SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Öncelikli Derdimiz, Davamız''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor kongresindeki konuşmasında, Malatyaspor'u siyaset üstü bir kurum olarak tanımladı.

Malatyaspor'un kendilerinin "öncelikli derdi ve davası" olduğunu belirten Akın'ın kongre konuşması şöyle:

"Bilindiği gibi spor; insanların, sağlık ve zindeliklerini korudukları, hepsinden önemlisi sevgi, barış ve dayanışma duygularını geliştirdikleri müstesna bir yaşam tarzıdır.

Dünyada mıknatıs gibi milyonları kendisine çeken spor dallarının başında futbol gelmektedir. Öyle ki bugün bazı ülkelerin futbola ayırdıkları bütçeler, neredeyse diğer spor dallarının toplamı kadardır.

Ülkemizde de futbol, diğer dallara göre en fazla ilgi gören spor dalıdır. Bugün belki birçoğumuz FİLA’nın asrın güreşçisi ilan ettiği Hamza Yerlikaya’yı tanımaz ama üç büyükler dediğimiz örneğin Galatasaray veya Fenerbahçe’nin on birini ezbere bilir.

Bu da ülkemizde futbolun ne denli cazip bir alan ve vazgeçilmez bir spor dalı olduğunun kanıtıdır.

İlimizde de Malatyaspor, kent insanı tarafından sevilmekte, izlenmekte ve vazgeçilmez bir tutku olarak desteklenmektedir.

Ayrıca bir diğer açıdan düşünülecek olursa Malatyaspor, sanıldığı gibi sadece bir futbol takımı olmayıp, Malatya imajının oluşmasın da, şehrin tanıtımında çok önemli işlevi olan bir kurum konumundadır.

Öte yandan sporun doğası gereği sağladığı birlik-beraberlik ve barış ortamının da şehrimizde oluşan huzur, barış ve birliktelik tablosunda çok önemli katkıları vardır.

Şehrimize ve insanımıza böylesine önemli katkıları bulunan bir kurumu yaşatmak ve en kısa zamanda layık olduğu süper lige çıkarmak her Malatyalının boynunun borcu olmalıdır.

Malatyaspor, il içinde ve dışında yaşayan bütün Malatyalıların malıdır. Bütün Malatyalıların müşterek hüznü, müşterek sevinci ve ortak paydasıdır. Siyaset üzeri bir kurumdur. Kimse başka tür hesaplarını Malatyaspor üzerinden yapmaya kalkışmasın. Buna izin vermeyiz. Malatyalı da izin vermez.

Malatyaspor bizim öncelikli derdimiz ve davamızdır. Malatyaspora yardım yapmak, destek olmak mecburiyetindeyiz. Bu güne kadar Malatyaspor’a en fazla yardımı Malatya Belediyesi olarak biz yaptık. Bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde ve asli hizmetlerimizi aksatmadan yine biz yapacağız. Zira unvanlarımız ve görevlerimiz ne olursa olsun hepimiz gelip geçiciyiz: FakatBelediye ve Malatyaspor kurumları bakidir, o ebediyen yaşayacaktır.

Yapılacak olan kongrede delegelerimiz kime görev verirse, başkanlığa kimi layık görürse bizim başkanımız o dur. Desteğimiz onadır. Çünkü biz yardımı Sayın Başkana değil, Malatyaspor’a yapıyoruz. Asıl olan Malatyaspor Kulübüdür. Malatyaspor’un menfaatleridir ve onun başarısıdır.

Şu gerçeği de unutmamalıyız ki; futbol netice itibarı ile bir oyundur. Ve her oyun gibi bir kaybedeni mutlaka olacaktır. Burada Malatyaspor taraftarları olarak asla yılgınlığa ve de ümitsizliğe kapılmayacak, olanca güç ve enerjimizle takımı süper lige çıkarmak için el birliği ile gayret edeceğiz.

Ayrıca, ne bu kongrede yarışan iki başkan adayı arkadaşımızı ne de Sayın Tanrıverdi’yi kesinlikle biri birlerinin rakibi olarak görmüyor; bayrağı daha yükseklere dikme yarışında olan fedakâr isimler olarak görüyoruz.

Hele süper ligden düşmüş olan bir takıma başkan adayı olma kararı alarak yarışan bu iki fedakâr arkadaşımızı, Sayın Karadağ ve Sayın Olgun’u cesaret ve özverilerinden dolayı yürekten kutluyor, alınlarından öpüyorum. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun Malatyaspor camiası bu iki kahramanı unutmayacaktır. Lütfen onları alkışlar mı sınınız?

Daha önceleri de zaman zaman vurguladığım gibi, bir şehri yaşanmaya değer kılan şey, şehrin insanlarının bağlı bulunduğu değerlerle, şehrin üzerine bina edildiği değerler arasındaki uyumdur.

Takımımızın küme düşmesine rağmen, bugün burada yaşadığımız muhteşem tablo, insanlarımızın bağlı bulunduğu değerlerle, bu şehri yaşanmaya değer kılan değerler arasındaki büyük uyumun reel bir tablosudur.

Malatyaspor, Malatya’nın ve Malatya halkının geçmişi ile bütünleşen en güçlü değerlerden biri, bu şehrin parlak geleceğinin de en canlı rengidir.

Geçtiğimiz ay küme düşmemizin hüznünü yaşarken, bugün tekrar turksel süper ligine çıkma ümidini yaşıyoruz. Malatya Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana, Malatyaspor’un başarıya koşması, güçlü bir kurumsal yapıya kavuşması ve istikrarlı gelir kaynaklarına sahip olması için her türlü desteği vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Malatya Belediyesi, Esenlik şirketi kanalıyla son 2,5 yılda Malatyaspora 4 milyon YTL’ye yakın bir katkı sunmuştur. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Belediyemizin asli hizmetlerini aksatmayacak şekilde Malatyaspor’a desteklerimiz devam edecektir.

Biz Malatya Belediyesi olarak kişilere değil, kuruma yani Malatyaspor’a yardım yapıyoruz. Bizim gibi herkesin, her kurumun, şehrimizin ortak paydası, ortak heyecanı olan Malatyaspor’a elinden geldiğince katkı sunması, yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde bu sene yaşadığımız hüzünlü tablonun tekrar yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz.

Ben öncelikle Malatyaspor’un cefakâr ve vefakâr taraftarları olmak üzere, takıma emeği geçen tüm yönetici, idareci, teknik heyet ve futbolculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Yine 4 yılı aşkın bir süre bu takıma emek vererek, bize güzel günler yaşatan ve Malatyaspor’un bir marka olmasında önemli katkıları bulunan Sayın Hikmet Tanrdıverdi’ye özellikle teşekkür ediyorum.

Ayrıca kar kış demeden iyi günde kötü günde hiçbir karşılık beklemeden Malatyaspor’un yanında olan, elini değil gövdelerini taşın altına koyan fedakâr ve cefakâr Malatyaspor taraftarlarına, özellikle taraftarlar derneği Başkanı Mehmet bey’in şahsında bütün Malatyaspor taraftarlarına teşekkürü bir borç biliyorum.

Yaşadığı talihsizlikler sonucunda hak etmediği halde küme düşen Malatyaspor’umuzun bu sezon sonunda tekrar layık olduğu süper lige çıkması temennisiyle, kongrenin ilimiz ve Malatyaspor’umuz için hayırlı olmasını diliyor, göreve gelecek olan yönetime başarılar diliyor, bu güzel topluluğa saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız