SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor Yine Yoktu!

A- A+ PAYLAŞ

İl Spor Güvenlik Kurulu, Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda Nisan ayında Malatya'da oynanacak olan Malatya ve Malatya Belediyespor karşılaşmaları ile Amatör karşılaşmalarda alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıda ayrıca Malatyaspor'un Altay ve Diyarbakırspor ile oynadığı karşılaşma ile İnönü Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında oynanan Salon Futbol Turnuvasında taraftarların neden olduğu olaylar ile ilgili 4 kişinin dosyaları incelenerek karara bağlandı.

İL SPOR GÜVENLİK KURULU
İl Spor Güvenlik Kurulu Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla Valilik' de toplandı. Toplantıya kurul üyesi olmasına rağmen Malatyaspor'da her hangi bir yöneticinin yine katılmadığı görüldü.

Toplantıda ilk olarak 11 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan Malatya Belediyespor- Mardinspor arasındaki TFF 2. Lig 5. Klasman karşılaşmasıyla ilgili alınacak önlemler görüşüldü. Bu karşılaşma için normal önlemler alınması kararlaştırıldı.

Daha sonra 12 Nisan 2009 Pazar günü Malatyaspor-Sakaryaspor arasında oynanacak karşılaşma konusu görüşüldü. Her iki takım içinde büyük önem taşıyan bu karşılaşma için geniş önlemler alınması, protokol tribününde de önlemlerin artırılması istendi. Bu karşılaşma için yaklaşık 600 polis önlem alacak. Bunun yanı sıra Jandarma'dan da takviye güç gelmesi kararlaştırıldı.

Ardından 19 Nisan 2009 günü Malatya'da oynanacak olan Malatya Belediyespor-Adıyamanspor karşılaşması ile ilgili alınacak önlemler görüşüldü. Bu karşılaşma içinde geniş önlemler alınması kararlaştırıldı.

26 Nisan 2009 tarihinde oynanacak olan Malatyaspor- Kayseri Erciyespor karşılaşmasında alınacak önlemler görüşülürken, bu karılaşmanın da her iki takım için kümede kalma yolunda büyük önem taşıması nedeniyle Malatyaspor-Sakaryaspor maçında alınacak olan önlemlerin aynısının bu maçta da alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda daha sonra Amatör karşılaşmalarda alınacak önlemler görüşüldü. 2.Amatör Küme Futbol Ligi'nin başladığı, bu ligde ağırlıklı olarak ilçe ve belde takımlarının mücadele ettiği ve Malatya merkezde oyanacak karşılaşmalara ilçe ve beldelerden seyirci gelmesi nedeniyle güvenlik önlemlerinin biraz daha artırılması benimsendi.

TARAFTARLARA CEZA..
Bu arada İl Spor Güvenlik Kurulu'nda 3 ayrı ceza dosyası görüşülerek karara bağlandı.

Malatyaspor- Diyarbakırspor karşılaşmasında misafir takım seyircilerini taşıyan araca taş atarken yakalanan E.B. ile Malatyaspor-Altay arasında oynanan karşılaşmada misafir seyircileri taşıyan araca taş atarken yakalanan S.T. isli taraftarların dosyaları incelendi.

Kurul üyelerinden bazıları, sporda şiddetin önlenmesine yönelik olarak bu 2 taraftara gerekli yasal ceza olan 6 ay müsabakalardan men ve bin 680 TL para cezası verilmesini isterken, bazı üyelerde olayın tribün dışında yaşanması ve bunlardan birinin de yaşının 18'den küçük olması ve ilk kez böyle bir eyleme katılması nedeniyle ceza verilmemesini istedi. Yapılan oylamada oy çokluğuyla her 2 taraftara da müsabakalardan men ve para cezası verilmemesi kararlaştırıldı.

Toplantıda son olarak 11 Mart 2009 tarihinde Yeşiltepe Spor Salonu'nda İnönü Üniversitesi- Fırat Üniversitesi arasındaki salon futbol turnuvasında tribünde meydana gelen küfürleşme nedeniyle Malatya nüfusuna kayıtlı E.A., ile Elazığ nüfusuna kayıtlı G.K. isimli kişilerin dosyası görüşüldü.Tribünde meydana gelen küfürleşme nedeniyle her iki kişi hakkında polisler tarafından tutanak düzenlendiği belirtilirken bu kişilere 1000 TL idari para cezası verilmesi konusu oy birliğiyle karara bağlandı.

ARŞİV FOTO: Kurulun daha önceki toplantısından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız