SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Maçını Biz 5-0 Kazanabilirdik"

0
Güncellendi - 2018-11-20 19:26:51
A- A+ PAYLAŞ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’da çok emeği olduğunu belirterek, "Ortada bir kırgınlık varsa, ben bu kırgınlığı yürekten hissediyorum. En çok ben üzüldüm" dedi. Karaman, bordo-mavili takımın yeni kaptanının ise Sosa olduğunu açıkladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Spor Masası programının konuğu oldu. TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve yöneticilerin katıldığı toplantıda Teknik Direktör Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig’de oynayacakları Fenerbahçe karşılaşması öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kulübümüz adına taviz vermeyeceğimiz noktalar var"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili olarak, "Yaşadığımız sosyolojik durumlar içerisinde bu olayların gündem olmaması abesle iştigal olurdu. Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz konusu da gündem olmaya müsait konular. Ben uzun yıllarımı Trabzonspor’da geçirdim, beni tanıyacak kadar insanlara zaman vermişimdir diye düşünüyorum. Öncelikle kin ve intikam duygusu benden uzaktır. Bizim bu yapı içerisinde olmamız mümkün değil. Fakat hayata bakışımız da hep büyük bir ciddiyet içerisinde olmuştur. Annemiz, babamız bizi o kültürle büyüttüler. Elbette ki hayata dair bir duruşumuz var ama insanoğlu acizdir. Alacağımız her karar insana dair olmalı. Keşke olmasaydı, o söylemler ve eylemler yaşanmasaydı. Bugüne kadar bulunduğum kulüplerde bir olay hariç kadro dışı sorunu yaşamadım. Tabii ki bazı değerlerimiz var, kulübümüz adına taviz veremediğimiz noktalar var. Sonuçta bir camiayı temsil ediyoruz. Futbolcuların olduğu gibi bizim de sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklar içerisinde bu arkadaşlarla ilgili ‘keşke yaşamasaydık’ diyeceklerimiz var. Bu arkadaşlarımız neler yaşayabileceğini tahmin ediyorlardı. Onlar adına üzülüyorum. Yıllardır bu kulüp içerisinde bulundular ve emek verdiler. Biz de bu camiaya hizmet verdik. Bizim de gidiş ve gönderiliş şeklimiz tartışılabilir. İnsan karakteri ve kimliği, hayatı boyunca bütün hataları kendi bünyesinde yaşayabilecek bir ömre sahip değil. Bizim dün yaşadıklarımız, bugünkü futbolculara ders olmalı. Onların yaşadıkları da gelecek nesillere ışık tutmalı. Camia olarak böyle bir karar almak zorundaydık çünkü yaşananlar basit olaylar değil" dedi.

“Onur ve Burak’ta çok emeğim var. En çok ben üzüldüm” 

Futbolun bir ekip oyunu olduğunu vurgulayan Karaman, "Ben futbolculuğumda da, teknik direktörlüğümde de Trabzonspor’la bir yerlere geldim. Trabzonspor’da kaptanlık yaptım, Milli Takımda kaptanlık yaptım, Trabzonspor sayesinde yaptım. Beni herkes Trabzonsporlu Ünal olarak tanıdı. Bunun karşılığında da bir duruşum olmalı. Düşündüğümüzü, analiz etmeden söyleme durumumuz yok. Oyuncular anlık tepkiler verebilir ama bunların özünde samimiyet ararız. Benden sonrası tufan diyebilecek boyutta olursanız bu, ekip anlayışı içinde olmaz. Bizim duruşumuzla alakalı olarak kafanızda soru işaretleri yoktur. Sadece Trabzonspor olarak değil, temsil ettiğimiz her kulüpte her noktada o kulübün menfaatleri için hamleler yaparız. Hiçbir oyuncuyu kaybetme lüksümüz yok. Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a alınma noktasında katkım herkesten fazladır. Onur Kıvrak’ın geldiğinde, Manisa kulübüyle ödeme-gönderilme durumları varken kulüpte kalması noktasında ve gelişmelerinde ciddi katkılarım olduğunu düşünüyorum. Burada bir hayal kırıklığı ve küskünlük yaşayacaksak ağabeyleri olarak benim yaşamam lazım. Biz gönüllülük esaslı hizmet veriyoruz. Onun için bazen bizi büyütecek olan şeylerin maddi ve dünyalık kazanımların olmadığını görmemiz lazım. İleride, geriye hoş bir seda bırakacak bir gönül yaratmamışsanız, o gönüllerde geleceğe adım atmamışsanız, başarılı olamamışsınızdır. Birçoğumuz orta ve fakir ailelerin çocuğuyduk. Maddi değerler bizim insani değerlerimizi kaybettirmemeli. Kırgınlık varsa, ben bu kırgınlığı yürekten hissediyorum" diye konuştu.

"Malatyaspor maçını 5-0 biz kazanabilirdik" 

"Burada görevde bulunduğumuz sürede ve göreve başladığımız süreçteki şartları en iyi bilen siz basın mensuplarısınız" diyerek sözlerini sürdüren Karaman, "Sezon başında kampa gittiğimizde çalışmalarımızın hiçbir tanesini sizlere kapalı tutmadık. Biz ne yaşamışsak, ne yemişsek beraber yedik. Her şeyimizi sizinle paylaşmaya çalıştık. Kamp dönemi içerisindeki zorlukları ve kulübümüzün beklentilerini sizler de biliyorsunuz. Ünal Karaman olarak ‘Senden beklentimiz çok fazla’ diyorsanız o bana duyduğunuz güvendir, teşekkür ederim. Ama siz geçen seneden sadece 2 oyuncunun parasıyla transfer dönemi geçirmişsiniz. Kamp dönemleri içerisinde transferleri yapamamışsınız, izleme komiteniz oluşmamış ve mütevazı bütçelerle bir kadro yapmışsınız. Buna bağlı olarak ‘uçtuk, kaçtık, şampiyon olacağız’ diyorsanız öyle bir dünya yok arkadaşlar. Sezon başından itibaren 1-2 kötü müsabaka oynamışızdır. Malatyaspor’a 5-0 yenildik ama baktığınız zaman aynı skorla biz de kazanabilirdik. Bizler, futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir Trabzonspor oluşturma gayretindeyiz. Elde ettiğimiz veya bazı sebeplerden dolayı istediğimiz sonuçları alamadığımız müsabakalar var" ifadelerini kullandı.

"Herkes büyük takım, herkesin iyi oyuncuları var"

Hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçına da değinen Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer biz Fenerbahçe maçına diğer maçlardan çok farklı bir hazırlık ve motivasyonla hazırlanmazsak bize ‘neden önceki maçlara öyle hazırlanmadın’ demezler mi? Benim nazarımda hepsi saygı duyduğumuz rakibimiz. Fenerbahçe maçına da aynı ciddiyet ve disiplinle hazırlanacağız, aynı şekilde kazanma adına çıkacağız. Ben kendi hissettiğimi ve yaşadığımı söylüyorum. Ben oynadığımız ilk haftadan itibaren söylüyorum herkes herkesi yenebilir. Aradan bir iki hafta geçiyor büyük kulüplerden birinin başındaki antrenör de aynısını söylüyor. Bu gözüken bir şey. Herkes büyük takım ve herkes yetenekli oyunculara sahip. Anı yaşamak ve anı değerlendirmek ve ana hazırlanmak lazım. Biz kendi çapımızda hazırlanıyoruz."

Trabzon, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Malatyali (5 yıl önce)
    Sallama Züftü
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (5 yıl önce)
    ünal adamdır ve adamın dibidir,bizim çocukluğumuzun gençliğimizin kahramanıdır,5-0 bizde alırız derken doğru söylemiş tam terside olabilirdi bizim her topumuz gol oldu kalecimiz aslanlar gibi korudu kaleyi maçı aldık yani şans bizden yanaydı tersi olsa biz yenilebilirdik bunlar gayet normal bunu eleştiriken ünalın karekterine laf söylemek bize yakışmaz adı nankörlük olur,çok isterseniz https://www.youtube.com/watch?v=MaMt4c_txSw linkinden ünalın hayatını kısaca dinlerken malatyasporla ilgili anlattığı kısmını dikkatlice izleyin sonra tekrar düşünüp konuşun derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (5 yıl önce)metin isimli kullanıcı yorumuna
    Hayatımda 'şansa' 5-0 kazanan bir takımı ilk kez duyuyorum, ki Yeni Malatyaspor 65. dakikadan itibaren maçı rölantiye aldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bizim efsane futbolcumuz diyerek bağrımıza bastık ama beyefendi sanki beytüşşebapspor a yenilmiş gibi bir hazımsızlık içinde.Sen bu şehirde ünal karaman oldun.Biraz daha olgunluk beklemek hakkımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Sayın.Ünal karaman dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar, kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar. Sen malatyaspor küme düştüğündeki duygularımızı bilemezsin sen hangi takımın oyuncusuydun merek ediyorum.Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür ama kimse önce kendisini değiştirmeyi düşünmez sen önce kendini kurtarmak için Malatyanın başarısını küçümseyerek kendini kurtarmaya çalışıyorsun yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar (5 yıl önce)
    Sayın Ünal Karaman, sizi Türkiye Malatya spor sayesinde tanıdı, Malatya oynadığın tüm kulüplerden daha fazla da değer verdi. Trabzon maçı öncesinde de bu net bir şekilde sergilendi. Malatya ya kimse haksızlık edemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (5 yıl önce)
    malatyaspor ankaragücü maçı sana birşeyler hatırlatıyormu hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)gokler789 isimli kullanıcı yorumuna
    ilk yarıyı önde kapatıp devre sonrası yenilen ve düşen malatyaspor, ünal, şehmuz trabzona gidiverdiler diğerlerini de saymayalım.
    0
    0
    Yanıtla