SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Süper Lige, Denizlispor Kümeye..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan, Malatyaspor'un bazı futbolcularının Gaziantepspor maçında "verimli oynamamaları" için Denizlispor tarafından "para verilerek" ayarlandığına ilişkin iddiaların, Malatyaspor'un bu sezon "ligden düşürüldüğü" yolundaki değerlendirmelerinin haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi. "Türkiye'deki tüm savcıları göreve davet ediyorum.." diyen Malatyaspor eski başkanı "Hikmet Tanrıverdi olarak bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım. Ortaya çıkan bu haber ve belgelerle, Malatyaspor'un süper lige, Denizlispor'un ise alt kümelere gitmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Denizlispor Başkanı Ali İpek, bazı yöneticiler ile Malatyaspor'un Çek futbolcularının tercümanı olan Gökmen Kore'nin ağabeyi Özcan Kore, Denizlisporlu bazı yöneticiler ve bir avukatın da adının karıştığı "şike" iddiaları, bir anda Türkiye'nin ana gündemini oluşturdu. İddiaya göre, Özcan Kore, Denizlispor adına araya girerek Malatyaspor'un 3 Çek oyuncusuna, Gaziantep maçında "verimli oynamamaları" için para teklif etti. Anlaşma sağlandı, bu anlaşmaya iddiaya göre daha sonra Malatyaspor'un Macar oyuncusu Toth da dahil oldu. Malatyaspor Gaziantep'te yenilirken, bu maçta oynayan Masek, Homola, Senkerik ve Toth pek bir varlık gösteremedikleri gibi, Masek mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Ancak 400 bin Euro olarak yapılan şike anlaşmasıyla ilgili Denizlispor parayı göndermeyince, aracı Özcan Kore, Çek mafyası tarafından tehdit edilmeye başlandı ve habere konu olan mektubu Denizlispor'a yazdı.

Bu mektubun yayınlanmasıyla birlikte, Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi de, "mağdur edilmiş kulubün" en önemli ismi olarak bir anda basının ilgi odağı oldu.

Tanrıverdi, Malatyaspor'un "ligden düşmediği, düşürüldüğü" yolundaki şike iddialarını Futbol Federasyonu'na iletmelerine karşın, şu ana kadar herhangi bir sonuç çıkmadığını, ifadesine dahi başvurulmadığı gibi, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine 45 gün hak mahrumiyeti cezası verildiğini belirtti.

Tanrıverdi, "Türkiye'deki tüm savcıları, ortaya çıkan bu şike iddiaları üzerine göreve davet ediyorum. Ortada geçiştirilmemesi gereken, gerçekleşmiş bir olay var. Denizli Başkanı Ali İpek'in, bu aracıyı çağırıp evinde görüşmüş olması bile tek başına bir şike kanıtıdır.

Ben Hikmet Tanrıverdi olarak bu işin peşini bırakmayacağım, sonuna kadar takip edeceğim. Malatyaspor düşmemiş, düşürülmüştür. Nereye dayanırsa dayansın, nereye giderse gittin, bu sonuçla karşı karşıya kalınan dönemde kulübün başkanı olmam nedeniyle sorumluluğunu taşıyan biri olarak bu benim kişisel anlamdaki görevimdir. Bazı konuları bilen bir Malatyalı olarak da bu benim görevimdir. Daha önce birçok şeyi, Malatyaspor'a zarar gelir diye seslendirmedik, konuşmadık. Bu saatten sonra böyle bir kısıtlamamız olmayacak. Gerekirse bu federasyonla açık açık kavga edeceğim. Spordan sorumlu bakana, gerekirse UEFA'ya kadar konuyu götüreceğim ve Malatyaspor için gereken herşeyi yapacağım.

Federasyonun bu konuyu görmezden gelmesi diye bir durum söz konusu bile olamaz. Çok acil olarak karar vermeli. Belgeler ortadadır. Yayınlanan belgeler, tarafların "suçluluk duygusunu" yansıtan haberler ve diyaloglar, başlı başına kanıttır. Malatyaspor süper liğe, Denizlispor'un ise alt kümelere gitmesi gerekiyor.

Malatyaspor bu işden hakkı çıkacaktır. Tekrar söylüyorum. Ben bu işi sonuna kadar götüreceğim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız