SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Kulübüne Ceza..

A- A+ PAYLAŞ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor maçındaki "kötü ve çirkin tezahürat" nedeniyle Malatyaspor Kulübü'ne 12 bin 500 YTL (12 milyar 500 milyon TL) para cezası verdi.

DAHA İKİNCİ MAÇ VE CEZA..
Geçtiğimiz yıl kendi sahasında oynadığı maçların önemli bir bölümünde, seyirci tepkisi ve tezahürat nedeniyle PFDK'dan sık sık para cezası alan, kulübün de tepkisine neden olan bu durumun, yeni sezonda yaşanmaması için çaba sarfeden Malatyaspor Kulübü, bu yıl Malatya'da oynanan ikinci maçta para cezasıyla tanıştı. Trabzonspor'un son saniyelerde attığı golle 1-1 biten karşılaşmayla ilgili hakem ve gözlemci raporlarını değerlendiren PFDK'nın, gündemindeki dosyalarla ilgili en ağır para cezasını Malatyaspor'a vermesi dikkat çekti.

Bu arada, Vestel Manisa maçından sonra kendi sahasında Trabzon'la oynadığı sezonun ikinci maçında ceza ile karşı karşıya gelen Malatyaspor'un maçlarını izleyen gözlemciler, ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kapalı Yüzme Havuzu arasında inşaatı devam etmekte olan ek binayı maç günlerinde dolduranların, saha güvenliği için tehdit oluşturdukları yolunda rapor tuttular. Bu durumun Malatya Valiliğine de bildirilerek önlem alınmasının istendiği öğrenildi. Maç günleri, söz konusu inşaata görevli dışında kimsenin alınmaması için denetim yapılacağı bildirildi.

DİĞER CEZALAR..
Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 28 Ağustos tarihinde BJK İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Diyarbakırspor maçında, 'meydana gelen saha olayları' ve 'taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratları' nedeniyle Beşiktaş Kulübü'ne 1 maç saha kapatma ve 10 bin YTL para cezası verdi. Kurul, aynı müsabakada 'rakip takım antrenörüne yönelik fiili eylemleri' nedeniyle Beşiktaşlı futbolcu Okan Buruk'u 3 resmi müsabakadan men ve 5 bin YTL para cezasına çarptırdı. Kurul ayrıca, aynı müsabakada 'rakip takım futbolcusuna yönelik eylemi' nedeniyle Diyarbakırspor Kulübü Antrenörü Sedat Karabük'ün 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Öte yandan kurul, 27 Ağustos tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Samsunspor maçında 'taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratları' ile 'akreditasyon talimatına aykırı eylemi' nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'nün 5 bin YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Kurul, 26 Ağustos tarihinde Kamil Ocak Stadı'nda oynanan Gaziantepspor-Galatasaray maçında 'taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratları' nedeniyle Galatasaray'ı 2 bin 500 YTL para cezasına çarptırdı.

PFDK'nın aldığı diğer kararlar şöyle:
5 bin YTL: Ankaragücü, Gaziantepspor
2 bin 500 YTL: Kayserispor
Bin YTL: Siirtspor
3 maç: Ergin Altay (Uşakspor)
2 maç: Muhammet Kaya (Alanyaspor)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız