SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Ordu Keyfi: 4-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Orduspor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 4-2 kazanmayı başardı. Malatyaspor'un gollerini Serkan Turhan (2), Celil ve Güven kaydettiler. Maçı belediye başkan adayları AKP'li Ahmet Çakır ve SP'li Mehmet Yaşar Çerçi de izlediler. İl yöneticileri ve milletvekilleri maçta yoktu.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Fethi Serkan Koçak, Mehmet Kısal, Hakan Eygün, 4. hakem Mehmet Nevzat Adal,

MALATYASPOR: Emrah, Mustafa Sert, Fatih, Serkan Turhan (Dk.85 Güven), Eren (Dk.90 +1 Nail), Alper, Güngör, Turgay, İlhan Var, Celil, Selim (Dk.85 Tuncay),

YEDEKLER: Yk. Taylan, Mert, Güven, Ali Şimşek, Nail, Tuncay, Volkan,

ORDUSPOR: Akın, Hakan, Haydar, Fatih Şen (Dk.66 Müslüm), Jerry Akaminko, Serdar (Dk.75 Mehmet Şen), Aytekin, Mehmet Öncan, Serkan (Dk.58 Alaattin), Bruno, Hüsamettin,

YEDEKLER: Yk. Orçun, Mehmet Deliorman, Müslüm, Mehmet Şen, Hamza, Rıdvan, Alaattin.

GOLLER¨Dk.54-72 Serkan Turhan, dk.56 Celil, dk.87 Güven ( Malatyaspor) Dk. 45 Aytekin, dk. 75 Jerry Akaminko ( Orduspor)

SARI KARTLAR : Dk.37 Celil ( Malatyaspor), Dk.89 Mehmet Öncan (Orduspor)

12. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Celil ortaladı, İlhan yükseldi. Top bu oyuncunun kafasını sıyırıp auta çıktı.

15. dakikada Fatih'in sert şutunda top Ordu defansına çarpıp kornere gitti. Sonuç yok.

21. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Eren kullandı. Gelen topa Turgay yükseldi, kafayla dokundu. Kaleci güçlükle kornere çelerken, hakem Turgay'ın faul yaptığı gerekçesiyle pozisyonda Malatyaspor aleyhine serbest atış verdi.

28. dakikada Haydar'ın ortasından gelen topa Mehmet Öncan kafayla dokundu. Top aut.

31. dakikada Malatyaspor'un kazandığı gol hakem tarafından faul gerekçesiyle sayılmadı. Bu dakikada Celil'in ortasında Serkan Turhan kaleciyle birlikte topa çıktı. Müsait durumdaki Selim'e bıraktı. Selim yakın mesafeden topu filelere gönderirken hakem Serkan'ın kaleciye faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

35. dakikada Malatyaspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bu dakikada İlhan'ın uzun pasıyla cezaalanına kadar gelen Celil, müsait durumdaki Serkan'a bıraktı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşu defansa çarpıp kornere çıktı. Eren'in kullandığı köşe atışından gelen topa Selim dokundu. Hüsamettin çizgi üzerinden müdahale ederek golü önledi.

37. dakikada Malatyaspor atak geliştirdi. Celil cezaalanına girdi, rakip oyuncuyla mücadelesi sırasında kendini yerde buldu. Tribünler penaltı beklerken, hakem Celil'e kendisini yanıltmak istediği gerekçesiyle sarı kart gösterdi.

45. dakikada gelişen Orduspor atağı Malatyaspor cezaalanında karambol yarattı. Topla en son penaltı noktası üzerinde buluşan Aytekin vurdu ve Orduspor'u öne geçirdi: 0-1

İlk yarı bu skorla kapandı.

54. dakikada Malatyaspor beraberliği sağladı. Sağdan Eren'in yaptığı ortadan gelen topu alan Serkan Turhan, kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-1

56. dakikada Malatyaspor öne geçti. Mustafa Sert cizgiye kadar geldi, kale içerisine gönderdiği top kalecinin müdahalesine rağmen üst direğe çarparak döndü. Dönen topla buluşan Celil yakın mesafeden topu filelere gönderdi , 2-1

64.dakikadada ilginç bir pozisyon yaşandı. Bu dakikada Malatyaspor’u atağı Orduspor kalecisi Akın’da kaldı. Akın ayağıyla degaj yapmak isterken yakınında bulunan Eren’in sırtına çanpan top yan direği yalayarak auta çıktı.

68.dakikada konuk Orduspor atağında Haydar’ın sert şutunda Emrah tehlikeyi kornerle önledi. Orduspor atıştan netice alamadı.

72. dakikada Celil taşıdığı topu Eren'e bıraktı. Bu futbolcu cezaalanına ortaladı. Serkan Turhan kafayla vurdu ve skoru 3-1 yaptı.

75. dakikada konuk takım bir gol daha buldu. Malatyaspor kalesine yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest atışı Jerry Akaminko kullandı. Direkt kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 3-2

87. dakikada Malatyaspor yine farkı 2'ye çıkardı. Celil'ın topu aktardığı Eren'in pasını alan Güven, kaleciyle karşı karşıya iken vurdu skoru 4-2 yaptı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti. Bu dakikalarda her iki takımın mücadelesi başka gol getirmeyince ev sahibi Malatyaspor karşılaşmayı 4-2 kazandı.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız