SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Şaşırtmadı: 0-3

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, kendi sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'ye, maç boyunca, bu sezonun en etkili futbolunu oynamasına karşın 3-0 yenildi. Malatyaspor'un net gol pozisyonlarını değerlendiremediği karşılaşmada, Fenerbahçe'nin golleri Mehmet Yozgatlı (2) ve Tuncay'dan geldi.. Maçtan önce Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile Malatyaspor Başkan Vekili Celal Birsen, hakemlere ve takımlara çiçek verdiler. İnönü Stadı'nın tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı. Yenilen 3. golden sonra maraton tribününde taraftarlar futbolcuları protesto etti. Ardından iki grup birbirine girdi, kısa süreli bir izdiham yaşandı. Fenalaşan taraftarlar ambulansa alınıp tedavileri yapıldı. Olayların büyümesi üzerine Emniyet Müdürü Orhan Savaş, yardımcıları ile birlikte maraton tribününün bulunduğu bölüme gitti.

Bu arada, Malatyaspor'un ilk kez Fenerbahçe ile oynadığı bir maçta tribünler dolmadı ve açık tribün olarak adlandırılan kale arkaları boş kaldı. 10 bin 590 kişi kapasiteli İnönü Stadı'nda karşılaşmayı 7 bin civarında Malatyaspor, 500 kadar Fenerbahçe taraftarı izledi. Fener taraftarları maç boyunca takımlarını desteklediler; son dakikalarda ise “Malatya” diye tezahürat yaptılar.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Yılnur Önen, Alparslan Acımert, Hüseyin Fidan, (4. hakem Zafer Önder İpek).

MALATYASPOR: Fevzi, Serkan Bensol, Aytaç (Dk.56 Chris), Jiri Homola, Mert, Eren (Dk. 46 Okan), Johannson, Hakan Söyler (Dk. 46 Effa), Toth Balazs, Mustafa Özkan, Bilal Kısa,

YEDEKLER: Taylan, Chris, Effa, Bülent Akın, Okan, Mehmet Budak, Güngör.

FENERBAHÇE: Volkan, Luciano, Appiah (Dk.83 Kemal), Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Tuncay, Aurelio, Önder Turacı, Alex (Dk.68 Nobre), Serkan Balcı (Dk.78 Servet), Anelka.

YEDEKLER: Rüştü, Servet, Nobre, Can, Selçuk, Kemal, Olcan.

SARI KART: Toth (Malatyaspor)

İLK YARI..
6. dakikada ceza sahasına sokulan Toth'un ceza sahası dışından yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

11. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Serkan Balcı'nın içeriye ortasında Tuncay, gelişine sert vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

16. dakikada Fener defansı Luciano ile çıkmaya çalışırken Hakan Söyler kafayla karşıladı, Bilal topla buluştu, Volkan’ın üzerine aşırtmak istedi, iyi yer tutan kaleci topu rahatça kontrol etti.

19. dakikada Malatyaspor güzel bir atak geliştirdi. Mustafa Özkan hava topunda savunmaya yüklendi, Luciano’dan sekti, Toth gelişine sol ayağıyla ceza alanı dışından sert vurdu, top üst direği yalayarak auta çıktı.

21. dakikada Malatyaspor tribünlerinin gol diye ayağa kalktığı bir an yaşandı. Hakan Söyler’in presinde top Serkan’a açıldı, bu oyuncunun kestiği topa Önder Turacı altı pas ağzında ters vuruş yaptı, top az farkla üstten auta çıktı.

31. dakikada Mustafa Özkan’ın hazırladığı pozisyonda Johansson’un ceza alanı dışından şutu yandan az farkla auta çıktı.

35. dakikada Tuncay'ın ortaladığı topu, kalabalık defansa rağmen Mehmet Yozgatlı kontrol etti ve kaleye şutladı: 0-1

41. dakikada, Fenerbahçe bu kez Ümit Özat'la atağı başlattı. Bu futbolcu ortaladı, Mehmet Yozgatlı kafayı vurdu. Yerden seken top, ağlarla buluştu: 0-2

43. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol pozisyonundan oldu. Mustafa Özkan cezaalanı önünde buluştuğu topu Bilal'a aktardı. Bu futbolcu bir anda Volkan'la karşı karşıya kaldı. Vuruşu, yandan aut.

İlk yarı konuk takımın üstünlüğüyle kapandı.

İKİNCİ YARI..
Malatyaspor, ikinci yarıya Eren'in yerine Okan'ı, Hakan Söyler'in yerine Effa'yı alarak oyuna başladı.

46. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Okan'ın kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.

48. dakikada Mustafa Özkan, cezaalanında kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Iskaladığı vuruşunda top kalecide kalırken, Malatyaspor yine mutlak bir golden oldu.

49. dakikada defansın arkasına atılan derin pasla ceza sahasında buluşan Anelka'nın vuruşunda defansa çarpan top kornere çıktı.

50. dakikada Tuncay'ın ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Fevzi'de kaldı.

54. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Bilal'ın sert şutunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.

66. dakikada Alex ile yaptığı verkaç sonrası ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Tuncay, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-0

83. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağdan kullandığı kornerde Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta gitti.

90+1'de ani gelişen Fenerbahçe atağında Nobre'nin pasıyla buluştuğu topla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Anelka'nın plase vuruşunda kaleci Fevzi, gole izin vermedi.

90+3'de sağ kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Anelka'nın içeriye çevirdiği topa kale önünde Nobre'nin vuruşunda top auta çıktı.

90+4'de ceza sahasında Effa'nın vuruşunda kaleci Volkan, topu kontrol etti.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-0 galibiyetiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız