SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Bir Ceza Daha...

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Malatyaspor-Fenerbahçe maçında yaşanan ihlaller nedeniyle Malatyaspor’a 7.500 YTL para cezası verdi.

PFDK Başkanı Avukat Adnan Türkkan imzasıyla Malatyaspor Kulübü’ne gönderilen yazıda şöyle denildi:

“Olaylarda sorumluluğu saptanan Malatyaspor Kulübüne; seyircilerin yoğun biçimde ‘kötü ve çirkin tezahüratta’ bulunmaları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 22/2 maddesi uyarınca, takdiren 2.500. YTL para cezası verilmesine,

Seyircilerin ‘sahaya bengal ateşi ve ses bombası atmak” eylemi nedeniyle FDT’nin 33/1 maddesi gereğince takdiren 5.000 YTL para cezası verilmesine,

Olayların oluş ve akış biçimi gözetilerek FDT’nin takdiri hafifletici nedenle ceza indirimine ilişkin 59. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,

Aynı nev’iden cezalar içtima ettirilerek toplam 7.500. YTL para cezası verilmesine,

15.03.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi”

CEZASIZ HAFTA YOK..
Yapılan tüm uyarılara, basın açıklamalarına karşın, bir grup Malatyaspor taraftarının sorumsuzluğu Malatyaspor’a iç sahada oynanan her maçta para cezası verilmesine neden oluyor. Malatyaspor, ikinci yarı oynanan BB Ankaraspor ve Diyarbakırspor maçlarından dolayı da para cezası almıştı.

Son cezayla sezon başından beri ödenen ceza miktarı 27 milyar lirayı buldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni uygulamasına göre, küfür, çirkin tezahürat, sahaya yabancı madde atılması vb. eylemler için uyarıda bulunulmuyor. Gözlemci ve federasyon temsilcisi raporlarıyla kulüplere yüklü miktarda para cezası kesiliyor.

TUNCAY'A 2 MAÇ..
Öte yandan, önceki hafta Malatya'da oynanan maçta, Toth'a kasten vuran ve kırmızı kartla oyundan atılan Fenerbahçeli futbolcu Tuncay'a da 2 maç oynamama cezası verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız