SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor "Yerel" Amatör Yolunda

A- A+ PAYLAŞ
Malatyaspor’un Süper Ligden küme düştüğü sene ara transferde, Ziya Doğan’ın teknik direktörlüğü döneminde, alınan Çek futbolcu Jiri Masek’e ödemediği para 46 yıllık kulübün “tamamen” amatör lige düşmesinin yolunu açtı. 
 
Bu futbolcu, 2010 yılında, 1 Ekim 2006 tarihinden itibaren 49.500 Avro alacağı ödenmediği gerekçesiyle FIFA Uyuşmazlık Çözüm Dairesine başvurmuştu. Daire Masek’in haklılığına hükmetti ve Malatyaspor’un yüzde 4 faiziyle bu parayı ödemesini istedi. Bu karar 28 Mayıs 2010 tarihinde alındı. 
 
Malatyaspor bu kararı temyiz etmedi ve herhangi bir ödeme de yapmadı. 12 Kasım 2010 tarihinde bu kez Malatyaspor’a karşı Disiplin Komitesi harekete geçti.  6 Ocak 2011 tarihinde alınan kararla FIFA Disiplin Komitesi 14 Ocak 2011 tarihine kadar ödemenin yapılmasını istedi. Ödeme yine yapılmayınca 19 Ocak 2011’de Komite Malatyaspor hakkında disiplin işlemi başlattı ve ayrıca Malatyaspor’a 5 bin İsviçre Frangı para cezası verdi, 1000 İsviçre Frangı muamele ücretini de Malatyaspor’a yıktı.  
 
Malatyaspor tüm bu ödemeleri yapmayınca Jiri Masek’in avukatı Miroslav Hlivak FIFA’ya başvurup 6 puan silinmesi talep edildi ve bu karar uygulandı.  
 
FIFA puan silinmesi için 12 Mayıs 2011’de Türkiye Futbol Federasyonuna yazmıştı. Ancak TFF bu kararı uygulamakta gecikince 3 Ağustos 2011 tarihinde yeniden bir “uyarı” yazısı yazıldı. Ulusal federasyonların bu kararı uygulamaması halinde FIFA ilgili ülkeyi uluslararası müsabakalara katılmaktan men ediyor. Bunun üzerine TFF Malatyaspor’un 6 puanını sildi ve 19 Ekim 2011 tarihinde FIFA’ya bilgi verdi.
 
2011 Kasım ayı içerisinde Jiri Masek’in avukatı Miroslav Hlivak tekrar FIFA’ya başvurup bu kez Malatyaspor’un alt lige düşürülmesini istedi. O dönem yeni işbaşına gelen Bülent Kapkıner başkanlığındaki yönetim, Türkiye Futbol Federasyonu ile irtibata geçip, Jiri Masek’in menajeri aracılığıyla sözleşmesini feshettiğine, dolayısıyla hiçbiri alacağı kalmadığına dair belge sundu. Ancak FIFA’dan gelen yazıda, kararların zamanında itiraz edilmediği için kesinleştiği, yeniden işleme konulamayacağını bildirildi. 
 
Malatyaspor’un söz konusu borcu ödemesi için son gün 30 Kasım 2011 idi. Bunun üzerine Masek’in avukatı Hlivak ile telefonla bağlantı kuruldu. Yapılan görüşmeler sonrası Masek 30 bin Avroya razı oldu, ancak bu paranın 20 Aralık’a kadar ödenmesi şartı getirildi. Malatyaspor belirtilen tarihte söz verilen ödemeyi yapmayınca 2 Ocak 2012 tarihinde FIFA’ya avukatı aracılığıyla başvuran Jiri Masek “Malatyaspor’un bir alt kümeye düşürülmesini” talep etti. 
 
FIFA ilgili statü gereği bu durumda TFF’den resmen Malatyaspor’un bir alt lige düşürülmesini isteyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız