SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor ve Avrupa Faaliyetleri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Sorumlusu Halil Üstündağ, Malatyaspor.org’un sorularını cevaplayıp, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Üstündağ’a yöneltilen sorular ve alınan cevaplar şöyle:

- Ne zamandan beri Malatyaspor yönetiminde görev alıyorsunuz?

Üstündağ: Üç dönemden beri Malatyaspor yönetimindeyim. Bunda en büyük pay sahibi sayın başkanımız Hikmet Tanrıverdi’dir. O başkan olduğu müddetçe, benim Malatyaspor’a faydalı olduğumu düşünürse, severek yanında görev alırım. Onun dışında her kim olursa olsun benim yönetimde olmam söz konusu olamaz

- Avrupa’da yaşayan Malatyalıların Malatyaspor’a bakış açısı nasıl? Almanya başta olmak üzere Avrupa’da Malatyaspor için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Faaliyetler hakkında bilgi verir misiniz?

Üstündağ: Buradaki faaliyetlerimizle ilk öncelikle Malatyaspor’un Avrupa’daki varlığını kabul ettirmeyi hedefliyoruz. Çok şükür bunu fazlasıyla başardık. Alman basınında Malatya ile ilgili yazılar çıkıyor ve bizi yakından takip ediyorlar. Zaten Malatyalı hemşerilerimiz ve Anadolu insanının takımımıza karşı bir sempatisi vardı. Bizler bunu daha da perçinledik. Burada bulunan taraftarımıza daha yakın olabilmek için yakında üyelik sistemini başlatacağız. Spora önem veren kuruluşları tespit edip, onlardan bizim yapımıza uygun olanlardan Malatyaspor’a sponsor olmalarını sağlayama çalışacağız. Bu hususta bazı talepler var. Alman kulüpleri ile fikir alışverişi yapıp, bizim bünyemize uygun kulüplerle pilot takım oluşturmak da hedeflerimiz arasında.

- Avrupa’da Malatyaspor’a oyuncu seçmeleri hangi tarihler arasında ve nerede yapılacak? Kimler hazır bulunacak?

Üstündağ: Malatyaspor’un Avrupa’daki ikinci seçmeleri 15 Mayıs’ta Manheim’de Hochstat Türk Spor Kulübünün sahasında yapılacaktır. Bu hususta bizden yardımlarını esirgemeyen Hochstat Türkspor Kulübü yetkililerine ve başkanları değerli hemşerimiz Remzi Akbulut Bey’e şükranlarımı sunarım. Bu seçmelere Malatyaspor teknik heyetinin belirleyeceği hocalar ile Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Elazığspor, Adıyamanspor ve Mardinspor davet edilmiştir. Görüldüğü gibi Malatyaspor’un yanı sıra diğer kulüplerimize, Türk futboluna yardımcı olmak istiyoruz.

- Almanya başta birçok Avrupa ülkesinde ikinci, hatta üçüncü kuşaktan yetişen futbolcular var. Önemli bir bölümü Türkiye dışında doğup büyümüş bu oyuncular, Türk takımlarında ne ölçüde oynamak istiyorlar? Malatyaspor bu futbolcuların mali taleplerine karşılık verebilir mi?

Üstündağ: Burada yetişen her Türk futbolcusunun arzusu anavatanında top oynamaktır. Bizler bu arzularının gerçekleşmesine vesile olursak, Malatyaspor olarak gurur duyarız. Bu oyuncular genelde maddiyata önem vermiyorlar. Bonservis sorunları çözüldüğü takdirde vatanlarında futbol oynamak istiyorlar. Aralarında mutlaka kaliteli oyuncular var. Bunları bulup teknik heyete sunacağız. Bu konudaki son kararı kuşkusuz teknik heyet verecektir.

- Avrupa’da faaliyet gösteren Malatya kökenli dernek ve kuruluşlarla ilişkileriniz ne düzeyde?

Üstündağ: Buradaki derneklerle çok yakın çalışma içerisindeyiz. Herkesin tek arzusu var: Malatya’ya ve Malatyaspor’a destek olmak. Yapacağımız tüm faaliyetlerden birbirimizi haberdar ederiz. Ayrımız gayrımız olmadı, olamaz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Kısa süre önce 17 koli Malatyaspor ürünlerini Almanya ve Hollanda’daki derneklerimize ulaştırdık.

Malatyaspor, Avrupa’da ilkleri yapmaya devam ediyor. Avrupa’da yaptığı ilk seçmelerde katılım rekoru kırmıştır. Kısa süre önce de Darmstadt şehrinde Ekrem Aybek başkanlığında, Anadolu ekipleri arasında bir ilke imza atılarak, Avrupa Malatyasporlular Derneği (AMD) kurulmuştur. Bizler derneğin çalışmalarında çok başarılı olacağını ümit ediyoruz.

Çalışmalarımızı birkaç satırla sıralamak zor, ama Malatyamıza ne yapılsa azdır. Çalışmalarımızı duyurmak heyecanı ve zevki ile Almanya’dan tüm Malatya’ya ve Malatyaspor taraftarlarına candan selamlarımızı yolluyoruz. Her şeyin en iyisine layıklar. Bizi desteklemeye devam etsinler.

FOTOĞRAF: Malatyaspor Avrupa Temsilcisi Halil Üstündağ (sağdaki), Malatyaspor İstanbul Kanadı Basın Sözcüsü Suat Kozluklu ile birlikte görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız