SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Tarih Yazdı: 4-0

A- A+ PAYLAŞ

Haşim Karadağ yönetiminin Futbol Federasyonu'na lisans çıkarılabilmesi için verdiği 540 milyarlık çekin karşılıksız çıkması yüzünden 8'i halen Malatya'da olan 6'sı da 2 hafta önce Malatya'yı terkeden toplam 14 futbolcunun lisansları askıya alınmıştı.

Malatyaspor'un Pazartesi gününe alınan İstanbulspor maçına çıkıp çıkamayacağı belli değildi. Oynayabilecek durumdaki toplam futbolcu sayısının 13 kişi olmasının ardından Malatyaspor, 11'i sahada olmak üzere 13 kişilik kadroyla sahaya çıktı ve maçı oynamaya başladı. Malatyaspor'da sakat olan kaptan Taner Demirbaş ile genç oyuncu Mustafa Olcaytu yedek olarak sahaya çıkarken, kadroda yedek kaleci yoktu..

Bu nedenle maç 11 dakika gecikmeli başlarken, Maçın oynanmayacağı düşüncesiyle taraftarlar maça ilgi göstermezken, oynanacağının belli olmasıyla stad kapıları açıldı.

Yönetimini Kayyum Heyeti'nin üstlendiği Malatyaspor, bu zor koşullara rağmen sahada yürekli bir mücadele verdi. Ramazan (2), Turgay ve Taner'in golleriyle İstanbulspor'u 4-0'la geçti ve 5 hafta süren mağlubiyet serisine de son verdi. Karşılaşmanın 78. dakikasında rakibine dirsek atan Atilla Birlik kırmızı kart gördü.

Maçı Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın da izlediler. Stada maç başladıktan sonra gelen Belediye Başkanı Akın, bazı taraftarlarca yuhalandı. Taraftar tepkisinin, futbolcuların lisansının askıya alınması ile ilgili borcu ödemek üzere parasal kaynak bulunmamasından kaynaklandığı öne sürüldü. Kulübü maça çıkamayacak hale getiren eski başkan Haşim Karadağ'a da taraftarlar aleyhte tezahürat yaptılar. İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı da maçı Malatyaspor Kayyum Heyetini oluşturan Atilla Kantarcı, Mustafa Bahadır Altaş ve Mehmet Çolak'la birlikte izledi.

Maçın sonunda futbolcular taraftarları selamlarken, taraftarın "Sahipsiz Malatya" tezahüratına da katıldılar.

MAÇTAN NOTLAR..

STAD: İnönü

HAKEMLER: Muhammet Başkan, Serdar Diyadin, Ali Yetim 4. hakem Bülent Birincioğlu,

MALATYASPOR: Emrah, Mehmet Budak, Alper, Engin (Dk.69 Mustafa Olcaytu), Ulaç (Dk.90+3 Taner), Hakan Söyler, Güngör, Ramazan, Serdar Samatyalı, Atilla Birlik,

YEDEKLER: Mustafa Olcayto, Taner Demirbaş,

İSTANBULSPOR: Erol, Ergün (Dk. 49 Volkan), U.Demirkol, Emre (Dk. 33 Enis), Salih, İsmail, Cem Karaca, Aytek, M.Yalçınkaya, Kenan, Deniz (Dk.46 Gürkan),

YEDEKLER: Enis, Gürkan, Baliç, Volkan,

GOLLER: Dk.14 ve Dk.54 Ramazan, Dk. 23 Turgay, Dk.90+4 Taner (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Emrah, Turgay, Engin (Malatyaspor), U.Demirkol (İstanbulspor)

KIRMIZI KART: Dk. 78 Atilla (Malatyaspor)

6.Dakikada konuk İstanbulspor’un geliştirdiği atakta Deniz’in Malatyaspor ceza sahası içerisinde aşırtma ortasında topla buluşan Aytek’in vuruşunda top kaleci Emrah’ın elinde kaldı.

8.dakikada Malatyaspor’un kazandığı serbest atışı Serdar Samatyalı kullandı. Vuruşunda kaleci tehlikeyi kornerle önledi.

14. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Turgay'ın ara pasında cezaalanında buluşan Ramazan Kahya, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu Kaleciden döndü ve Ramazan'ın göğsüne çarpıp filelerle buluştu: 1-0

23. dakikada Malatyaspor'un kazandığı köşe atışını kapalı tribün tarafından Serdar Samatyalı kullandı. Gelen topu Turgay kafayla İstanbul ağlarına gönderdi: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısında hakem oynanmamış sure olarak 2 dakikayı gösterdi ve ilk yarı ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49.dakikada Atilla’ın pasıyla buluşan Serdar Samatyalı kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda dokundu, kaleciye çaran top kornere çıktı.

54. dakikada Malatyaspor atağı sağdan gelişti. Serdar rakibinden sıyrıldı, cezaalanına girdi, ortaladı. Arka direkte boş durumda topla buluşan Ramazan uçarak kafayı yapıştırdı: 3-0

69. dakikada Malatyaspor'da Engin'in yerine Mustafa Olcaytu oyuna dahil oldu.

76.dakikada Alper’in ara pasında ceza sahasına giren Ulaç müsait durumda olmasına rağmen topu üstten auta gönderdi.

78. dakikada Atilla Birlik, rakibi U.Demirkol'a sert girince hakemden direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İstanbulspor'lu oyuncunun kaşı yarıldı ve tedavisi yapıldı.

82.dakikada Serdar Samatyalı rakiplerinden sıyrıldı, kaleciyle karşı karşı kaldığı anda topu ayağından açınca kaleci yatarak tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın 4. hakemi oynanmamış süre olarak 5 dakikayı gösterdi.

90+2. dakikada konuk takım adına Volkan’ın serbest atıştan kaleye gönderdiği top kaleci de kaldı.

90+3. dakikada Malatyaspor'da Ulaç'ın yerine Taner oyuna girdi.

90+4 oynanırken sağdan Serdar Samatyalı'nın ortasını iyi takip eden Taner, topla cezaalanında buluştu. Kaleciyle karşı karşıyayken vurdu ve skoru ilan etti: 4-0

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız