SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a 560 Milyarlık Fatura!..

A- A+ PAYLAŞ

Haşim Karadağ (fotoğraftaki)'ın başkanlığı döneminde maça çıkabilmeleri için son işlem gününde "yüksek" bedelli sözleşme yapılmak zorunda kalınan, daha sonra da para ödenemediği için şehri terkeden futbolculardan 5'inin Futbol Federasyonu'na yaptıkları alacaklarının ödenmesi başvurusuna karşı Malatyaspor'un Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz reddedildi. Malatyaspor, yararlanamadığı bu futbolcular için faizi dışında toplam 560 milyar lira (560 bin YTL) ödeyecek.

Malatyaspor'un önümüzdeki Pazar günkü İstanbulspor maçı deplasman masrafını üstlenmesinin İlhan Kavuk yönetimince kabul edilmesi tartışma yaratan eski başkan Haşim Karadağ, Ağustos'taki kongreden hemen sonra istifa ve kongre kararını açıklamıştı. Yeni bir yönetimin hemen oluşturulamayacak olması ve lisans çıkarılma zorunluluğu nedeniyle "ricalarla" göreve devam ettirilen Karadağ'ın, "astronomik" bedellerle anlaştığı futbolcularla bu rakamlar üzerinden resmi sözleşme imzalanmıştı. Ancak sonraki süreçte yönetim krizi devam etmiş, futbolculara ödeme yapılamamış, bunun üzerine Fevzi Tuncay, Muammer Sancaklı, Emre Aktaş, Olcay Çınar, Mehmet Deliorman, Emre Efe ve Ahmet Yıldırım şehri terketmişler, sözleşmelerinin feshinden sonra alacaklarının tahsili için federasyona başvurmuşlardı.

Bu futbolculardan Muammer Sancaklı, devre arasında tekrar Malatyaspor'a dönmüş ve anlaşma yapılmıştı. Diğer 6 futbolcunun işlemleri ise federasyonda yapılmış, Federasyon Yönetim Kurulu, Ocak ayında bu futbolculardan Ahmet Yıldırım dışındaki 5'inin başvurusunu görüşmüş ve haklı bulmuştu.

Malatyaspor Emre Aktaş, Emre Efe, Mehmet Deliorman, Olcay Çınar ve Fevzi Tuncay için Tahkim Kurulu'na başvurarak, federasyon yönetiminin kararına itiraz etmişti.

Tahkim Kurulu'nun, 20 Mart Perşembe günkü toplantısında bu 5 futbolcuyla ilgili Malatyaspor'un itirazını görüştüğü ve bu itirazı oybirliğiyle reddettiği bildirildi. Bu futbolcularla ilgili karar, "..Malatyaspor Kulübü'nün, futbolcu .. ile arasındaki ihtilafa ilişkin .. numaraya kayıtlı dosyasının, raportörden döndüğü görüldü. Dosya incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, T.F.F. Yönetim Kurulu'nun 22.01.2008 tarih ve 65 sayılı toplantısında alınan kararda yasa ve talimatlara bir aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından başvurunun reddine, anılan kararın oybirliğiyle onanmasına.." şeklinde federasyonun resmi sitesinde açıklandı.

Bu kararın ardından Malatyaspor'un faizi dışında; Emre Aktaş'a 154 milyar, Emre Efe'ye 59 milyar, Mehmet Deliorman'a 107 milyar, Olcay Çınar'a 60 milyar ve Fevzi Tuncay'a da 180 milyar olmak üzere toplam 560 milyar lira (560 bin YTL) ödemesi kesinleşti.

Ahmet Yıldırım ve Teknik Direktör Metin Yıldız'la ilgili anlaşmazlıkların da devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız