SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Sorunlu Gitti

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, belediyenin söz verdiği parayı ödememesi üzerine lisans sorununu halledemedi ve Samsun deplasmanına sıkıntılı gitti.

Haşim Karadağ yönetiminin, yeni sözleşme yaptığı 14 futbolcunun lisansının çıkarılabilmesi için Futbol Federasyonu'na verdiği 540 milyarlık çekin karşılıksız çıkması ve 7'si Malatya'yı terketmiş olan 14 futbolcunun lisanslarının askıya alınması yüzünden geçen haftaki İstanbul maçına son anda çıkabilen Malatyaspor, Samsun maçı öncesi de aynı sorunu yaşıyor. Cumartesi günü saat 13.00'de Samsun'da oynanacak maç öncesi Malatya Belediyesi'nin Esenlik Şirketi aracılığıyla sorunu halletmek için ödeyeceği belirtilen peşin para ya da çek, daha önce benzer ödemelerde aranmamasına karşın, Kayyum yönetimine mahkemeden yetki istenmesi koşuluna bağlanmıştı. Mahkeme ise Kayyum Heyeti'ne yetki vermemişti.

Malatyaspor'un 7 futbolcusunu oynatabilmesi için federasyona olan parayı mutlaka ödemesi gerekirken, Cuma günü Vali Halil İbrahim Daşöz'ün devreye girdiği, Belediye ile yaptığı görüşmelerde çek sözünün verildiği, ancak saat 11.00 sıralarında Malatyaspor Kulübü'ne Esenlik Şirketi'nin çek veremeyeceğini bildirdiği öğrenildi. Federasyonla yapılan görüşmede, karşılıksız 540 milyarlık çekin yerine belediyeden alınacak çekin takas edilebilmesi konusunda anlaşma sağlandığı, ancak belediyenin bu çeki vermekten vazgeçtiği belirtildi.

Malatyaspor'un Samsun maçı kafilesinin öğleden sonra İstanbul bağlantılı olarak Samsun'a gitmek üzere uçakla Malatya'dan ayrıldığı, bu arada lisansları askıda olan 7 futbolcunun da kadroya dahil edildiği, bugün saat 17.00'ye kadar sorunun halledilmesi halinde yarınki maçta oynayabilecekleri belirtildi. Geçen hafta İstanbul maçına yedeklerle birlikte 13 kişilik kadroyla çıkan Malatyaspor'un, Atilla'nın o maçta kırmızı kart görmesiyle daha sıkıntılı olduğu belirtilirken, yedek olarak yalnızca genç takımdan Mustafa Olcaytu ve Aliş'in kadroya alındıkları, yine 13 kişilik bir kadronun sahaya çıkabileceği belirtildi.

Malatyaspor'un Samsun deplasman giderlerini Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üstlenmişti.

Bu arada, Futbol Federasyonu'nun Malatyalı yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş'ın lisans sorununun çözümü için çabalarını sürdürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız