SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Kapalı Tribün Şoku!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un sezon açılışının yapılacağı gün İnönü Stadı ile ilgili olarak Valilikten yapılan bir tebligat yönetimi şoke etti.

2 gün önce Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile hazırlık maçı oynanan İnönü Stadı'nın kapalı tribününün "sağlam olmadığı" yolundaki bir raporun 13 Ağustos Pazar günü Malatyaspor Kulübü'ne tebliğ edildiği ve bu bölüme seyirci alınmamasının istendiği öğrenildi.

Malatyaspor'un 2 yıl önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiraladığı İnönü Stadı'nda, 3 ay önce genel müdürlük teknik elemanlarının inceleme yaptıkları, inceleme sonucunun "olumsuz" çıktığı, bu nedenle "Kapalı Tribüne seyirci alınmaması" yolundaki tebligatın Cumartesi akşamı kulübe ulaştığı ancak "tebellüğ" edilmediği, bu işlemin Pazar günü yapıldığı öğrenildi. Tebligatta, incelemeye ilişkin ayrıntılı raporun daha sonra iletileceğinin de belirtildiği bildirildi.

3 ay önce yapılan bir işlemin "bilinen" sonucunun, liglerin başlamasına çok kısa bir süre kala Malatyaspor Kulübü'ne tebliğ edilmesi tepki toplarken, kombine bilet organizasyonları vs. yapılan İnönü Stadı'ndaki durumun tam bir kaosa dönüştüğü belirtiliyor. Kapalı Tribüne seyirci alınmaması halinde, Maraton tribünün bir bölümünün protokol vs. için düzenlenmesinin gerektiği, bu durumun da hem kapalı tribün hem de maraton tribünü için kombine bilet satılan taraftarları zor durumda bıraktığı kaydediliyor.

TRİBÜN SORUNU VE KARADAĞ'IN AÇIKLAMALARI..
Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Pazar günü öğleden sonra Malatyaspor İdari Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, sezon açılışında kapalı tribüne seyirci alamayacaklarını bildirdi. Karadağ, bundan dolayı çok üzüntülü olduklarını belirterek, geç tebligattan dolayı eleştiride bulundu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, kapalı tribüne hiçbir şekilde seyirci alınmaması gerektiği bildirildi. Yazı, Pazar sabahı Valilik kanalıyla Malatyaspor Kulübü’ne tebliğ edildi.

Ortaya çıkan durum üzerine bir açıklama yapan Karadağ “Bir sorun nedeniyle kapalı tribüne seyirci alamayacağız. Bizim dışımızda gelişen olaylar bizi zor durumda bırakıyor. Önce şike meselesi, şimdi de stat meselesi. Ali Sami Yen Stadı’nın yıkılması için Türkiye’nin en önemli 3 üniversitesinden yıkım kararı var. Ama şu an Ali Sami Yen’de maç oynanıyor. Biz kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ama ligin başlamasına bir hafta kala çıkan bir sorun 50 tane soruyu beraberinde getiriyor. Zor durumda kaldık” dedi.

Karadağ şöyle devam etti:

“Ama hedefe giden bir takım için biz bunları sorun olarak kabul etmiyoruz. Yola çıktık. Şampiyonluğa inandık. Tribünümüz kapalı da olsa ekip olarak biz bu işe inandık. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa ne yapılması gerekiyorsa, ne mücadele olacaksa biz yine bunu yaparız. Sezon sonu biz bu takımı şampiyon yapacağız. Malatyaspor’un gerçek sahipleri, vefakar ve cefakar taraftarları devamlı yanımızda görmek istiyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Onlar da bizim gibi inansınlar.”

Karadağ “Bakın lige çıkmayı demiyorum; biz bu takımı şampiyon yapacağız. Ne güçlük çıkarsa çıksın şampiyon yapacağız” dedi.

Karadağ “Taraftarlarımızdan ben kendim özür diliyorum. Hafta içi gelişmeler neyi gösterir, bekleyeceğiz. Valilik kanalıyla tebligat edildi. Önümüzdeki hafta içi değerlendirmeyi yapacağız” dedi.

Karadağ, bir soru üzerine tebligatın geç gönderilmesi konusunda valiliği suçlamak istemediklerini belirtip “Belki oraya da yeni gelmiştir” dedi.

Karadağ, önceki yönetime de herhangi bir tebligat yapılmadığını anlatıp “Gelişmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizi zor durumda bıraktı. Bir olaya inanmışız, bir hedefe kilitlenmişiz gidiyoruz. Kucağımızda şike olaylarını bulduk. Bir devlet bakanı çıkıp diyor ki, bu olaylardan bir şey çıkmaz. Bunun takdirini size bırakıyorum. Biz ne yapabiliriz? Mustafa kardeşime programda (TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz) söyledim: Şike için heyetimizi kurduk, çalışmamızı yapıyoruz. Susmayız, Malatyaspor’un hakkını savunuruz. Ama bazen susmamız gerekiyor. Burada susma hakkımızı kullanıyoruz. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Kapalı tribüne seyirci alınmamasının, kombine kartların satılması nedeniyle, sadece maddi kayıp değil, manevi kayıp anlamına geleceğini belirten Karadağ, sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

Karadağ, protokolün nerede oturacağının sorulması üzerine “Ben yönetimle beraber taraftarların içinde oturacağım. Bu takımı lige çıkartma ifadesi kullanmıyorum. Yönetimle beraber takımı şampiyon yapacağız” dedi.

Karadağ, art niyet arayıp aramadıklarını soran bir gazeteciye “Takdir sizindir. Bazı şeyleri siz araştırın” dedi.

Karadağ, TV Malatya’daki yayında kullandığı bir ifadeye değinerek, Malatya'nın doğalgaz işini yapan firmaya da gönderme yaptı ve “Sporun dostu Pegaz deniyor. Ne tür destek verdiniz sporun dostu diyorsunuz?” dedi. Başkan “İnşallah bir sorun olmaz. Seyircimizi oraya alırız. Desteğimizi arkamıza alırız” diye konuştu.

Karadağ sözlerini şöyle tamamladı:

“Malatyaspor’u kimseye oyuncak yapmayacağız. Kim olursa olsun mücadelemizi vereceğiz. Federasyon olur, başkası olur. Kimseyi suçlamıyorum. Ama ne mücadele verilmesi gerekiyorsa çıkar yaparız. Kimseye karşı diyet borcum da yok kimseden bir beklentim de yok. Malatyaspor’a eğer ki hizmetim dokunmadığını anladığım gün, buna kalben inandığım gün, kongreye giderim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız