ifade edeyim, Malatyaspor bizim birliğimizin, bütünlüğümüzün, kardeşliğimizin, hemşehrilik duygularımızın mayasıdır. Hiç kimse milletimizin bu sevdasını ayrılığın, tefrikanın, kinin ve nefretin aracı olarak kullanmaya hakkı yoktur. Ben bu beyhude uğraşlara halkımızın itibar etmeyeceğine olan inancım da tamdır.
Bir kez daha belirteyim ki, takdir aziz milletimizindir.

Ayrıca bir başka konuyu da burada vurgulamak istiyorum.
Biz daha önce defaatle amatör kulüplerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamıştık. İnşallah yarın saat 15:00 te belediyemiz encümeninin aldığı karar doğrultusunda 40 milyarlık malzeme, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun da katkıları ile amatör spor kulüplerimize dağıtılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız