SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor Yalnız Kalmayacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Saha kapatma cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçını önümüzdeki Pazar günü Adana 5 Ocak Stadı'nda oynayacak olan Malatyaspor'a taraftar desteği için Malatya'da büyük boyutlu bir organizasyon başlatıldı. İlk etapta bazı yöneticilerin girişimiyle, taraftarları Adana'ya ücretsiz götürüp getirmek üzere 20 otobüs kiralandı. Otobüs sayısının hareket saatine kadar artacağı belirtildi. Bu arada, 5 Ocak Stadı'nın Kapalı ve Maraton tribünlerinde 7 bin 500 kişilik yerin Malatyaspor taraftarları için ayrıldığı öğrenildi.

"MALATYASPOR YALNIZ KALMAYACAK..''
Hayati önem taşıyan maçlar oynayan Malatyaspor'un, bu hafta kendi sahasında oynaması gereken Gençlerbirliği maçının, saha kapatma cezası üzerine Adana'ya alınmasının ardından Malatya'da "Malatyaspor Yalnız Kalmayacak.. Biz de Orada Olacağız.." sloganıyla, taraftarları maça götürme organizasyonuna girişildi.

Taraftar gruplarının da talebiyle bazı yöneticilerin kişisel olarak yaptıkları organizasyon sonucu; Malatya'daki yönetim kurulu üyeleri, bazı ticari firmalar, işadamları taraftarları ücretsiz olarak Adana'ya götürüp- getirmek üzere otobüs kiralanması yolundaki girişimler doğrultusunda 20 otobüs kiraladılar.

Taraftarları Adana'ya götürecek otobüslerin; Cumartesi gecesi saat 24.00'de Belediye binası önünden hareket edecekleri, bu saate kadar "ücretsiz" taraftar taşıyacak otobüs sayısının, belediyece tahsis edilmesi beklenen otobüsler dışında 50'yi geçeceği tahmin ediliyor.

Malatya Belediyesi'nin de, söz konusu organizasyona 10 otobüs tahsisiyle katılması bekleniyor.

7.500 TARAFTAR..
Bu arada, Adana 5 Ocak Stadı'nın standartlara uygun olmadığı yolundaki Malatyaspor Kulübü'nün başvurusu üzerine, federasyon tarafından gönderilen yanıtta, Maraton Tribününün de taraftarlar için açılacağının belirtildiği öğrenildi. Böylece 4 bin kişilik kapalı ve 3 bin 500 kişilik maraton tribününün açılmasıyla, 7 bin 500 dolayında Malatyaspor taraftarı bu maçı izleyebilecek. Malatyaspor Kulübü maç bilet fiyatlarını da Maraton tribünü 1 YTL, Kapalı Tribün 3 YTL olarak saptadı.

Malatyaspor yönetimi; Malatya'dan gidecek binlerce taraftarın yanı sıra Adana, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun ve hatta Antalya-Alanya'dan gelecek taraftarlarla birlikte, Adana 5 Ocak Stadı'nın Malatya İnönü Stadı havasında olmasını bekliyorlar..

ALİ CENGİZ'İN AÇIKLAMASI..
Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz de, Adana'da oynanacak maçla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"5 Mart Pazar günü Adana 5 Ocak Stadı’nda, kulübümüzün sahasının 1 maç kapatılması nedeniyle, Gençlerbirliği ile karşılaşacağız. Bu müsabakanın, Malatyaspor’umuz açısından bir lig karşılaşması olmasından öte anlamlar taşıdığını düşünüyoruz. Maç, Malatya ve Adana şehirlerinin kardeşliğinin pekiştirilmesi için büyük bir fırsattır.

Malatya ve Adana takımları yıllarca farklı kategorilerde mücadele ettiler. Bu maçlarda gün oldu Adana takımları güldü; gün oldu Malatyaspor sahadan mutlu ayrıldı. Ancak alınan sonuçlar hiçbir şekilde iki şehrin dostluğuna, muhabbetine gölge düşürmedi. Biz Adana’da Adanalıların konukseverliğini gördük, hep güzel duygularla Adana’dan ilimize döndük. Aynı şekilde biz Adanalı kardeşlerimizi elimizden geldiğince iyi ağırlamaya çalıştık. Malatya ve Adana şehirleri dostluk, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde hareket ettiler; centilmenliğe aykırı en küçük olumsuz harekette bulunmadılar. Bu dostluğun tüm spor camiasına örnek olmasını diliyoruz.

Adana ve Malatya şehirlerinin kardeşliğinde, geçmişte Malatyaspor formasını başarıyla taşımış futbolcuların minnetle andığımız katkıları bulunuyor. Takımımızın 1. ligde fırtına gibi estiği yıllarda, Feyzullah, Eren, İsmail, İbrahim gibi Adanalı futbolcular unutulmaz hizmetler sağladılar.

Pazar günü oynayacağımız maça ilimizden birçok hemşerimiz gelecek. Mersin ve Osmaniye’de yaşayan çok sayıda Malatyalının da 5 Ocak Stadı’na gelmesini ümit ediyoruz. Biz ayrıca kardeş şehrimiz Adana’da yaşayan futbolseverleri maça davet ediyoruz. Adanalı hemşerilerimizle omuz omuza, bayram havası içerisinde maç izlemek istiyoruz. Eğer, Malatyaspor-Gençlerbirliği maçına gelirlerse bizleri fazlasıyla mutlu ederler. Şimdiye kadar sahada rakip, tribünde dost olduk. Adanalı kardeşlerimizle bu Pazar hem sahada hem tribünde dost olmak istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız