SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Elazığ'dan Hoca

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Malatyaspor, Mehmet Kaplan'ı teknik direktörlük görevine getirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Elazığspor'da Alt Yapı Koordinatörlüğü görevinde bulunan Mehmet Kaplan ile anlaştık. Malatyaspor ve Malatya futboluna hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.

Malatyaspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Kaplan da, birlik ve beraberlik içerisinde Malatyaspor'u layık olduğu yere taşıyacaklarını söyledi.

Kaplan, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada, "Malatyaspor gibi büyük bir camiadan teklif gelmesi beni çok onurlandırdı. Malatyaspor'da görev yapmaktan büyük şeref duyacağımı söyledim. Zaten yarı Malatyalı sayılırım" dedi.

Hatayspor karşılaşmasında takımı tribünden izlediğini kaydeden Kaplan, "Malatyaspor genç bir ekibe sahip. Transfer yapılaması nedeniyle genç futbolculardan oluşan bir kadro var. Takımı geçtiğimiz senelerde de izleme imkanı buldum. Gerçekten iyi ve yetenekli bir futbolcu grubu var. Birlik ve beraberlik içerisinde Malatyaspor'u layık olduğu yerlere taşıyacağız" diye konuştu.

KULÜP BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
Bu arada Kulüp Tesisleri'nde bir basın açıklaması yapan başkan Mustafa Korkmaz, "Kongreden sonra teknik direktörlük konusunda ilk Mustafa Taşar hocamız ile görüşmüştük. Mustafa Taşar'ın ilk tercihimiz olmasının sebebi kulübün dışarıdan transfer yapamayışından dolayı takımdaki genç futbolcuları alt yapıdan beri takip eden ve onları en iyi tanıyan isim olmasıydı. Hocamızın kişiliğiyle ve çalışmasıyla ilgili hakikaten bir memnuniyetsizliğimiz yoktur. Çok mükemmel bir insan. Buradan kendisine emekleri için teşekkür ediyorum. Fakat
üst üste alınan birkaç mağlubiyetten sonra teknik anlamdaki sıkıntılarda yaşıyor. Bu futbolda böyle. Burada hocamızla bizzat yapmış olduğumuz görüşmede de (Başkanım müsaade ederseniz ayrılmak istiyorum) dedi. Biz de bunu saygıyla karşıladık. Israrcı da olmadık ve yollarımızı ayırdık. Bundan sonraki sürece baktığımız da Malatya'nın genel yapısıyla alakalı durumlar söz konusu. Bir Malatyalı olarak ve Malatya'yı yakinen bilmem dolayısıyla konuşuyorum. Malatya'da futbol anlamında çok kaliteli ve üst düzey hocalarımız var. Geçmiş dönemlerde Malatya futbolumuzda başarı yakalamış, takımlarımızı bir üst lige çıkartmış hocalarımız var ancak akabinde bazı entrikaların yaşandığı, kuyu kazmaların yaşandığı bir cadı kazanının oluşmasından ötürü bir şekilde teknik heyetlerin başarıları tırpanlanmıştır. Nihayetinde de başarısız olarak gösterilmişlerdir. Ancak gerçekte bu hocalarımız görevlerinde başarılı, kişilik olarak ta Türk futbolundaki birçok antrenörden de kaliteli diyebiliriz. Onun için Malatyaspor'un geleceği adına, Malatyaspor'un dışarıdaki söylemlerden etkilenmemesi adına çünkü dün sahada bunu yaşadık ve gördük, geçmiş 4 maça baktığımız zaman Hatayspor karşısında oynanan futbolla diğer maçlarla arasında uzaktan yakından alakası olmayan bir karşılaşma izledik. Hafta içerisinde Malatya'daki bazı kulislerden dolayı hocamızın moralinin bozulması ve bir şekilde bunun futbolculara yansıması maçada etki etti. Bunu kabul ediyoruz. Biz de bunu düzelebilir ümidiyle birkaç maç erteleyebilirdik fakat her geçen hafta Malatyaspor'un aleyhine işleyeceği için bu yarayı birkaç hafta öteleyip, daha sonra çok geç olacağını düşünerek, ligin başında böyle bir karar aldık" dedi.

Korkmaz, Hatayspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları da değerlendirerek, "Malatya'nın takımı belediye başkanının ya da Mustafa Korkmaz'ın bakmasıyla olmaz. Bir günde bir çiçekle bahar gelmiyor. Belediye başkanımıza hem Malatyaspor hem de Yeni Malatya Spor'a verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Fakat sadece Belediye Başkanımız ya da Mustafa Korkmaz ile bahar gelmez. Siyasi liderlerimizin de taşın altına ellerini koymaları gerekiyor. Geçmiş dönemde bu kulüp zarara uğratılırken takım ligden düşerken, bu süreçte Malatyaspor'u irdeleyip bu takım neden geriye doğru gidiyor? deyip, kulübün yapısını incelemeyen ve o zaman kulübe neşter vurmayıp duyarsız kalan siyasilerimizdir bence. Geçmiş yönetimler suçludur ve bunlar er veya genç mutlaka ama mutlaka cezasını çekecektir. Bu sürecide başlatmış olup, sonuna kadarda takip edeceğiz. Malatyaspor'un kaybolmuş olan haklarını bu kulübe kazandıracağız. Ve bu kulüp kaybolan o değerlerini kazanmasıyla hedeflerine kilitlenecektir. Ama burada siyasilerimize çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız