SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Kupa Morali.. 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, bu sezon resmi maçlardaki ikinci galibiyetini yine kupada, bu kez Diyarbakırspor karşısında 1-0'la elde etti. Bu Malatyaspor'un, bu sezonki ilk "resmi" deplasman maçı galibiyeti oldu.

Bu yıl statüsü değiştirilen Türkiye Kupası'nın 2. kademesinde, 2. Lig A grubu ekiplerinden Türk Telekom'la Malatya'da karşılaşıp 1-0 yenerek, bu sezon resmi maçlardaki ilk galibiyetini alıp, statü gereği kupa grubunda oynamaya hak kazanan Malatyaspor, yeraldığı A grubunda ilk maçını Diyarbakırspor'la deplasmanda oynadı. Sarı-kırmızılı ekip, rakibini 43. dakikada Bülent Akın'ın attığı golle 1-0 yendi ve bu sezon ikinci resmi maç galibiyetini elde etti.

Maçtan sonra Diyarbakır seyircisi Malatyaspor'u tribüne çağırarak alkışladı. Bu arada, kupanın A grubunda Malatyaspor'un yanı sıra Diyarbakırspor, Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ve Giresunspor takımları yeralıyor. Her takım birbiriyle tek maç oynayacak ve tek devreli lig usulüne göre tamamlanacak bu bölümde, grubunda ilk 2 sırayı alan ekip B grubunun ilk iki sırasındaki takımlardan biriyle "kupaya devam" maçı oynayacak.

Malatyaspor, Türkiye Kupası'nda Çarşamba akşamı karşı karşıya geldiği ve 1-0 yendiği Diyarbakırspor'la, ligde 2 Ekim günü Malatya'da karşılaşmış, Selçuk Dereli'nin tartışmalı yönetim gösterip "haftanın en kötü 2. hakemi" olduğu bu maçta rakibine 2-1 yenilmişti.

MAÇTAN VE SONRASINDAN NOTLAR..

STAD: Atatürk,

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Atilla Gökbilen.

DİYARBAKIRSPOR: Oğuz, Göksel Akıncı, Sinan, Tolga, Jupi, Stavrevski, Cumhur, Serdar, Hasan Özer, Sertan Eser, Atilla Birlik.

YEDEKLER: Özcan, Ahmet, Sedloski, Talip

MALATYASPOR: Fevzi, Cris, Bülent Akın, Taner, Okan (Dk.77 Serkan), Mehmet Albayrak (Dk.46 Ramazan), Mehmet Budak, Güngör, Jiri Homola, Hakan Aslantaş, Berk Sarıtaş (Dk.66 Hakan Söyler).

YEDEKLER: Taylan, Effa, Bilal, Eren

SARI KARTLAR: Tolga, Sinan (Diyarbakırspor), Mehmet Albayrak (Malatyaspor)

GOL: Dk. 43 Bülent Akın (Malatyaspor)

5. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Serdar'ın sert vuruşunda, top direği sıyırarak yandan auata çıktı.

10. dakikada Hasan'ın pasıyla buluşan Okan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Okan topa vurmakta gecikince kaleci Oğuz mutlak golü önledi.

33. dakikada Cumhur'un arapasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

43. dakikada Mehmet Budak'ın kullandığı köşe vuruşunu iyi takip eden Bülent Akın'ın vuruşunda top kaleci Oğuz'un üzerinden ağlarla buluştu. 0-1

60. dakikada Göksel'in sağ kanattan ortasına iyi yükselen Hasan Özer'in kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

67. dakikada Sinan'ın sol kanattan pasıyla ceza sahası içerisinde buluşan Burhan'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

MAÇ SONRASI..
Karşılaşmadan sonra Diyarbakırspor teknik direktörü Nejat Biyediç, "Bir kupa maçı oynadık. Bu maçı almak futbolcularımın özgüveni açısından iyi olacaktı. Belki net bir pozisyonumuz yoktu. Kaleciye bir top geldi oda gol oldu. Gol atmaya çalıştık, fakat bir türlü son vuruşları yapamadık. Oyunun genelinde iyiydik ama fırsatları değerlendiremedik."dedi.

Malatyaspor teknik direktörü Ziya Doğan ise, "Ligdeki konumu itibarıyla moralsiz bir Malatyaspor vardı. Bu maçı kazanarak futbolcularımın özgüvenini kazanmasını ve lige daha iyi devam etmesini istiyorduk. Bu maçı burada unutup
Ankara maçına motive olmak istiyoruz. Oyuncularım iyi mücadele etti. Rakibe oynayacak alan bırakmadı. Pozisyon vermeden pozisyon buldu ve gole çevirdi." diye konuştu.

FOTOĞRAF: Diyarbakırspor- Malatyaspor maçında, tek golün sahibi Bülent Akın'ın rakibiyle mücadelesi (KAYNAK: GÖRÜŞ Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız