SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Bir Yasak Daha

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:37
Malatyaspor'a Bir Yasak Daha
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden Malatyaspor’a, FİFA Disiplin Kurulu tarafından Çek futbolcu Jiri Masek’e olan borcundan dolayı transfer yasağı getirildi. 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Malatyaspor Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, bir dönem Malatyaspor forması giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in alacakları dolayısıyla FİFA nezdinde başlatmış olduğu takip sonucunda kulübe cezaların gelmeye devam ettiğini kaydetti.

Kapkıner, “2006 yılında futbolcumuz olan Jiri Masek FİFA’ya olan itirazlarını sürdürüyor ki, amatörde 4 transfer dönem transfer yasağı getirildi. Sadece filiz lisans çıkarma yetkimiz var. Bu transfer yasağı bizi fazla etkilemez. Hazırda oyuncularımız var ama bu ne zamana kadar sürecek? Bundan kim nemalanıyor? Kim Malatyaspor’un bu kadar kötü duruma düşmesi için uğraşıyor? Bunu da çözebilmiş değiliz” dedi.

Malatyaspor’un TFF’ye lisans engeli olan 11 milyon TL borcunun bulunduğunu ifade eden Kapkıner, “Jiri Masek’e faizleriyle hariç 59 bin EURO borcumuz var ama bu borç ödense de bitmeyecek. Zaten Malatyaspor’un profesyonel ligde transfer yasağı var. Bu ve bunun gibi sorunlardan dolayı. Geçtiğimiz sezon bu borcu ödemeyi düşündük. Tam öderken takibindeki insanlar ortaya çıkınca rakam büyüdü. Zaten puanımız silinmiş ve küme düşürülmüştük. Bu nedenle ödemedik. Malatyaspor’un TFF’ye lisans engeli olan zannedersem 11 milyon TL gibi bir borcu bulunuyor. Malatyaspor’un önündeki engel bu" diye konuştu. 

Kapkıner, bundan sonraki süreçte ceza gelip gelmeyeceğini bilmediklerini belirterek, “FİFA’nın amatör bir kulübe ceza verdiğini hiç duymadık. Tabi bir Diyarbakır olayı var, herhalde bir de biz varız. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Futbol Liginde iken 6 puanımız silindi ve küme düşürüldük. Şimdi de bu ceza geldi. Bunun arkası gelecek mi, gelmeyecek mi? Bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Malatyaspor’un kapanmayacağını savunan Kapkıner, “Malatyaspor aynı şekilde ismiyle, tesisiyle devam edecek. 23 Kasım’da Malatyaspor’un davaları var. Bu davalar takımımızın nefis meselesi haline geldi. “Malatyaspor kapanır ve bu davalar düşer” diye bir şey asla olamaz. Bunlar kamu davasıdır ve Malatyaspor’da bu davalara müdahildir. Malatyaspor’un haklarını savunacağız. Malatyaspor’u bugün ki duruma getiren insanların mahkemede hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız. Zaten adalette bunun peşinde. Bu anlamda 23 Kasım’da ilk duruşma yapılacak. Orada çoğu şey ortaya çıkacaktır” diye kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız