SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor ve Ankara Karnesi..

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da oynanan maçlar Malatyaspor açısından “ilkleri” ifade ediyor. Sarı-Kırmızılı takım 1. lig tarihinde başkentte oynadığı maçlarda aldığı galibiyetlerle yolunu açıyor.

1984-85 sezonu 1. ligde oynamaya başlayan Malatyaspor, o sezon deplasman galibiyeti alamadı. Ertesi sezon Malatyaspor, Teknik Direktör Candan Dumanlı’nın yönetiminde 1. ligdeki ilk galibiyetini Ankara’da Ankaragücü’ne, karşı 3-1’lik sonuçla aldı.

Malatyaspor, Türkiye Ligi’ndeki en büyük başarısını 1987-88 sezonu Türkiye üçüncüsü olarak göstermişti. Yılmaz Vural’ın teknik direktörü olduğu sarı-kırmızılı ekip ilk hafta Ankara’da Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek lige başladı.

Malatyaspor, 1989-90 sezonu 2. lige düştü ve 11 sezon 1. lige dönemedi. 2001-2002 sezonundan itibaren tekrar Süper Ligde oynamaya başlayan Malatyaspor, lige çok kötü bir başlangıç yapmış, haftalarca gol dahi atamamıştı. Ziya Doğan’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle Göztepe’yi 3-1 yenen Malatya, yine Ankara’da Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek ilk deplasman galibiyetini elde ediyordu.

Aykut Kocaman’ın önderliğindeki Malatyaspor, geçen sezonun 2. haftası yine Ankara’da bir mutluluk yaşadı. İlk hafta sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Malatyaspor, Büyükşehir Belediye Ankaraspor deplasmanında 3-1 kazanıp sezonun ilk 3 puanını aldı.

Malatyaspor, bu sezona lig tarihinde görülmemiş derecede kötü başladı. 10 hafta boyunca galibiyet yüzü görmeyen ve sadece 3 beraberlik alabilen Malatyaspor, 2 kupa maçından galibiyetle ayrılabildi. Ankaraspor karşısında 2-1 galip gelen sarı-kırmızılı ekibimiz, böylece bu sezon ilk kez galibiyetle tanışmış oldu.

Bu maçta Malatyaspor’un büyük umutlarla Bursa’dan transfer ettiği “Eski Kral” Okan Yılmaz (fotoğraftaki) ilk golünü kaydetmiş oldu. Effa Owona ikinci golünü atarken, daha önce Diyarbakır ile oynanan lig maçında gol pasını veren Taner Demirbaş bu maçta da 3 puanı getiren golün pasını veren isimdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız