SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a Son Uyarı!

A- A+ PAYLAŞ
 
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) 6 Ocak 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliğine bir yazı geçerek "Malatyaspor'un eski futbolcusu Jiri Masek'e olan borcunu ödemesi için" son uyarıyı yaptı.
 
Masek'in vekili avukat Miroslav Hlivak, FIFA'ya yaptığı başvuruda, söz konusu alacağın ödenmemesini gerekçe gösterip Malatyaspor'un bir alt kümeye düşürülmesini resmen talep etti. Bunun üzerine FIFA, Disiplin Kurulu Genel Sekreter Vekili Octavian Bivolaru imzasıyla, TFF'ye faksla bir yazı geçti. Bu yazıda "başvurunun Disiplin Komitesinin bir sonraki oturumunda ele alınarak, Malatyaspor hakkında bir alt kümeye düşürülme kararının verilmesi hususunun ele alınacağı" belirtildi. Yazıda, düşme kararı çıkmaması için Malatyaspor'a "son kez" ihtar çekilip, borcunu derhal ödemesi ve ödeme belgesini göndermesi istendi.
 
Malatyaspor Jiri Masek'i Süper Ligden küme düşülen 2005-2006 sezonunun ikinci yarısı transfer etmiş, takım sezon sonunda küme düşmüştü.
 
Bu futbolcu 2010 yılında FIFA'ya başvurup alacağını talep etti. Malatyaspor bu süreçte FIFA'dan gelen yazılara doğru dürüst cevap vermezken, karar aleyhine çıktı ve 49.500 Avro artı yüzde 4 faiz ödemeye mahkum edildi. Karara istinaden bu sezon başında sarı-kırmızılı ekibin 6 puanı silindi. Malatyaspor Kasım-Aralık 2011 ayında FIFA’ya belge sunup bu futbolcuya borcunun olmadığını kanıtlamaya çalıştı ancak karara zamanında itiraz edilmediğinden bunlar dikkate alınmadı. Ardından Masek avukatı Hlivak üzerinden yapılan telefon görüşmeleriyle 30 bin Avroya ikna edildi. Ne var ki bu para belirtilen sürede ödenmediğinden futbolcunun avukatı FIFA'ya başvurup bu kez Malatyaspor'un alt kümeye düşürülmesini istedi.
 
Malatyaspor’un mevcut şartlar altında bu borcu ödemesi mümkün gözükmediğinden küme düşürülmesine kesin gözüyle bakılıyor. FIFA bu tür davalarda alacaklının başvurması halinde kulübü “düşürebildiği kadar alt lige” düşürüyor. Yani karşı taraftan talep gelmesi halinde Malatyaspor, Malatya amatörünün de en alt ligine inecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız